LIVE ΕΡΤ

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ VACHOS RADIO ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΠΕΡΝΑΡΑΚΟΥ:ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ"ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ"ΤΟΥ ΜΗΤΕΡΑ! 20.000 ΕΥΡΩ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΜΗΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ.ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ ΚΑΛΑΓΚΟΣ!!!


Προς Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη


Διαβάσαμε σε πολλά μπλόγκ και ιστοσελίδες τις προηγούμενες ημέρες ότι το νοσοκομείο παίδων ΄΄ΜΗΤΕΡΑ΄΄ σύναψε σύμβαση με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γενεύης με αποτέλεσμα ο Έλληνας γιατρός από την Κωνσταντινούπολη κ. Αυξέντιος Καλαγκός ΔΩΡΕΑΝ (όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα) να έρχεται να χειρουργεί καρδιοπαθή παιδιά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ΄΄ΜΗΤΕΡΑ΄΄. Παραθέτουμε συγκεκριμένο δημοσίευμα http://www.infokids.gr/2013/09/to-paidon-mitera-eksasfalise-to-diasim/  και διαβάζουμε παρακάτω: Την αποκλειστική συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης και τον διάσημο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης κ. Αυξέντιο Καλαγκό για δωρεάν καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες, εξασφάλισε το παιδιατρικό νοσοκομείο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Παίδων ΜΗΤΕΡΑ……….. 
Ο κ. Καλαγκός θα επισκέπτεται το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ κάθε μήνα  και θα διενεργεί αφιλοκερδώς καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες. Ήδη έχει χειρουργήσει με επιτυχία 4 περιστατικά, σε συνεργασία με την Παιδοκαρδιοχειρουργική ομάδα του νοσοκομείου και την Παιδοκαρδιολογική Κλινική.


Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης τόνισε ότι «Η συνεργασία αυτή καταδεικνύει για ακόμα μία φορά το κοινωνικό «πρόσωπο» του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, το οποίο, στα 10 σχεδόν χρόνια λειτουργίας του, στέκεται με σεβασμό και υπευθυνότητα δίπλα στο παιδί και την οικογένεια, καλύπτοντας πλήρως όλες τις ανάγκες του. Στο πλαίσιο του εκτεταμένου Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κι ενισχύοντας τη φιλανθρωπική του δράση, το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ,  συνεχίζει τη στενή συνεργασία με Φορείς και Συλλόγους, για δωρεάν νοσηλεία παιδιών που δεν διαθέτουν τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους».

Μετά από έρευνα διαπιστώσαμε ότι το σύστημα Υγείας της χώρας μας καλείται να πληρώσει  σε συγκεκριμένη περίπτωση 20-23000 ευρώ για τα νοσήλια παιδιού, 2200-2500 ευρώ η συμμετοχή των γονιών και ένα άλλο σεβαστό ποσό για άλλες υποχρεώσεις των γονιών!

Ρωτάμε λοιπόν τον Διευθύνοντα σύμβουλο του ΄΄ΜΗΤΕΡΑ΄΄:

Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο του νοσοκομείου σας; Η είσπραξη από το Ελληνικό Δημόσιο 20000 ευρώ για ένα παιδί που προφανώς οι γονείς δεν έχουν χρήματα; Αυτοί οι γονείς  που θα βρουν τα 2000-2500  ευρώ της συμμετοχής για να κάνουν καλά το παιδί τους; Αυτό είναι το δωρεάν που διαφημίζεται; Αν υπολογίσουμε τα τέσσερα περιστατικά που χειρούργησε ο κ. Καλαγκός σύμφωνα με πληροφορίες μας με την ίδια τιμή θα εισπράξετε δηλ 80.000 ευρώ από ένα σύστημα που καταρρέει! Μήπως να σκεφτούμε σαν απλοί πολίτες ότι βάλατε και εσείς το χεράκι σας στην υποστελέχωση του μοναδικού δημόσιου νοσοκομείου της χώρας του ΕΚΑΣΚΑΠ μέσω των πολιτικών σας φίλων; Λέω μήπως! Γιατί οι σκέψεις μου εκεί με οδηγούν!


Ρωτάμε ευθέως τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση! Διοίκηση του Αγ. Σοφία και διοίκηση της 1ης ΥΠΕ τιμωρούν άμεμπτους γιατρούς μέσω πειθαρχικών συμβουλίων με ψευδείς ΕΔΕ με σκοπό την εκδίωξή τους από το ΕΚΑΣΚΑΠ και φυσικά το κλείσιμό του με σκοπό τα οικονομικά συμφέροντα των ιδιωτικών νοσοκομείων! Τι είχαμε τι χάσαμε δηλαδή; άλλο ένα Ωνάσειο μας ξεφύτρωσε; και όπως μαθαίνω έρχεται από πίσω και το παίδων ΙΑΣΩ όπου μετακόμισε εκεί από το ΜΗΤΕΡΑ ο κ. Σαρρής!


Γιατί  κ. Υπουργέ δεν θέλησε ποτέ κανείς να έρχεται ο κ. Καλαγκός να χειρουργεί στο δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο όλα είναι δωρεάν καθ ότι είναι και επιθυμία του ίδιου του γιατρού λόγω της Ελληνικής καταγωγής του;


Γιατί κ. Υπουργέ ακόμα και σήμερα μετά από τόσες και τόσες μηνύσεις και καταγγελίες στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η παλιά καλή παρέα του κ. Λοβέρδου (και το λέω με αποδείξεις) συνεχίζει ακόμα να υποστελεχώνει και να υπολειτουργεί το μοναδικό δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο στην Ελλάδα;


Πιστεύοντας σε εσάς κ. Υπουργέ σας ζητώ ευθέως να σταματήσετε την αιμορραγία χρημάτων προς τον ιδιωτικό τομέα κι μάλιστα τέτοιων μεγάλων ποσών, όταν με τα χρήματα αυτά μπορούν χειρουργηθούν στο ΕΚΑΣΚΑΠ πολλά περισσότερα παιδιά και μάλιστα από γιατρούς που φέρουν καλύτερα χειρουργικά αποτελέσματα από ευρωπαίους γιατρούς! Και γι αυτά τα χειρουργικά τους αποτελέσματα κάθισαν διωκόμενοι από το σύστημα στο εδώλιο του κατηγορουμένου!


Ενδεικτικά κύριε Υπουργέ σας αναφέρω ότι η Διοίκηση του Αγ. Σοφία με την υποστελέχωση που έχει προκαλέσει στο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο έχει δημιουργήσει μία λίστα 40 περίπου παιδιών που θα έπρεπε ήδη να έχουν χειρουργηθεί και κινδυνεύουν να χάσουν την ζωή τους από μέρα σε μέρα!

Δεν θέλουμε να σκεφτούμε κύριε Υπουργέ ότι τα έργα και τις ημέρες επί υπουργίας κ. Λοβέρδου θα τα δούμε και σήμερα επί υπουργίας δική σας! Περιμένουμε τις ενέργειές σας με ανυπομονησία!


Μετά τιμής

Πέτρος Καπερναράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου