Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

10 ΟΚΤΩΒΡΗ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ:ΕΝΑΣ ΕΦΗΒΟΣ ΜΕ ΒΑΡΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΑΥΤΙΣΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΑ ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!

Ενας αυτιστικός έφηβος με βαριά συμπτώματα τραγουδάει, με σπαρακτικό τρόπο, ένα υπέροχο γαλλικό τραγούδι, στο βίντεο που ανέβασε στην ιστοσελίδα της η γνωστή ψυχολόγος Φωτεινή Τσαλίκογλου για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Την πρωτοβουλία πήραν από κοινού το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία παγκόσμια «επιδημία» ψυχικών διαταραχών, επικαλούμενοι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο αριθμός των πασχόντων από κατάθλιψη, ξεπερνά παγκοσμίως τα 154 εκατομμύρια, ενώ ως το 2020 θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Οι πάσχοντες από σχιζοφρένεια είναι 25 εκατομμύρια, ενώ 95 εκατομμύρια υποφέρουν από διαταραχές σχετιζόμενες με κατάχρηση αλκοόλ.
Οσον αφορά τη χώρα μας και σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες, μόλις το 80% όσων πάσχουν από κατάθλιψη αναζητούν βοήθεια και λιγότερο από το 50% προσφεύγει στη στήριξη του ιατρού. Ένα 10 με 12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών πάσχει από ψυχικές ασθένειες. 

Δειτε το υπεροχο βιντεο:

Πηγή:http://www.iefimerida.gr/

Σχολιο:Το Αντιστασιακο δελτιο δεσμευετε να ανεβαζει τετοια θεματα και βιντεο οποτε τα εντοπιζει.
Οπως εχουμε ξαναπει:"Ολου του κοσμου τα παιδια,ειναι παιδια μας!"Οπως κι αν ειναι,οτι κι αν εχουν!
Αν μας κυβερνουσαν τα παιδια ο κοσμος θα ηταν πολυ καλυτερος!Θα ηταν παραδεισενιος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου