Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ:ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
«Στον αέρα» η σίτιση των ασθενών

Δυναμική κινητοποίηση στο νοσοκομείο «Μεταξά» πραγματοποίησαν χτες το πρωί δυνάμεις ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, απαιτώντας να μη χάσει τη δουλειά του κανένας εργαζόμενος από τη σίτιση του νοσοκομείου, να μη μειωθεί ο ήδη πενιχρός μισθός τους και να μην εντατικοποιηθεί η δουλειά τους. Οι 37 περίπου εργαζόμενοι στη σίτιση του νοσοκομείου, το έργο της οποίας έχει εδώ και χρόνια παραδοθεί σε ιδιώτες, ενημερώθηκαν από τον εργοδότη τους τηλεφωνικά πως απολύονται καθώς χτες έληξε η σύμβαση του νοσοκομείου με τον εργολάβο. Παράλληλα και το νοσοκομείο από χτες είναι στην ουσία χωρίς υπηρεσία σίτισης για τους ασθενείς καθώς το μόνιμο προσωπικό που έχει απομείνει είναι ελάχιστο και δεν μπορεί να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες.

Χτες, οι εργαζόμενοι προχώρησαν στη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο τους και από κοινού να παλέψουν για τα δικαιώματά τους και για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Σήμερα το πρωί από την αρχή της βάρδιας το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει νέα κινητοποίηση απαιτώντας να δοθεί άμεση λύση και να διασφαλιστεί η δουλειά όλων των εργαζομένων.
ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ:


ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα κλιμάκωσης με κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Αύριο και μεθαύριο αγωνιστικές δράσεις στα νοσοκομεία και στο υπουργείο Υγείας

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: «Τα νοσοκομεία οδηγούνται στην παράλυση. Με τις νέες περικοπές 1,4 δισ. ευρώ στην κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία, η κατάσταση γίνεται εκρηκτική.

Διεκδικούμε: Καμία μείωση στους μισθούς των γιατρών, την αναπλήρωση των μισθών των υγειονομικών και με προτεραιότητα στους ΥΕ και ΔΕ. Να πληρωθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα. Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στους εργολάβους, οι επικουρικοί, οι εργαζόμενοι από τις ΜΚΟ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν τώρα οι πληρωμές των ασθενών. Να χρηματοδοτήσει πλήρως τα νοσοκομεία, τον ΕΟΠΥΥ και τα Ταμεία ο κρατικός προϋπολογισμός.

Ενότητα, να μην περάσουν τα μέτρα. Υπάρχει διέξοδος για τους εργαζόμενους. Να πιστέψει ο λαός στη δύναμή του. Να οργανωθεί, να παλέψει, να ανατρέψει την εξουσία του κεφαλαίου. Μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, κατάργηση των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης. Μαζική συμμετοχή στις κλαδικές κινητοποιήσεις:

Τετάρτη, 3 Οκτώβρη 2012, 2ωρες αγωνιστικές δράσεις σε όλα τα νοσοκομεία με καταλήψεις στα ταμεία και στις διοικήσεις.
Πέμπτη, 4 Οκτώβρη, η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία να αποφασίσουν στάσεις εργασίας τις αντίστοιχες ώρες των ανοιχτών συγκεντρώσεων 11 π.μ. - 3 μ.μ. Στην Αττική, θα γίνει κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας και στην περιφέρεια στις έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών.
Με την κατάθεση των μέτρων στη Βουλή, να γίνει 24ωρη Πανελλαδική απεργία.
Με την ανακοίνωση των μέτρων, να γίνουν καταλήψεις στις διοικήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα προαύλια όλων των νοσοκομείων.
Καλούμε τα σωματεία να οργανώσουν άμεσα μαζικές Γενικές Συνελεύσεις. Οι εργαζόμενοι να παραμερίσουν τις διοικήσεις που βάζουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης, στη σύγκληση των Γενικών Συνελεύσεων.
Να συγκροτήσουν απεργιακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα.

Το Αντιστασιιακο δελτιο στηριζει τους δικαιους αγωνες των εργαζομενων στα νοσοκομεια(ιατρων,νοσηλευτων κλπ προσωπικο)και βροντοφωναζει μπας και ακουσει ο αχρηστος υπουργος υγειας:ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΥΑΛΙΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ!!!ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ!!!!ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ Η ΤΡΟΪΚΑ!!!!ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου