Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ:"ΕΦΥΓΕ"ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ,ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΒΙΛΙΚΑΣ....

UPDATE:Την Παρασκευη απο τον Ιερο Ναο Αγ.Γεωργιου στο Μαρουσι το τελευταιο αντιο στον Βασιλη Τσιβιλικα στις 13:30 το μεσημερι.(Αν τυχον ακουσαμε λαθος την ωρα θα το διορθωσουμε αμεσα).
Οχι δεν ειναι αρρωστημενο χιουμορ....
Ο δημοφιλης ηθοποιος εχασε τη μαχη για την ζωη στις 06:00 περιπου το πρωι ενω μεταφεροταν στο νοσοκομειο,εχοντας νιωσει εντονους πονους στο στηθος(καρδια..Προφανως ο ηθοποιος υπεστη οξυ εμφραγμα...Και λεμε εμφραγμα γιατι στην ανακοπη σε δευτερολεπτα εχει χασει την ζωη του αυτος που την επαθε.....)...

Το Αντιστασιακο δελτιο τιμωντας την μνημη του ηθοποιου κανει το παρακατω αφιερωμα.
Πρωτα απο ολα ας δουμε πως κατεγραψαν την ειδηση τα ΜΜΕ:

ΤΑ ΝΕΑ:
Εφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών, ο γνωστός ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας. Μέχρι την τελευταία στιγμή έπαιζε στο θέατρο, στην παράσταση «Η Ζωή ποδήλατο». Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε τα ξημερώματα με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προσπαθούσαν επί 40 λεπτά να τον επαναφέρουν δίχως τελικά να τα καταφέρουν.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Μία πολύ δυσάρεστη είδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα, καθώς έχασε τη μάχη για τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 06:35, ο Βασίλης Τσιβιλίκας στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο σε ηλικία 70 ετών από καρδιά.

Ο Βασίλης Τσιβιλίκας ήταν Έλληνας κωμικός ηθοποιός με σημαντική παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο, την τηλεόραση και ιδιαίτερα το θέατρο.

Γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία άνετη ζωή στην οικογένειά του.

Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.

Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να εισαχθεί στο Θέατρο Τέχνης, σπούδασε τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.

Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.

Η δεκαετία του 70 ήταν η περίοδος που πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν «Η θεία μου η χίπισσα» του Αλέκου Σακελλάριου.

Η Έλενα Ακρίτα έγραψε στο Twitter για τον αγαπημένο ηθοποιό: "Πάντα ευγενικός, πάντα χαμηλών τόνων... Εξαιρετικός ηθοποιός, χρυσός άνθρωπος, Κύριος με κάπα κεφαλαίο... Καλό ταξίδι, Βασίλη Τσιβιλίκα!"
ΕΘΝΟΣ:
Εφυγε από τη ζωή ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός, Βασίλης Τσιβιλίκας, σε ηλικία 70 ετών, ο οποίος είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» σήμερα στις 06.35 το πρωί.

Όπως είπε η διευθύντρια του νοσοκομείου, Όλγα Οικονόμου, στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», ο ηθοποιός είχε έντονο θωρακικό άλγος και οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπάθησαν να τον ανανήψουν, ενώ επί 40 λεπτά και οι γιατροί του νοσοκομείου έδωσαν μάχη να τον επαναφέρουν στην ζωή, χωρίς αποτέλεσμα.

STAR CHANNEL:

ΑΝΤ1:

Βιογραφικο Βασιλη Τσιβιλικα:
Ο Βασίλης Τσιβιλίκας (Θεσσαλονίκη, 1942 - Αθήνα, 29 Φεβρουαρίου 2012) ήταν Έλληνας κωμικός ηθοποιός με σημαντική παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο, την τηλεόραση και ιδιαίτερα το θέατρο.
Γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία άνετη ζωή στην οικογένειά του.
Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική Φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.
Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να εισαχθεί στο Θέατρο Τέχνης, σπούδασε τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.
Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.
Η δεκαετία του 70 ήταν η περίοδος που πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν Η θεία μου η χίπισσα του Αλέκου Σακελλάριου.
Απεβίωσε στις 29 Φεβρουαρίου 2012 σε ηλικία 70 ετών. Εμφάνισε πρόβλημα στην καρδιά και εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο.
ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΒΙΛΙΚΑ:
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ:
Ψυχή και σάρκα (1974) [Οικογενειακός φίλος ζεύγους Ράλλη)
Ο κύριος σταθμάρχης (1972) [Στάθης Παπούλιας]
Ο μάγκας με το τρίκυκλο (1972) [Τώνης]
Η Ρένα είναι «οφ-σάιντ» (1972) [μάνατζερ Χούλιο]
Ο κατεργάρης (1971) [Μιχάλης Ψαρέλλης]
Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971) [πλανόδιος μουσικός]
Η θεία μου η χίπισσα (1970) [Τζόνι]
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:
ΜπέϊμπιΣτάϊλ (2001)
Χάι Ροκ (έκτακτη εμφάνιση, 1992)
Βράδυα επιθεώρησης (1984)
1000 χρόνια πριν (1977)
Ατσίδες (1976)
Βίβα Κατερίνα (1973)
Εν τόύτω Νίκα (1973) [ταβερνιάρης]
Αξιωματικός υπηρεσίας (1972) [αστυνομικός]
Το θέατρο της Δευτέρας (1970)
ΒΙΝΤΕΟ:
Σκηνη απο την επιθεωρηση"Πασοκολλητο":

Συνεντευξη Βασιλη Τσιβιλικα 1:

Συνεντευξη Βασιλη Τσιβιλικα 2:

Συνεντευξη Βασιλη Τσιβιλικα 3:

Συνεντευξη Βασιλη Τσιβιλικα 4:

Ο Βασιλης Τσιβιλικας ξεσπαει για τους πολιτικους:

Παγωτο μες το χειμωνα(αποσπασμα απο Θεατρικο):

Δεν εχει γινει ακομα γνωστο ποτε και που θα γινει η κηδεια του,αλλα αμεσως μολις γινει θα σας ενημερωσουμε με νεα αναρτηση.
Εμεις ευχομαστε να γινει δημοσια δαπανη στο Α'Νεκροταφειο Αθηνων.Το αξιζει αλλωστε..
Καλο ταξιδι κ.Τσιβιλικα και ελαφρυ το χωμα που θα σας σκεπασει.... Θα ζειτε για παντα στις καρδιες μας μεσα απο τις ταινιες και τις θεατρικες παραστασεις που κατα καιρους δειχνει η τηλεοραση....ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου