Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!!!ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!!

Πανε να μας φορτωσουν φαρμακα-δολοφονους,made in India,Pakistan,Baglandes κλπ,κλπ!!!
Συγκεντρωση διαμαρτυριας εναντια στον νομο-ταφοπλακα για την υγεια την Τριτη στις 18:00 στο Συνταγμα!!
Ας τα παρουμε απο την αρχη τα πραγματα:
Α'ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ(ΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ):

Σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, οι φαρμακοποιοί θα παρέχουν στον ασθενή το πιο φθηνό φάρμακο της παγκόσμιας αγοράς και όχι αυτό που αποδεδειγμένα έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Συνέπειες αυτής της πρακτικής θα είναι οι εξής τρεις:

1. Αμφιβόλου ποιότητας φάρμακα, κατασκευασμένα σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, όπως το Μπαγκλαντές, η Ινδία και το Πακιστάν, θα κατακλύσουν την ελληνική αγορά, αντικαθιστώντας τα επιτυχημένα ελληνικά γενόσημα.

2. Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, που παράγουν τα γενόσημα που χρησιμοποιούνται σήμερα σε μεγάλο ποσοστό, δε θα γλιτώσουν το λουκέτο. Περισσότερες 30.000 οικογένειες εργαζομένων στον κλάδο και σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις θα περάσουν στην ανεργία από τη μία ημέρα στην άλλη.

3. Το οικονομικό όφελος από την πρακτική αυτή θα είναι εξαιρετικά βραχυπρόθεσμο, αφού σύντομα οι ξένες πολυεθνικές που θα εισάγουν τα φάρμακα από τον Τρίτο Κόσμο θα καταστούν μονοπώλιο και θα αυξήσουν στη συνέχεια τις τιμές τους, όπως εξυπηρετούν εκείνες. Και, βεβαίως, επειδή το κράτος θα χάσει τεράστια ποσά λόγω του θανάτου της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ενός από τους λιγοστούς κλάδους που βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και αποφέρει κάθε έτος μεγάλα έσοδα στο Δημόσιο από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Πρακτικά, η ρύθμιση για τη δραστική ουσία δεν επιτρέπει στον φαρμακοποιό να πουλήσει στον Έλληνα ασθενή κανένα άλλο φάρμακο, παρά μόνο το απολύτως φθηνότερο. Άσχετα με τις ποιοτικές προδιαγραφές, τον τόπο παραγωγής και τις όποιες παρενέργειες! Είναι μια επιθυμία της Τρόικας ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μεγάλων ξένων φαρμακοβιομηχανιών.

Και ενώ, θεωρητικά, η διάταξη περνάει για να μειωθεί η δημόσια δαπάνη για τα φάρμακα, τελικά τα έσοδα του Δημοσίου θα συρρικνωθούν αντί να αυξηθούν, λόγω της καταστροφής της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, της απώλειας θέσεων εργασίας και, φυσικά, του επικίνδυνου μονοπωλίου που θα δημιουργηθεί.

Σχολιο Αντιστασιακου δελτιου:Αρα οχι μονο μιλαμε για επικυνδινα φαρμακα,αλλα και για δεκαδες χιλιαδες απολυσεις-δεκαδες χιλιαδες νεους ανεργους!!!

Ας δουμε τι λενε για τα φαρμακα-δολοφονους ο Ιατρικος συλλογος Αθηνων και ο Φαρμακευτικος συλλογος Θεσσαλονικης:

Ι.Σ.Α:

Αγνώστου προελεύσεως φάρμακα μπορεί να εισαχθούν το επόμενο διάστημα στη χώρα μας, καθώς η ρύθμιση στην οποία προχωρά ο υπουργός Υγείας και προβλέπει τη χορήγηση αντιγράφων φαρμάκων σε όλους τους ασθενείς, ανοίγει το δρόμο για την εισαγωγή σκευασμάτων και από χώρες όπως Κορέα, Ινδία, Μπαγκλαντές κ.λ.π.

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ygeianews.gr, ο Ανδρέας Λοβέρδος στο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Bουλή θα δίνει και κίνητρα στους ασθενείς να επιλέγουν τα φθηνότερα αντίγραφα καθώς τότε η συμμετοχή τους στα έξοδα θα είναι μικρότερη!

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που ο Ανδρέας Λοβέρδος τάσσεται υπέρ αντιγράφων φαρμάκων ακόμη και από Τρίτες χώρες, καθώς θεωρεί ότι και αυτά είναι ασφαλή και θα ελέγχονται από τον αντίστοιχο Ευρωπαικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Αντίθετη άποψη έχουν όμως οι γιατροί καθώς ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) εκφράζει την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη ρύθμιση και υπογραμμίζει τους κινδύνους που ενέχουν φάρμακα εισαγωγής από Τρίτες χώρες, ενώ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν προσεχώς, διάφορα "περίεργα" φάρμακα, αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας, κυκλοφορούν ήδη τον τελευταίο καιρό σε ελληνικά δημόσια νοσοκομεία ελέω κρίσης...

Ο Ανδρέας Λοβέρδος όμως έχει άλλη άποψη. Στο πλαίσιο της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης δε θα δίσταζε να φέρει στα ράφια των ελληνικών φαρμακείων ακόμη και φάρμακα από την... Κορέα.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ!!!

Της Αιμιλιας Σταθάκου a.stathakou@realnews.gr
Μας κάνουν πειραματόζωα
ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ για αναποτελεσματικά και δυνητικά επικίνδυνα αντίγραφα φαρμάκων από χώρες του Τρίτου Κόσμου έχουν γίνει οι Έλληνες ασθενείς.
Τέτοια σκευάσματα, που χορηγήθηκαν σε δημόσια νοσοκομεία ή δόθηκαν από ασφαλιστικά ταμεία, έχουν προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις και οδήγησαν ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής θεραπείας.
Η Real news αποκαλύπτει τις σκοτεινές διαδρομές των μη επώνυμων γενόσημων φαρμάκων, που εισάγονται από χώρες του Τρίτου Κόσμου και διατίθενται από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα δημόσια νοσοκομεία.
Η... κερκόπορτα
Την πόρτα για να φτάσουν τα αμφιβόλου ποιότητας φάρμακα σε κάθε σπίτι άνοιξε το υπουργείο Υγείας με σχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει ότι οι γιατροί θα συνταγογραφούν πλέον μόνο τη δραστική ουσία και στη συνέχεια ο φαρμακοποιός θα χορηγεί στον ασθενή το φθηνότερο αντίγραφο που υπάρχει στην αγορά.
Η ελαστική νομοθεσία για την εμπορία αυτών των σκευασμάτων, σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και την αδυναμία του να διενεργεί επαρκείς εργαστηριακούς ελέγχους στην αγορά, έχουν κάνει τη χώρα μας τον «παράδεισο» των τριτοκοσμικών προϊόντων, πολλά από τα οποία δεν κυκλοφορούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
«Παραμάγαζα» έχουν στηθεί ακόμη και μέσα σε πολυκατοικίες όπου αποθηκεύονται φάρμακα που προέρχονται από χώρες του Τρίτου Κόσμου και διατίθενται στην ελληνική αγορά.
Η έγκρισή τους από τον ΕΟΦ βασίζεται σε «ύποπτες» μελέτες βιοϊσοδυναμίας (μελέτες που αποδεικνύουν τη θεραπευτική τους ισοδυναμία με το πρωτότυπο φάρμακο), για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι δεν έχουν γίνει ποτέ, αλλά πωλούνται έτοιμες στην αγορά και μπαίνουν εκ των υστέρων στον φάκελο που κατατίθεται στον ΕΟΦ!
«Είναι επικίνδυνα»
Τις σοβαρές αυτές καταγγελίες κάνει στην «R» ένα από τα μέλη της Επιτροπής Εγκρίσεων Φαρμάκων του ΕΟΦ, ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας. «Πολλά από τα αντίγραφα που κυκλοφορούν στη χώρα μας είναι αναποτελεσματικά και δυνητικά επικίνδυνα», λέει ο Δ. Κούβελας και αποκαλύπτει: «Υπάρχουν δεκάδες εταιρείες της "συμφοράς" που διακινούν φάρμακα, των οποίων τόσο η παραγωγή όσο και η μελέτη βιοϊσοδυναμίας που έχουν καταθέσει είναι από χώρα του Τρίτου Κόσμου που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Πολλές φορές βλέπουμε την ίδια μελέτη βιοϊσοδυναμίας για 15 ή 20 διαφορετικά σκευάσματα που ζητούν έγκριση!». Παράλληλα, ο Δ. Κούβελας υποστηρίζει ότι η απόκλιση στη θεραπευτική ισοδυναμία με το πρωτότυπο φάρμακο μπορεί να φτάσει μέχρι και το 40%. «Όταν είναι σε μικρότερη ποσότητα, το φάρμακο είναι αναποτελεσματικό, ενώ σε μεγαλύτερη γίνεται δηλητήριο. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για αντιπηκτικό ή ογκολογικό φάρμακο, ο ασθενής μπορεί να πεθάνει».
Σύμφωνα με τον Δ. Κούβελα, σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στην αναισθησιολογική κλινική, δύο ασθενείς έπαθαν αλλεργικό σοκ και εισήχθησαν επειγόντως στη ΜΕΘ, μετά τη χορήγηση συγκεκριμένου αντιγράφου.
Αλλεργική αντίδραση
Ανάλογη περίπτωση σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης μετά τη χορήγηση αντιγράφου ογκολογικού φαρμάκου αναφέρεται σε Κίτρινη Κάρτα που είναι στη διάθεση της«R», την οποία συμπλήρωσε και απέστειλε στον ΕΟΦ πριν από μερικές ημέρες ιδιώτης γιατρός.
Επίσης, στη διάθεση της «R» έχουν τεθεί από γιατρούς μπουκάλια ογκολογικών φαρμάκων, στα οποία υπάρχουν αιωρούμενα σωματίδια και είναι τελείως ακατάλληλα για χρήση.
«Υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι τέτοια φάρμακα αποδεικνύονται προβληματικά, προκαλούν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις και δεν είναι αποτελεσματικά, με συνέπεια οι γιατροί να πρέπει να χορηγούν μεγαλύτερες δόσεις», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Δημήτρης Βαρνάβας.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης τονίζει ότι θα θρηνήσουμε θύματα. «Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία αυτών των προϊόντων και την απόφαση για την υποχρεωτική συνταγογράφηση των φθηνότερων από αυτά - και μάλιστα από μη γιατρούς με μοναδικό στόχο όχι επιστημονικά κριτήρια, αλλά οικονομικά», υποστηρίζει.
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Γιάννης Παπαδόπουλος, που συμμετείχε σε δύο μεγάλες έρευνες, καταγγέλλει ότι ουδέποτε υπήρξε εγγύηση από τον ΕΟΦ ότι οι κατασχεμένες παρτίδες συγκεντρώθηκαν και καταστράφηκαν.
Η έγκριση των γενόσημων φαρμάκων από τον ΕΟΦ βασίζεται σε «ύποπτες» μελέτες βιοϊσοδυναμίας, για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι δεν έχουν γίνει ποτέ, αλλά πωλούνται έτοιμες στην αγορά και μπαίνουν εκ των υστέρων στον φάκελο που κατατίθεται στον ΕΟΦ!
Με αυστηρές προδιαγραφές τα ελληνικά γενόσημα
ΣΥΜΦΩΝΑ με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, τα γενόσημα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είναι 3.048, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 520 τέτοια προϊόντα και το ποσοστό μη κανονικότητας ήταν 4%.
Ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Γιάννης Τούντας, επισημαίνει ότι ο οργανισμός έχει κάνει εισήγηση στο υπουργείο Υγείας να γίνει πολύ πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο για την κυκλοφορία και την εμπορία των γενοσήμων, να μπουν πιο αυστηροί κανόνες αδειοδότησης και λειτουργίας των εταιρειών που τα εμπορεύονται και αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς νοσοκομείων.
Στον αντίποδα βρίσκεται το επώνυμο ελληνικό γενόσημο φάρμακο, το οποίο εξάγεται σε πολλές χώρες του κόσμου και πληροί αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας. «Τα ελληνικά εργοστάσια που παράγουν γενόσημα φάρμακα πληρούν στο ακέραιο τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας και ελέγχονται μέσω τακτικών και αιφνιδιαστικών ελέγχων όχι μόνο από τον ΕΟΦ, αλλά και από τον ευρωπαϊκό και τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων», εξηγεί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών (ΠΕΦ), Θεόδωρος Κωλέτης, και προσθέτει: «Οι επιθεωρήσεις αυτές γίνονται, αφενός, επειδή ελληνικά γενόσημα φάρμακα εξάγονται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ και, αφετέρου, επειδή τα ελληνικά εργοστάσια σε πολλές περιπτώσεις παράγουν για λογαριασμό φαρμακοβιομηχανιών του εξωτερικού. Πάγια θέση της ΠΕΦ είναι η περαιτέρω ένταση των ελέγχων, προκειμένου να διαλυθούν οι όποιες αμφιβολίες».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ-ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!


«Ολοι την Τρίτη στο Σύνταγμα – Όχι στα φάρμακα-δολοφόνους!

Μας έκοψαν τους μισθούς. Μας έκοψαν τις συντάξεις. Τώρα θα ψοφάμε και σαν τα σκυλιά στα νοσοκομεία.

Χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία, χάσαμε την αξιοπρέπειά μας, τώρα χάνουμε και την υγεία μας.

Η τρόικα θέλει να μας ταΐζει φάρμακα-δολοφόνους, που ποιος ξέρει σε ποια βρόμικα υπόγεια του Πακιστάν φτιάχνουν με χώμα και ασβέστη.

Και όλα αυτά, για να πληρώσουμε τα σπασμένα, τα κλεμμένα των πολιτικών μας, που αφού τα έκαναν βίλες και κότερα, ό,τι περίσσεψε το έστειλαν στις τράπεζες του εξωτερικού. Τα λαμόγια οι πολιτικοί, που δεν τολμάνε να διαπραγματευτούν ούτε για την υγεία των φτωχών και εξαθλιωμένων Ελλήνων.

Ως πότε θα καθόμαστε αποχαυνωμένοι στον καναπέ μας;

Ολοι την Τρίτη, στις 6μμ, στο Σύνταγμα!

Να αντισταθούμε στα σχέδια της τρόικας για την υγεία των παιδιών μας!

Την ώρα που θα ψηφίζουν τη θανατική μας καταδίκη μέσα στη Βουλή.

Μία αγανακτισμένη μάνα»

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΙΕΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ!!!
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ:
http://www.facebook.com/pages/%CE%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%86%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CE%A4%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7/262916530452111?sk=wall

Το Αντιστασιακο δελτιο δηλωνει οτι θα δωσει το παρον στην διαμαρτυρια!!Το δηλωνει με το χερι στην καρδια σε αυτην την μανα που φοβαται για τη ζωη του παιδιου της που κρατιετε με φαρμακα στη ζωη!!ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου