Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

7η ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ-5&6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΚΟΛΩΝΟΥ.ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ!


Ο φασισμός έρχεται πρώτα για τους «άλλους», μετά για όλους

NO PASARAN!

Σας καλούμε στην 7η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και τις Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό», που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτώβρη 2013 στο Λόφο Κολωνού. Μια συνάντηση αλληλεγγύης, αντίστασης και κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών, ενάντια στα μνημόνια, το ρατσισμό και τις φασιστικές συμμορίες. Συμμετέχουν πρωταγωνιστές της αντίστασης, από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ευρώπη. Με συναυλίες όπου ντόπιοι, διεθνείς και μετανάστες καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν μαζί μας ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Με προβολές, δρώμενα, θεατρικά, εκθέσεις βιβλίου, παιδότοπο, μπαρ και κουζίνες από τον κόσμο. Με συμμετοχή δεκάδων μεταναστευτικών, αντιρατσιστικών, αντιφασιστικών, εργατικών, εκπαιδευτικών και τοπικών σχημάτων και πρωτοβουλιών.

Ζούμε κρίσιμες ώρες για κάθε απλό άνθρωπο, ντόπιο και μετανάστη, άνδρα και γυναίκα, εργαζόμενο, άνεργο, νέο, και συνταξιούχο. Μετά από τέσσερις επιστρατεύσεις απεργών, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που καταργούν εν μία νυκτί την ΕΡΤ, όργιο καταστολής και βιομηχανία διώξεων εργαζομένων στο δημόσιο που θα ζήλευε κι ο Ερντογάν, η παραπαίουσα κυβέρνηση της εξαθλίωσης ισχυρίζεται πως ήρθε για μείνει και θα συνεχίσει να ξεπαστρεύει τις ζωές μας για μια τετραετία. Επιδιώκουν την ολοκλήρωση του εργασιακού και κοινωνικού Μεσαίωνα για όλους, όπου όλοι οι μετανάστες θα μετατραπούν πλέον σε ανασφάλιστους σκλάβους τύπου Μανωλάδας, ενώ οι ντόπιοι – όταν δουλεύουν – θα είναι ευχαριστημένοι με μεροκάματα πείνας 15 – 20 Ευρώ. Σύμμαχοί τους οι παρακρατικοί νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που όταν δεν συμμετέχουν σε νυχτερινά πογκρόμ, ψηφίζουν στη Βουλή φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές και συκοφαντούν κάθε κλάδο εργαζομένων που αγωνίζεται. Πασχίζουν να μας διχάσουν, να βάλουν τους φτωχούς να επιτίθενται στους φτωχότερους, τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να θεωρούν εχθρούς τους δημοσίους υπαλλήλους, τους ντόπιους να κυνηγούν μετανάστες.
Απέναντί τους αντιπαρατάσσουμε τη δύναμη της αλληλεγγύης και του κοινού μας αγώνα, από τη Μανωλάδα μέχρι τις Σκουριές της Χαλκιδικής και το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Αγωνιζόμαστε για να κάνουμε πράξη την ενότητα όλων των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων απέναντι στους πραγματικούς εχθρούς που καταστρέφουν τις ζωές μας: Τους τραπεζίτες, τις κυβερνήσεις και τους νεοναζί λακέδες τους. Παίρνουμε δύναμή από τους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες των τελευταίων χρόνων που έστειλαν δύο κυβερνήσεις στα αζήτητα. Από το αντιφασιστικό κίνημα που αναπτύσσεται σε εκατοντάδες γειτονιές, πόλεις και χωριά, και σταματά τη φασιστική τρομοκρατία. Εμπνεόμαστε από την εξέγερση του λαού της Τουρκίας που συνεχίζει να αντιστέκεται στις πλαστικές σφαίρες και τις φυλακίσεις του Ερντογάν. Ονειρευόμαστε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης και δολοφονίες αθώων στα σύνορα και στο κέντρο των πόλεων. Έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να μετακινούνται όσο ελεύθερα μετακινούνται σήμερα τα κεφάλαια και τα εμπορεύματα των επιχειρήσεων. Και μια ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς φόβο, εξαθλίωση, εκμετάλλευση και καταπίεση.

Το Αντιστασιακο δελτιο θα ειναι εκει!Ο ανθρωπος πισω απο το Αντιστασιακο δελτιο,ο γραφων δηλαδη εχει αναλαβει το Παιδικο εργαστηρι!
Παρτε την ποιο ανεβασμενη σας διαθεση,το ποιο ωραιο χαμογελο και ελατε να περασουμε σουπερ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου