Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΑ:3.000 ΨΥΧΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ SADAD-ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ-ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΧΟΜΣ & ΧΑΜΑ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!


ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ,ΠΧ:ΚΑΡΔΙΑΚΟΥΣ!!!

Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π

Την Δευτέρα 21/10/13 εξτρεμιστές που σχετίζονται με την Al Qaida και ανήκουν στις ισλαμιστικές οργανώσεις Jabhat alNusra, Iσλαμικό κράτος του Ιράκ κα της Ανατολής και στην ταξιαρχία Farouq εισέβαλαν από 3 κατευθύνσεις στην χριστιανική πόλη Sadad 100 χλμ. βόρεια της Δαμασκού. 


Oι χριστιανικές πόλεις Sadad και Hofar σην περιοχή Καλαμούν στοχοποιήθηκαν αφού βρίσκονται σε στρατηγική θέση κατά μήκος του οδικού άξονα που συνδέει τη Χομς με την Δαμασκό. Σκότωσαν πολλούς ντόπιους χριστιανούς και επιδόθηκαν σε εκτεταμένες  σφαγές πολιτών,λεηλασία,καταστροφές σε χριστιανικά μνημεία.Ο τακτικός στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση την επομένη και υποστηριζόμενος από τοπικές πολιτοφυλακές και αστυνομία έδωσε την δυνατότητα να εκκενωθεί η πόλη.Ήδη 12.000 την εγκατέλειψαν τις προηγούμενες ημέρες όπως μεταδίδει στο site του το l’Œuvre dOrient και αναμεταδίδει το (La Croix27/10/13) .Ο ανδρικός πληθυσμός,ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως ασθενείς κ.α αλλά και ολόκληρες οικογένειες περίπου 3.000 ψυχές μέχρι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ασφυκτικό κλοιό των ισλαμιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε το πρακτορείο Fides και που προέρχονται από την Συρορθόδοξη Εκκλησία περισσότεροι από 1.000 αντάρτες που στην πλειοψηφία τους σχετίζονται με ισλαμιστικές ομάδες κατέλαβαν την πόλη.Κατέλαβαν το αστυνομικό τμήμα, κυβερνητικά κτίρια,δημόσιες υποδομές,το νοσοκομείο, το ταχυδρομείο ενώ προξένησαν τον θάνατο χριστιανών και προκάλεσαν καταστροφές σε διάφορες εκκλησίες.Ο άμαχος πληθυσμός ξεκίνησε την έξοδό του κατευθυνόμενος προς την Χομς και τ’ αεροδρόμιο της Δαμασκού.Δραματική έκκλιση απευθύνει ο συρορθόδοξος τιτουλάριος Μητροπολίτης της Αρχιεπισκοπής Χομς και Χάμα Silwanos Boutros Alnemeh για την τύχη των πολιτών που έχουν παγιδευθεί στα χωριά Sadad και Hofar.

 «Απευθύνω έκκληση στ’ όνομα των αθώων ανδρών,γυναικών και παιδιών,νεαρών και κοριστσιών.Ο παγιδευμένος πληθυσμός ανέρχεται σε 3000.Οι δυνάμεις που κατέλαβαν τους απαγορεύουν να βγούν από τα σπίτια τους...εδώ και 4 ημέρες αυτός ο εγκλωβισμένος πληθυσμός είναι χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς νερό και χωρίς  δίκτυο επικοινωνίας.Δεν διαθέτουν ούτε τη στοιχειώδη τροφή και ανάμεσά τους υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν γάλα και ασθενείς που παραμένουν χωρίς το παραμικρό φάρμακο.

Προς όλες τις Οργανώσεις και σ΄όλα τα παιδιά των Εκκλησιών μας που είναι διάσπαρτα σ’ολόκληρον τον κόσμο σας ικετεύουμε για άμεση βοήθεια και δραστήρια υποστήριξη.
Βοηθήστε μας ο λαός μας δεν θα το ξεχάσει....Διαδώστε αυτήν την κλήση σε blogs και sites, μεταδόστε την σ’ εφημερίδες και περιοδικά και στα άλλα μέσα μαζικής επικοινωνίας.... »

πηγές: aleteia 26/10/2013, orontes, la croix, l’ orient le jour και διάφορα αραβόφωνα μέσα
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου