Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΓΡΥΠΝΗ Η ΜΟΣΧΑ-ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Την έγκριση της τουρκικής Βουλής πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση για να προχωρήσει σε εισβολή στην Συρία αύριο το πρωί. Πριν από λίγο αποφασίστηκε η τουρκική Βουλή να θέσει στην ημερήσια διάταξή της την χερσαία εισβολή στην Συρία, μαζί με την συζήτηση για το θέμα που έχει ανακύψει με την "αποβολή" των τουρκικών βάσεων από το Βόρειο Ιράκ. Bέβαια, να σημειώσουμε ότι πρέπει πριν υπάρξει εισβολή να υπάρξει απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
Πληροφορίες που έρχονται από τα τουρκο-συριακά σύνορα αναφέρουν ότι καταφθάνουν συνέχεια τρένα που μεταφέρουν προσωπικό και οχήματα, ενώ αρματοφορείς μεταφέρουν Α/Α SHORADS Ζipkin. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κίνηση του τουρκικού Στρατού δεν θα αφορά καταδρομική επιχείρηση αλλά επιχείρηση κατάληψης συριακού εδάφους με το πρόσχημα της δημιουργίας ουδέτερης ζώνης για την προστασία των αμάχων. Θα προηγηθούν όλο το βράδυ πυρά πυροβολκού και εν συνεχεία θα διαβούν τα σύνορα μόλις λάβουν την έγκριση της τουρκικής Βουλής.
Ηδη ρυμουλκούμενα πυροβόλα Panther 155/52 και αυτοκινούμενα Μ52Τ των 155 χλστ. επίσης βάλλουν καταιγιστικά πυρά, αλλά και δέχονται σποραδικά πυρά από την άλλη πλευρά των συνόρων. Ισλαμιστές αντάρτες έχουν προσεγγίσει τα σύνορα και θα χρησιμοποιηθούν ως οδηγοί στο εσωτερικό της Συρίας. 
Για αυτό άλλωστε είχε προειδοποιήσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, προειδοποιώντας επιπρόσθετα –όπως είχαμε γράψει- ότι "Αξίζει το ρίσκο ενός πολέμου με τη Συρία".
Πολλά πάντως θα κριθούν και από την απόφαση του εκτάκτου συμβουλίου του ΝΑΤΟ (το οποίο θα ξεκινήσει την συνεδρίασή του στις 00:30 της 4ης Οκτωβρίου) και τι στάση θα κρατήσει στην πρόθεση της Τουρκίας να εισβάλλει στη Συρία. Ίσως δεν αποδειχθεί τυχαία η επίσκεψη χθες της Ανώατατης Διοίκησης Ευρώπης του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, Τζέϊμς Σταυρίδη.
Πολλά θα εξαρτηθούν και από την αντίδραση της Ρωσίας: Στην Μόσχα παρακολουθούν στενά την συνεδρίαση του ΝΑΤΟ. Ρωσικά πλοία πολεμικά δεν βρίσκονται αυτή την στιγμή στην περιοχή της Α.Μεσογείου, πάντως...

ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΛΑ:

Ολόκληρη οικογένεια η μητέρα και τα τέσσερα παιδιά της, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 13 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά όταν βλήμα όλμου που εκτοξεύτηκε από τη Συρία έπληξε κατοικία στη μεθοριακή πόλη Ακτσάκαλε στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η επαρχιακή πόλη Ακτσάκαλε πλήττεται τακτικά το τελευταίο διάστημα από αδέσποτες σφα
ίρες και οβίδες που εκτοξεύονται στις μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-Άσαντ και των Σύρων αντικαθεστωτικών κοντά στη μεθόριο, όμως είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν θύματα.

Στην περιοχή κατευθύνονται τουρκικές στρατιωτικές μονάδες, όπως αναφέρει στο δικτυακό της τόπο η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Το βλήμα όλμου έπεσε σε σπίτι σε κατοικημένη περιοχή και σκοτώθηκαν οι άνθρωποι που βρίσκονταν εντός της οικίας, δήλωσε ο δήμαρχος της Ακτσάκαλε στο CNN Turk.

Ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters είδε τουλάχιστον εννέα ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί σοβαρά να διακομίζονται στο νοσοκομείο, οι τρεις εκ των οποίων είναι αξιωματικοί της αστυνομίας.

«Μια γυναίκα διαμελίστηκε από την έκρηξη μπροστά στα μάτια μου. Υπάρχουν κι άλλοι νεκροί και τραυματίες, μεταξύ των οποίων παιδιά» δήλωσε ένας κάτοικος της Ακτσάκαλε.

Τον Απρίλιο η Τουρκία ενημέρωσε επίσημα τα Ηνωμένα Έθνη για επεισόδιο κατά το οποίο πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, περιλαμβανομένων δύο Τούρκων αξιωματούχων, όταν χτυπήθηκε από πυρά προσφυγικός καταυλισμός στο Κιλίς, πιο δυτικά στη μεθόριο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Νταβούτογλου κάλεσε επίσης το Γενικό Επιτελείο και το Διοικητή Şanlıurfa για να περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό.
Υπήρξαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των συριακών δυνάμεων του στρατού και των ανταρτών για τις τελευταίες 20 ημέρες στα τουρκικά σύνορα με τη Συρία.
Η Τουρκία έστειλε προηγουμένως μια διπλωματική διακοίνωση προς τη Συρία κατά τη διάρκεια της βόμβας που έπληξε τη νοτιοανατολική επαρχία του Akçakale στις 28 Σεπτεμβρίου.
«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τις αμυντικές δυνατότητες της Τουρκίας", δήλωσε ο Νταβούτογλου !

Βιντεο απο το πως ξεκινησαν ολα:
Εδω:http://video.haberturk.com/haber/video/sanliurfaya-top-mermisi-dustu/67532
Κι εδω: http://video.haberturk.com/haber/video/iste-top-mermisinin-vurdugu-o-ev/67538

ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου