Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ!!!

Εκκενωνονται χωρια στον Εβρο καθως θεωρειτε σιγουρο οτι θα πλημμυρισουν απο τα νερα που αναμενετε τα μεσανυχτα να εισελθουν στην χωρα μας απο την γειτονικη Βουλγαρια οπου εσπασε φραγμα.Αναμενονται χιλιαδες κυβικα νερου:
Σε προληπτική εκκένωση τμημάτων τεσσάρων παρέβριων χωριών προσανατολίζονται οι αρχές της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς επίκειται εισροή μεγάλων υδάτινων όγκων από τη Βουλγαρία στην ελληνική κοίτη του ποταμού Έβρου.

Πρόκειται για τμήματα των χωριών Ορμένιο , Δίκαια, Νέα Βύσσα και συγκεκριμένες οικίες των Μαρασίων και της παλιάς (κάτω) Σαγήνης Ορεστιάδας.

Παράλληλα, θα υπάρχει υψηλή επιφυλακή και ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση των χωριών Πύθιο και Πραγγί. Τα παραπάνω αποφασίστηκαν μετά από έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που έγινε απόψε στο Διασυνοριακό Κτηνιατρικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων νομού Έβρου στην Ορεστιάδα.

Στην ενδεχόμενη εκκένωση αποφασίστηκε να συμμετέχουν οχήματα των δήμων, του στρατού και της αστυνομίας, ενώ στις περιοχές αυτές θα υπάρχει και έντονη παρουσία του στρατού και της ΕΜΑΚ-Πυροσβεστικής, καθώς και ομάδων διάσωσης εθελοντών για συνδρομή.

Το συντονιστικό συμβούλιο συνεδρίασε υπό την προεδρία του περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Άρη Γιαννακίδη, ενώ συμμετείχαν δήμαρχοι της περιοχής και εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες εκτιμάται ότι αν η εισροή των νερών από τη Βουλγαρία συνεχιστεί με την ίδια ταχύτητα και ροή, ενδέχεται να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα μεγαλύτερα των καταστροφικών πλημμυρών που συνέβησαν στην περιοχή το 2006, όταν η ταχύτητα των νερών είχε αγγίξει τα 1800 κυβικά μέτρα/δευτερόλεπτο.

Σήμερα η εκτίμηση για το δυσοίωνο σενάριο είναι ότι τα νερά, με την ταχύτητα που εισέρχονται, είναι δυνατόν να ξεπεράσουν τα 2100 κυβικά μέτρα/δευτερόλεπτο. Ο νομός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και στις επόμενες ώρες ενδεχομένως θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!
ΠΗΓΗ: http://atithaso.blogspot.com/
Για οτι νεοτερο σχετικα με την κακοκαιρια θα υπαρχει συνεχη ενημερωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου