Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

"ΕΦΥΓΕ"ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ,ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ...

Την τελευταία του πνοή άφησε αργά το βράδυ της Κυριακής ο Φίλιππος Συρίγος, ένας από τους πλέον έμπειρους δημοσιογράφους του αθλητικού χώρου, που το όνομά του έγινε συνώνυμο του ελληνικού μπάσκετ. Η καριέρα του στη δημοσιογραφία ξεκίνησε τη χρονιά το άθλημα γνώρισε την πρώτη του μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση, το 1968.
Τη δεκαετία του ‘80 εργάστηκε στην ΕΡΤ, αρχικά με τις περιγραφές του στις σαββατιάτικες τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων.
Πανελλήνια αναγνωρισιμότητα απέκτησε το 1987 περιγράφοντας τους αγώνες της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ.
Για πολλά χρόνια συνεργαζόταν σταθερά με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».
Αργότερα εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της Nova όπου παρέμεινε μέχρι τέλους.
To Αντιστασιακο δελτιο εκφραζει την θλιψη του για τον θανατο ενος σπουδαιου δημοσιογραφου του αθλητικου ρεπορταζ.Εκφραζουμε τα θερμα μας συλληπητηρια στην οικογενεια του.Η οικογενεια του αθλητισμου σημερα εγινε φτωχοτερη.Καλο ταξιδι Φιλιππε....Θα ζεις για παντα μεσα απο τις περιγραφες σου. 
Αντιστασιακο δελτιο
Πανελληνια συγκινηση για τον θανατο του.

Ακολουθουν μερικα σχολια που εγιναν μολις εγινε γνωστος ο θανατος του:

  • Mandarini

    Ο πρώτος άνθρωπος στην ελληνική δημοσιογραφία που ήξερε από μπάσκετ και ένας από τους ελάχιστους που είπαν τα πράγματα με το όνομά τους για τον υπόκοσμο που κυβερνάει τον ελληνικό αθλητισμό. RIP Φίλιππα.
    Απάντηση
  • Νανσυ

    δε θυμαμαι να υπήρξε άλλος δημοσιογράφος το 2004 που να επιχειρηματολογεί κατά των Ολυμπιακών και να προβλέπει το σημερινό χάος και αδιέξοδο της χώρας … ακούγοντάς τον στο ραδιόφωνο ένα απόγευμα λιγό μετά το τέλος των Ολυμπιακών θυμάμαι ότι ταυτίστηκα απόλυτα με όσα έλεγε , με ψυχοπλάκωσε βέβαια η περιγραφή των δεινών που έβλεπε να βρίσκουν αυτή τη χώρα , αλλά επιβεβαίωνε τις σκέψεις μου … λίγες μέρες μετά έγινε η επίθεση με μαχαίρια .. οι άλλοι συνάδερφοί του πανηγύριζαν μαζί με τη Γιάννα την »επιτυχία» ως χαζοχαρούμενοι….
    Απάντηση
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

    ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ ΠΟΛΥ ΦΙΛΛΙΠΕ.ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ…
    Απάντηση
  • gorand

    Ένας από τους απειροελάχιστους δημοσιογράφους «πρώτης γραμμής» που τιμούσε 100% το επάγγελμά του δημοσιογράφου . Είχε πάντα την άποψή του και με ειλικρινή αγάπη για το μπάσκετ .
    Είχε κάνει αποκαλύψεις του για τους ντοπαρισμένους Κεντερη-Θανου , αντιτάχθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με επιχειρήματα πάντα , ενώ ασχολήθηκε με το γήπεδο «Kαραϊσκάκη» και τον πρόεδρο Kόκκαλη του Ολυμπιακού .
    Φυσικά να μην ξεχνάμε και την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του το 2004 από «αγνώστους»
    http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=2542557&publDate=
    Καλό ταξίδι , ας αναπαυθεί εν ειρήνη !
    Απάντηση
  • tas

    Εκανε αγωνα κατα της αναληψης της ολυμπιαδας γιατι ηταν κρυσταλλινος με αποψη και αγωνες ενας πραγματικος δημοσιογραφος καμια σχεση με τις τηλεκατινες του χωρου μεχρι και δολοφονικη επιθεση δεχθηκε….Φιλιππε καλο ταξιδι μαζι σου μεγαλωσαμε και μαθαμε το μπασκετ.
    Απάντηση
  • faidon

    prin 4 lepta evlepa ena videaki gia to mpasket pou milage aytos o kyrios kai den ton ixera katholou oute ton eixa ksanadei stin zoimou kai kano allagi selidas sto fb kai eida tora tin eidisi pragmatika silipitiria sti oikogeniatou are perierga paixnidia pou paizi i zoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου