Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

NEA 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ-ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Νεα 48ωρη απεργια αποφασισε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για Παρασκευη και Σαββατο.
Συμμετεχουν:
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ-ΤΡΟΛΕΥ-ΜΕΤΡΟ-ΤΡΑΜ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ(ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ) ΜΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΩ Ο ΗΣΑΠ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΜΟΝΟ 10:00 ΜΕ 17:00.
Επισης κανενα δρομολογιο πλοιου δεν θα εκτελεστει καθως η ΠΝΟ συμμετεχει και αυτη με 48ωρη απεργια αυριο και μεθαυριο.
Με 48ωρη απεργια θα συμμετασχουν και οι νοσοκομειακοι γιατροι,ενω με 48ωρη συμμετεχει και η ΟΤΟΕ,αρα οι τραπεζες θα παραμεινουν κλειστες.
Αναλυτικοτερα:


Τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με 48ωρη γενική απεργία αύριο, Παρασκευή 10 και μεθαύριο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τα συνδικάτα που διμαρτύρονται εναντίον των μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, καλούν σε συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος, αύριο και το Σάββατο στις 11.00 το πρωί, ενώ για την Κυριακή το απόγευμα οπότε και κατατίθενται τα νέα μέτρα προς ψήφιση προγραμματίζουν συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

Οι εκδηλώσεις στην περιφέρεια θα αποφασισθούν από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

«Δολοφονούν τη δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, ο γραμματέας Οικονομικού της Συνομοσπονδίας, Φίλιππας Θωμάς.

Για «αποφράδα ημέρα», έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, και κατηγόρησε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι «εξυπηρέτησαν ξένα και εγχώρια κέντρα διαλύοντας την ελληνική κοινωνία και οικονομία».

«Νομοθετούν εφιαλτικό μέλλον για τις επόμενες γενιές», είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Θεόδωρος Κούτρας και πρόσθεσε: «Αν παραδοθούμε θα δουλεύουν όλοι μέρα με μισθό χαρτζιλίκι, χωρίς ασφάλιση και οι συνταξιούχοι θα παίρνουν συντάξεις πείνας».

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί, απόψε στις 5.30 το απόγευμα, συγκέντρωση στο Πεδίο του ‘Αρεως και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, και αύριο (Παρασκευή) στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια.

Συμμετέχουν και οι γιατροί

Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στη 48ωρη γενική απεργία, Παρασκευή και Σάββατο. Επιπλέον, με απόφαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), θα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα και σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την πλήρη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και την εξόντωση των γιατρών».

Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

Συμμετοχή στο τριήμερο των πανεργατικών- πανϋπαλληλικών κινητοποιήσεων δηλώνουν δάσκαλοι και καθηγητές. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και να συμμετάσχουν σε συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, το τριήμερο από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή.

Στην Αθήνα:

- Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση της ΟΛΜΕ στις 10.30 πμ στα Προπύλαια.

- Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, στις 5 μμ στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση της ΟΛΜΕ στην οδό Ερμού.

Οι καθηγητές καλούν τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων την επόμενη εβδομάδα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, «η αποφασισμένη από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 14ης Φεβρουαρίου, θεωρείται αυτονόητο ότι προσαρμόζεται στο γενικότερο αυτό απεργιακό πρόγραμμα. Η οριστικοποίησή της ημερομηνίας θα γίνει μετά από συνεννόηση με τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις προκειμένου να συμπέσουν οι κινητοποιήσεις».

48ωρη και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν Παρασκευή και Σάββατο όλα τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αποφάσισε να συμμετάσχει στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με έναρξη την 00.01 ώρα της Παρασκευής και λήξη την 24.00 τα μεσάνυχτα ώρα του Σαββάτου.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για συνεχιζόμενη για δύο και πλέον χρόνια οικονομική κατοχή της χώρας μας από τις δυνάμεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψει την κατάργηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο χώρο της ναυτικής εργασίας ή την αντικατάστασή τους από επιχειρησιακές η εταιρικές συμβάσεις.

Οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες βιώνουν απανωτές περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεών τους, ενώ ανακοινώθηκε μια ακόμη περικοπή 7% με νομοσχέδιο, που προωθείται στη Βουλή, τη στιγμή μάλιστα που ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας διαβεβαίωνε ότι δεν θα θιγούν οι συντάξεις του ΝΑΤ, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΝΟ. Τη συμμετοχή του στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν και οι λιμενεργάτες.

Σε τριήμερη αποχή οι δικηγόροι

Τριήμερη πανελλαδική αποχή για την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη, 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Εξάλλου, αποφασίσθηκε σύγκληση νέας ολομέλειας το επόμενο Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012. Επιπλέον, θα κληθούν για την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, όλοι οι επιστήμονες βουλευτές (δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί) στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60), προκειμένου να τους εκτεθούν τα προβλήματα που προκαλούνται από τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Tην ίδια στιγμή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Υπαλλήλων Δικηγορικών Συλλόγων διατυπώνει την έντονη αντίδραση των μελών της στην προσπάθεια επιβολής «από εξωθεσμικούς παράγοντες ρυθμίσεων, με τις οποίες απαξιώνεται ο ρόλος των δικηγόρων, πλήττεται ο θεσμός της Δικαιοσύνης και ουσιαστικά καταργείται το δικηγορικό λειτούργημα».

Παράλληλα, όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας με επιστολή προς τον πρόεδρο της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Γιάννη Αδαμόπουλο, δηλώνουν ότι «θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια των διοικήσεων των Συλλόγων, συντασσόμενοι με τους δικηγόρους, συμμεριζόμενοι τα προβλήματά τους και συμπλέοντες στην κοινή δράση, για την καταπολέμηση των μέτρων που πλήττουν ανεπανόρθωτα το δικηγορικό λειτούργημα και τους Δικηγορικούς Συλλόγους που επί δεκαετίες αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της Δικαιοσύνης και της ελληνικής κοινωνίας».

Τέλος, δηλώνουν την αντίθεσή τους «στις στοχευμένες ενέργειες που πλήττουν τον θεσμό του δικηγορικού λειτουργήματος και έχουν άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργία των Δικηγορικών Συλλόγων, το μέλλον των οποίων προβλέπεται δυσοίωνο».

Συμμετοχή της ΟΤΟΕ στην 48ωρη απεργία

Τη συμμετοχή στη 48ωρη απεργία (Παρασκευή 10/2 και Σάββατο 11/2), που προκήρυξε η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο πακέτο των μέτρων του Μνημονίου της δανειακής σύμβασης και στις απεργιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα, ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ.

Οι τραπεζιτικοί υπάλληλοι, λόγω της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας στις τράπεζες συμμετέχουν στην πρώτη 24ωρη απεργία της Παρασκευής 10/2 και όσοι εργάζονται σε ειδικές υπηρεσίες το Σάββατο 11/2 συμμετέχουν και στη δεύτερη 24ωρη απεργία.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ αναφέρει ότι «οι Βουλευτές όλων των κομμάτων να συναισθανθούν την ευθύνη τους, απέναντι στο λαό που τους εξέλεξε ως αντιπροσώπους του, αλλά και απέναντι στις επόμενες γενεές και να καταψηφίσουν όλες εκείνες τις διατάξεις που καταργούν θεσμούς και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, αφήνοντας τους εργαζόμενους ανυπεράσπιστους στην εργοδοτική αυθαιρεσία και ισοπεδώνοντας τις αποδοχές τους».

Απεργίες στις συγκοινωνίες

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνει την Παρασκευή και το Σάββατο η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη 48ωρο απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα νέα «σκληρά και επώδυνα μέτρα» που εξαγγέλθηκαν, μετά τις απαιτήσεις της τρόικας.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν έως την Κυριακή το Μετρό, το Τράμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός. Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί αυτές τις μέρες θα είναι ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ και σήμερα θα υπάρξουν ματαιώσεις δρομολογίων, τόσο στα τρένα όσο και στον προαστιακό, δεδομένου ότι η απεργία ισχύει από τα μεσάνυχτα.
Κλιμακωση των κινητοποιησεων αναμενετε να υπαρξει απο την Δευτερα με 48ωρες επαναλαμβανομενες απεργιες απο την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου