Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!!!

Αναβρασμός επικρατεί στην Ορθόδοξη κοινότητα της Συρίας μετά την πληροφορία ότι δολοφονήθηκε ένας ιερέας του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο 43χρονος ιερέας Σωτήρη Χαντάντ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», βρέθηκε νεκρός έξω από την Δαμασκό και ενώ αγνοούνταν η τύχη του επί μια τουλάχιστον εβδομάδα.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δέκα ημέρες όταν άγνωστοι απήγαγαν έναν 35χρονο γιατρό μέλος της Ορθόδοξης Κοινότητας. Τότε άγνωστοι τηλεφώνησαν στην οικογένειά του και ζήτησαν λύτρα για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Τα χρήματα ανέλαβαν να μεταφέρουν ο ιερέας και ο θείος του γιατρού, όμως και αυτοί στην συνέχεια, έπεσαν θύματα απαγωγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σήμερα, Πέμπτη, το πρωί οι επιτελείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας δέχθηκαν τηλεφώνημα αγνώστου, πιθανότατα από την ομάδα των απαγωγέων, ο οποίος τους έδωσε πληροφορίες για την τοποθεσία που βρισκόταν η σωρός του ιερέα.

Το Πατριαρχείο Αντιοχείας εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα. «Ζούμε όλοι μαζί. Η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να έγινε από Σύριους. Οι άνθρωποι σέβονται τους ιερείς, όπως και τους Ιμάμηδες», δηλώνουν οι επιτελείς του, αποδίδοντας εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη σε ομάδες ακραίων μουσουλμάνων από γειτονικές χώρες, που τον τελευταίο καιρό έχουν εισρεύσει στην Συρία.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν, τόσο στην περιοχή που ζούσε ο ιερέας, όσο και στο σημείο που βρέθηκε η σωρός του, υπάρχουν και δρουν δεκάδες τέτοιες ομάδες.

Πηγη: http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου