Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΩΡΕΣ!!!

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!!
ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΣ 2 ΩΡΕΣ!!!!

Ουρές στον ΟΑΕΔ Καλλιθέας από allthewebnews
Οι ίδιες εικόνες επαναλαμβάνονται με μεγάλη συχνότητα, με τους πολίτες να στοιχίζονται ο ένας πίσω από τον άλλο, κρατώντας από ένα χαρτάκι προτεραιότητας στο χέρι και περιμένοντας υπομονετικά να εξυπηρετηθούν.
Το υποκατάστημα ΟΑΕΔ της Καλλιθέας εξυπηρετεί πέραν από τους πολίτες του δήμου Καλλιθέας, τις περιοχές της Νέας Σμύρνης, του Ταύρου, του Μοσχάτου αλλά και του Παλαιού Φαλήρου, με αποτέλεσμα να σημειώνεται ο παραπάνω συνωστισμός. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη ραγδαία άνοδο των δεικτών ανεργίας που πλήττει τη χώρα.
Απεγνωσμένοι άνεργοι συρρέουν κατά δεκάδες και προσπαθούν να βρουν τρόπο να ενταχθούν σε κάποιο από τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, έστω και αν οι απολαβές τους θα είναι πενιχρές και μόνο για μερικούς μήνες.
Να σημειωθεί ότι δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την ημέρα που επικρατούσε ακριβώς η ίδια κατάσταση στον ΟΑΕΔ.
Ένα μήνα πριν, εκατοντάδες άνεργοι περίμεναν έξω από το κτίριο του ΟΑΕΔ από τις 3 τα ξημερώματα για να ανοίξουν τα ρολά και να εξυπηρετηθούν. Οι περισσότεροι για να ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας και κάποιοι άλλοι για να εξασφαλίσουν μία απλή βεβαίωση.
Ο ΟΑΕΔ έχει έλλειψη προσωπικού ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαθεσιμότητα για δεκάδες υπαλλήλους του. Οι εργαζόμενοι στον οργανισμό ολοένα και λιγοστεύουν, με αποτέλεσμα να γίνεται όλο και πιο δύσκολη η εξυπηρέτηση των πολιτών. Αποτέλεσμα βέβαια είναι να σημειώνονται εστίες έντασης και να δημιουργούνται επεισόδια, είτε μεταξύ των αγανακτισμένων άνεργων πολιτών είτε ανάμεσα σε πολίτες και προσωπικό του οργανισμού.
Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη όταν εξαγγέλλονται προγράμματα απασχόλησης. Ειδικά εάν υπάρχουν ημερομηνίες κατά τις οποίες πρέπει να υποβληθούν αιτήσεις, όπως συμβαίνει με το πρόσφατο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που οι αιτήσεις υποβάλλονται από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου, τότε επικρατεί το αδιαχώρητο.
Απο προσωπικη πειρα(ανεργοι και εμεις δυστηχως)σας ενημερωνουμε φιλοι αναγνωστες,οτι μολις παει 11:40,το πολυ 11:45 οι υπαλληλοι(συνηθως συγκεκριμενα ατομα οπως ο τυπος στο 4 η 5(δεν ειμαι σιγουρος για το νουμερο))κλεινουν το μηχανημα εκδοσης νουμερων ωστε να μην εκδιδονται αλλα νουμερακια!Ε,δημοσιοι υπαλληλοι ειναι,δεν κανει να δουλεψουν παραπανω!Στις 14:00 σχολανε αλλα στις 13:50 οι περισσοτεροι εχουν γινει λουηδες και μενουν 1-2 κοροϊδα(οι συμβασιουχοι συνηθως)να εξυπηρετησουν τους πολιτες.....
Επισης δεν εχουμε δει τους υπαλληλους να διαμαρτυρονται για την κατασταση!Αλλα θα μου πειτε γιατι να διαμαρτυρηθουν??Αυτοι τρωνε το λουκι???Οχι βεβαια.Το λουκι το τρωνε οι πολιτες.Εγω κι εσεις δηλαδη.Αυτοι στα παπαρια τους.Το μεροκαματο να πεφτει κι εμεις ας παμε να γα@@#*με!
Πως???
Κανοντας μια πανελλαδικη απεργια στους ΟΑΕΔ και γιατι οχι και πορειες ζητωντας ενισχυση με επιπλεον προσωπικο και αποφορτιση περιοχων.
Πχ:Η Καλλιθεα να κρατησει το Μοσχατο/Ταυρο και να διμιουργηθει ακομα ενας ενιαιος ΟΑΕΔ για Π.Φαληρο-Ν.Σμυρνη!
S&P: Ανεργία στο 28,5% το 2014
Σημειώνεται ότι ύφεση και περαιτέρω άνοδο της ανεργίας προβλέπει η Standard & Poor’s για την ελληνική οικονομία -που "εξισορροπείται"- το 2014, επιβεβαιώνοντας την αναβαθμισμένη μεν, χαμηλή δε αξιολόγησή της.
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης υποστηρίζει, σε έκθεσή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, ότι η μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, η δημοσιονομική εξυγίανση και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας υποδηλώνουν την εξισορρόπηση της ελληνικής οικονομίας. Θεωρεί ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης παραμένουν αποφασισμένα να διατηρήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη και ως εκ τούτου επιβεβαιώνει την αξιολόγηση Β-/Β για την πιστοληπτική της ικανότητα.
Παράλληλα, διατηρεί σταθερή και την εικόνα της για τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση (outlook) του ελληνικού αξιόχρεου, επισημαίνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης στη δημοσιονομική και τη διαρθρωτική προσαρμογή.
Ο Οίκος προβλέπει ύφεση και το 2014 (1%) και ανάπτυξη μόλις 1,1% το 2015, ανεργία έως το 28,5% το 2014, περαιτέρω μείωση των ονομαστικών μισθών, παρά το ότι είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη από το 2010 υποσκάπτοντας τη κοινωνική σταθερότητα- όπως επισημαίνει η S&P. Για το χρέος επισημαίνει ότι είναι ιδιαιτέρως βαρύ και θα διατηρηθεί στα επίπεδα του 177% το 2015.
Εκτιμά, επίσης, ότι οι επενδύσεις θα συνεχίσουν να μειώνονται, καθώς οι εγχώριες τράπεζες περιορίζουν τον δανεισμό τους και οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε διαδικασία απομόχλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου