Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Αθήνα, λόγω της καταιγίδας που πλήττει την πόλη από το απόγευμα.
Η πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 150 κλήσεις, ενώ η κίνηση στους δρόμους της πόλεις διεξάγεται μετ' εμποδίων.
Ειδικότερα, το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχθηκε 20 κλήσεις για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα και 136 για απομάκρυνση πεσμένων δένδρων και αντικειμένων, που παρασύρθηκαν από τον αέρα και εγκλωβίσθηκαν σε δρόμους, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Οι κλήσεις για βοήθεια προέρχονταν από τις περιοχές Πειραιάς, Κορυδαλλός, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Βύρωνας, Παγκράτι και το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.
Εξάλλου, κυκλοφοριακό κομφούζιο δημιουργήθηκε σε αρκετούς δρόμους του λεκανοπεδίου, καθώς τέθηκαν εκτός λειτουργίας φωτεινοί σηματοδότες. Επιπλέον, κλειστή και στα δύο ρεύματα είναι η οδός Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας βρόχινου νερού, που μετέτρεψε το οδόστρωμα σε λίμνη.
Οι δημότες, που έχουν ανάγκη βοήθειας σε περιπτώσεις πλημμυρισμένων κτιρίων, κοπές δέντρων, φραγμένων φρεατίων, μπορούν να επικοινωνούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, με το 1960.
Περιοχές στο σκοτάδι
Εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία.
Διακοπές ρεύματος σημειώνονται τόσο σε νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα ενώ από πλευράς ΔΕΗ έγινε γνωστό ότι επιστρατεύθηκαν όλα τα διαθέσιμα συνεργεία εργολάβων καθώς και η απογευματινή αλλά και η νυχτερινή βάρδια των τεχνικών προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα νησιά Τήλος, Σύμη, στο Μέτσοβο και στην Αττική στο Ίλιον, το Περιστέρι, τη Βάρη και την Ερυθραία.
Οι διακοπές προκαλούνται από πτώση στύλων λόγω διάβρωσης του εδάφους ή στις περισσότερες περιπτώσεις από κλαδιά που σπάνε λόγω του δυνατού ανέμου και κόβουν τα καλώδια της ΔΕΗ.
Κατολίσθηση στην Αθηνών-Πατρών
Η κατάσταση είναι πιο σοβαρή στην επαρχία, όπου μετά την βιβλική καταστροφή στην Ηλεία, δεκάδες πόλεις αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, λόγω της βροχής και των ισχυρών ανέμων.
Κατολίσθηση σημειώθηκε στο 161ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, στο ύψος της Πούντας, στην Αιγιάλεια. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 21:00, ωστόσο οι οδηγοί κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.
Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην παλαιά εθνική οδό. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί της Τροχαίας για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας.
Στα Καβάσιλα της Ηλείας ένας άνδρας τραυματίστηκε από πτώση δέντρου, ενώ στην ίδια περιοχή ένα άλλο δέντρο έπεσε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, χωρίς όμως να τραυματιστούν.
Στην Πάτρα, έπεσε τμήμα μπαλκονιού από κτίριο επί της οδού Αγίου Ανδρέου με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Ακόμη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει επέμβει σε περιπτώσεις για απομάκρυνση σπασμένων κλαδιών από οδοστρώματα.
Χάος στην Τρίπολη
Σε εξέλιξη βρίσκεται καταιγίδα με βροχή και χαλάζι στο οροπέδιο της Μαντινείας από τις 2.00 το μεσημέρι κι έχει δημιουργήσει έντονα προβλήματα στην Τρίπολη, αλλά και στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης στο ύψος του Αγ. Χαράλαμπου.
Με δυσκολία κινούνται τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, από το ύψος του Αγίου Χαράλαμπου έως το εργοστάσιο Σακελλαράκου κι ως την Κερασίτσα όπου υπάρχει μεγάλη ποσότητα νερού στο οδόστρωμα. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ αυτοκίνητα έχουν μείνει στο δρόμο.
Ακόμα και στην εθνική οδό Τρίπολης - Βυτίνας λίγο μετά την Τρίπολη τα νερά έχουν πλημμυρίσει το δρόμο και δεν περνούν ούτε πεζοί, ούτε κι αυτοκίνητα.
Επίσης σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί μέσα στην Τρίπολη, όπου αρκετά υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων έχουν γεμίσει με νερά.
Χείμαρρος στα δυτικά της πόλης, με το ύψος του νερού να φτάνει τα 45 εκατοστά, έχει δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα σε σπίτια και καταστήματα, ενώ η πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 200 κλήσεις.
Επιπλέον υπάρχει πρόβλημα στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Άργους, λίγο πριν το χωριό του Στενού όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των ενοίκων.
Νερά έχουν μπει και στο νοσοκομείο Τρίπολης, στο σαλόνι του 4ου ορόφου και στα εξωτερικά ιατρεία.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας του Δήμου Τρίπολης Γιώργος Καρλής δήλωσε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε πολλά σημεία της πόλης και κάλεσε τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια και να μην κυκλοφορούν με τα αυτοκίνητα χωρίς λόγο.
Στην Καλαμάτα θυελλώδεις άνεμοι βούλιαξαν δύο βάρκες στο λιμάνι και έπεσαν αρκετά δένδρα Στο Λεωνίδιο Κυνουρίας έχει πλημμυρίσει το ποτάμι και υπάρχει πρόβλημα στο λιμάνι.
Από το μεσημέρι της Δευτέρας εκδόθηκε γενικό απαγορευτικό απόπλου Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους και τα 9 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου