Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ(ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!)ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ!!!


«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - ΒΟΛΟΣ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ αρνούνται ακόμα και ... τη συζήτηση!
Στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αρνήθηκαν κάθε κουβέντα για τη νέα εργοδοτική επίθεση
Εντονη ανησυχία έχουν δημιουργήσει στην εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στο Βόλο, αλλά και στη διοίκηση του σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), οι αντιδράσεις των εργαζόμενων απέναντι στην αξίωση να μειωθούν οι μισθοί 18% για 4 μήνες, με υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.
Παρά την προσπάθεια του σωματείου, την περασμένη Παρασκευή, να «μαντρώσει» ξαφνικά μέσα στο εργοστάσιο του Βόλου τους εργάτες, ώστε να περάσουν τα εκβιαστικά διλήμματα και οι εργοδοτικές αξιώσεις, σημαντικός αριθμός εργαζομένων δηλώνουν ότι δε δέχονται να σκύψουν το κεφάλι.
Αποτέλεσμα; Οι συνδικαλιστές του σωματείου να εκφράσουν ανοιχτά την «ενόχλησή» τους χτες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Βόλου, όπου ο πρόεδρος του σωματείου της «Χαλυβουργίας» (μέλος του ΔΣ του ΕΚ) εξαπέλυσε βρώμικη επίθεση στο σωματείο του Ασπροπύργου. Να σημειωθεί ότι στο ΔΣ του ΕΚ είναι εκλεγμένα τρία μέλη της διοίκησης του σωματείου της «Χαλυβουργίας» και επισημαίνοντας αυτό οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, χτες, ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα και οι εξελίξεις. Αυτό στάθηκε αφορμή για τον συνδικαλιστή (στέλεχος της ΔΑΚΕ) να εξαπολύσει επίθεση στο σωματείο του Ασπροπύργου υποστηρίζοντας ότι είναι εργοδοτικό, γιατί ... σταμάτησε την απεργία χωρίς να πετύχει την επαναπρόσληψη των απολυμένων και εξυπηρέτησε τον Μάνεση. Από κοντά και ο αντιπρόεδρος (ΠΑΣΚΕ) του σωματείου, ο οποίος υποστήριξε, ότι εκείνοι κοιτάνε τα του οίκου τους (εννοώντας την επιχείρηση) και να μην ασχολούνται οι υπόλοιποι με αυτά.
Οι προκλήσεις, βέβαια, δεν έμειναν αναπάντητες από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι τόνισαν ότι οι συνδικαλιστές του σωματείου βγάζουν αγωνιστικές κορόνες μέσα από τη διοίκηση του ΕΚ και ανακοινώσεις που καταγγέλλουν την εργοδοσία για τις μειώσεις μισθών, αλλά μέσα στο χώρο εργασίας τους ξεπουλάνε τους εργαζόμενους, υπογράφοντας τις αξιώσεις της εργοδοσίας. Είναι οι ίδιοι, κατήγγειλαν, που πριν από ένα χρόνο έβαλαν την υπογραφή τους ικανοποιώντας τις αξιώσεις του Μάνεση για 5ωρο με ανάλογη μείωση μισθών, μετατρέποντας τελικά τους εργάτες σε απεργοσπαστικό μηχανισμό απέναντι στους απεργούς του Ασπροπύργου και φτάνουν στο σημείο να συκοφαντούν ένα ηρωικό σωματείο που έδωσε σκληρό αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου