Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ!!!Η ΔΑΥΙΔΟΥΛΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ"ΘΗΡΙΟ"-ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΒΟΗΘΗΣΤΕ/ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ!!!!


Η αναρτηση θα μεταφερθει απο αυριο και για οσο καιρο χρειαστει στην πλαϊνη στηλη σταθερα.
Το πιο σκληρό της πρόσωπο δείχνει η μοίρα σε ένα αγγελούδι από την Πάτρα, το οποίο δίνει καθημερινά σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή…
Η γλυκιά Δαυιδούλα είναι μόλις πέντε ετών, αλλά από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής της μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία για να αντιμετωπίσει τη σπάνια ασθένεια που δεν την αφήνει να χαρεί τα παιδικά της χρόνια.
Το κοριτσάκι ενώ ήταν μόλις πέντε μηνών εμφάνισε έναν μεγάλο όγκο στο κεφάλι. Αρχικά, οι γιατροί που διέγνωσαν το πρόβλημα ενημέρωσαν τους γονείς της ότι η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Είχαν να αντιμετωπίσουν μια σπάνια μορφή καλοήθους όγκου που προσβάλλει κυρίως νεογνά. Τους είπαν να προετοιμαστούν για το μοιραίο.
Ο Αντώνης Σταυράκης και η σύζυγός του όμως δεν το έβαλαν κάτω. Τα λαμπερά ματάκια της κόρης τους τούς έδιναν ελπίδα. «Την πήγαμε για εξετάσεις στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, όπου ένας εξαίρετος γιατρός υπερέβη πραγματικά τις δυνάμεις του και με περίσσιο θάρρος ανέλαβε να τη χειρουργήσει» ανέφερε στην «Espresso της Κυριακής» ο πατέρας και πρόσθεσε:
«Το χειρουργείο ήταν δύσκολο και οι ελπίδες να βγει ζωντανή, λιγοστές. Ο γιατρός κατάφερε να της αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος του όγκου, αλλά όχι όλον. Το παιδί πέθανε, αλλά από θαύμα ξαναγύρισε στη ζωή. Εμεινε για μέρες ολόκληρες στην Εντατική και τελικά άνοιξε τα μάτια του».
Ομως, στη συνέχεια υπέστη εγκεφαλικό, που της προκάλεσε σοβαρές αναπηρίες. Η μικρή Δαυιδούλα έμεινε ανάπηρη από τη δεξιά πλευρά, ενώ τυφλώθηκε από το αριστερό μάτι.
«Ακόμη και ύστερα από αυτό, όλοι ο γιατροί μάς έλεγαν ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Να ετοιμαστούμε για το μοιραίο. Κανείς, μα κανείς στην Ελλάδα δεν αναλαμβάνει να τη χειρουργήσει ξανά. Μας είπαν να την αφήσουμε να πεθάνει ήσυχη, να μην την ταλαιπωρήσουμε, αλλά ποιος μπορεί να αφήσει το παιδί του να πεθάνει;» λέει ο απελπισμένος πατέρας και συνεχίζει: «Με τη μητέρα της εγκαταλείψαμε τις δουλειές μας και αφοσιωθήκαμε στο πώς θα βοηθήσουμε το μωρό μας. Ξεκινήσαμε φυσιοθεραπείες, λογοθεραπείες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Και η μικρή δείχνει να πηγαίνει καλά, ανταποκρίνεται. Ομως, ο όγκος στο κεφάλι δεν της αφήνει πολλά περιθώρια».
Η μόνη ελπίδα πλέον είναι να μεταβεί σε μια εξειδικευμένη κλινική στο Αννόβερο. Εκεί υπάρχει ένας διακεκριμένος επιστήμονας, ο οποίος αναλαμβάνει περιπτώσεις σαν και αυτή της Δαυιδούλας.
«Πρέπει να πάμε εκεί για να κάνει εξετάσεις στη μικρή και να δει αν μπορεί να τη σώσει. Σε αυτόν έχουμε εναποθέσει όλες τις ελπίδες μας» κατέληξε ο κ. Σταυράκης.
Ομως, τα έξοδα για το ταξίδι και την καθημερινή φροντίδα της μικρής είναι τεράστια και η οικογένεια αδυνατεί να αντεπεξέλθει. Ο πατέρας είναι άνεργος από τον περασμένο Νοέμβριο και βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση. Προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, αλλά δεν μπορεί.
Ο πρόεδρος του κοινωνικού οργανισμού του δήμου Πατρέων Θεοχάρης Μεσσαράς προσπαθεί να βοηθήσει την οικογένεια με όλες τις δυνάμεις του. Ηδη, με έξοδα του δήμου κάλυψαν ένα ποσόν για να αγοραστούν νάρθηκες, ειδική περπατούρα και άλλα απαραίτητα βοηθήματα, που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα του κοριτσιού. Η οικογένεια όμως κινδυνεύει να βρεθεί στον δρόμο, καθώς οι απλήρωτοι λογαριασμοί έχουν γίνει θηλιά στον λαιμό.
Παρά το γεγονός ότι η μικρή δικαιούται κάποια επιδόματα αναπηρίας, που θα βοηθούσαν για την αγορά των φαρμάκων της και των εξόδων της, ακόμη δεν έχουν δοθεί. Η γραφειοκρατία απαιτεί να περάσει περίπου ένας χρόνος από τη στιγμή που ο ανάπηρος θα περάσει από επιτροπή.
Εκτός από τον δήμο της Πάτρας που προσπαθεί να βοηθήσει την οικογένεια, κανείς άλλος δεν έχει ενδιαφερθεί. Οποιος θέλει να βοηθήσει τη μικρή μπορεί να απευθυνθεί στον κ. Μεσσαρά ή στον πατέρα της μικρής στο τηλέφωνο, 2610-323397. Επίσης, υπάρχει λογαριασμός στην Αγροτική Τράπεζα: 1290100908706.
Η Δαυιδούλα πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στην κλινική στο Αννόβερο, καθώς διατρέχει μεγάλο κίνδυνο η ζωή της.
Περισσοτερα δειτε εδω: http://www.facebook.com/helpDAVIDOULA
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ!!!ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!!!ΑΣ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου