Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ:ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ 80 ΖΩΑΚΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Σε άθλια κατάσταση, κακοποιημένα, άρρωστα και νεκρά βρίσκονται 80 ζώα, 60 σκύλοι και 20 γάτες, σε οικία στο χωριό Λυθροδόντα στην Λευκωσία . Η ένοικος του σπιτιού μετέτρεψε σε καταφύγιο ζώων την οικία που ενοικιάζει και, όπως φαίνεται, έχει ξεφύγει από τον έλεγχό της το όλο θέμα, αφού δεν τους παρέχει την απαιτούμενη φροντίδα.
 
Το τελευταίο τριήμερο καταβάλλονται προσπάθειες για να αναλάβει κάποιος τη διαχείριση των ζώων χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

 
 
Η εικόνα που παρουσιάζουν τα ζώα δεν τιμά κανέναν, ούτε την Αστυνομία, ούτε και τις άλλες κρατικές υπηρεσίες που γνωρίζουν για την τραγική κατάσταση, χωρίς ωστόσο να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του παραπονούμενου, αλλά και της κοινοτικής Αρχής.
 
Σήμερα αναμένεται να επισκεφθούν τον χώρο επιθεωρητές των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για τα περαιτέρω.
 
Τον χώρο επισκέφθηκε χθες ο «Φ» και βρήκε την ενοικιάστρια του υποστατικού να προβαίνει σε εργασίες καθαριότητας προκειμένου να… περάσει την επιθεώρηση. Τα ζώα ήταν νηστικά, χωρίς νερό, μέσα στις ακαθαρσίες τους και η ένοικος είχε προστριβές με τον ιδιοκτήτη του χώρου.
 
 
Τις προηγούμενες ημέρες η κατάσταση ήταν ακόμα πιο τραγική. Ο ιδιοκτήτης του υποστατικού, ο οποίος προέβη σε σχετική καταγγελία, ανέφερε πως έχει μετατραπεί το εξοχικό του σπίτι σε φάρμα για σκύλους.
Πρόσθεσε ότι το τελευταίο τριήμερο κάποιος άνοιξε τα κλουβιά και γυρνούσαν αδέσποτα τα σκυλιά, τρομοκρατώντας τους πολίτες και εισβάλλοντας μαζικά στα υποστατικά τους.

 
Την Κυριακή επισκέφθηκε την περιοχή η Μαίρη Χρυσοχού Αναστάση πρόεδρος του Συνδέσμου Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου. Είχε επικοινωνήσει την προηγούμενη ημέρα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού για να της αναφέρει ότι δεν επιλήφθηκε κανένας μέχρι στιγμής το πρόβλημά του, παρά τις παραστάσεις που έχει κάνει.

Πηγαίνοντας στην περιοχή η κα Αναστάση φρόντισε να προμηθευτεί με έξι σάκους τροφή για τα ζώα.

«Μπαίνοντας στο κτήμα, αντίκρισα σωρούς επίπλων, ρουχισμού, υποδημάτων, μπιμπελό, βιβλίων και διαφόρων αντικειμένων ατάκτως ριγμένων περιμετρικά του μικρού σπιτιού. 

Υπήρχαν διάσπαρτες ακαθαρσίες σκύλων και σμήνη μυγών. Σε μικρή περίφραξη του σπιτιού υπήρχαν μερικοί σκύλοι μέσα στα κόπρανά τους και φαγητό ριγμένο ανάμεσα στα κόπρανα χωρίς σταγόνα νερό.
Τους έβαλα νερό και μπήκαν όλοι στον κουβά για να πιούν!
Υπήρχαν στη σειρά κλουβιά με αριθμό σκύλων το καθένα, όπου και εκεί τα ζώα ζού σαν στα κόπρανά τους.

Μέσα διέκρινα πιάτο με τροφή,αλλά δεν έβλεπα νερό γιατί οι σκύλοι ήταν επιθετικοί και δεν διακινδύνευα να μπω», περιγράφει η κα Αναστάση.

Σε παρακείμενο χώρο υπήρχαν άλλα κλουβιά, άλλα με σκύλους άλλα με γάτους σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Στο ένα δε κλουβί, όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης του χώρου, υπήρχε νεκρό κουτάβι το οποίο τελικά έφαγαν τα ζώα! Σε διπλανό χωράφι υπήρχε νεκρός σκύλος ο οποίος στην πείνα του έχωσε το κεφάλι του σε πλαστικό δοχείο, σφήνωσε και πέθανε από ασφυξία! Μέσα στην οικία υπήρχαν γάτοι στα παράθυρα οι οποίοι νιαούριζαν, προφανώς για να βγουν.
Η κατάσταση γενικά είναι πάρα πολύ κακή και επικίνδυνη για τα ζώα αλλά και την ανθρώπινη ασφάλεια.
 
Περίοικοι ανέφεραν ότι στη γύρω περιοχή υπήρχαν νεκρά σκυλιά τα οποία είτε πατήθηκαν από αυτοκίνητα είτε κάτι άλλο τους συνέβη…
Επίσης έγιναν προειδοποιήσεις από άλλους πως σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το θέμα, σύντομα οι χωριανοί θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους δηλητηριάζοντας όλα τα ζώα.

Έγιναν κάποιες ενέργειες προκειμένου να παραληφθούν τα ζώα από καταφύγια σκύλων, χωρίς αποτέλεσμα.
 
Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Το σχολιο του Αντιστασιακου δελτιου:
Λοιπον εδω οφειλουμε να σταθουμε και να πουμε μερικα πραγματα:
1)Σιγουρα οι συνθηκες διαβιωσης των ζωων ειναι απαραδεκτες.
2)Για αυτο ομως δε φταιει μονο η γυναικα η οποια εχει χασει-οχι εσκεμμενα ομως-τον ελεγχο.Φταινε και οι τοπικοι φορεις οι οποιοι δεν ανταποκρινονται στις υποχρεωσεις τους,αν και ειναι υποχρεωμενοι απο το νομο να εχουν προγραμμα για τα ζωακια η να συναψουν συνεργασια με καποιο φιλοζωικο σωματειο/συλλογο/καταφυγιο.
3)ΤΟ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ"ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ" ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ!!!!
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΜΟΙΡΑ ΖΩΑ ΜΕ ΦΟΛΕΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ-ΑΣ ΠΟΥΜΕ-ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ.ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΨΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ.ΑΠΛΑ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ,ΠΡΟΩΘΟΝΤΑΣ(ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!)ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΠΡΟΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑ,ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΖΩΑ.
ΑΚΟΜΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΡΟΦΩΝ,ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ!ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ!!!
Αλλα μαλλον ορισμενοι κατοικοι του Λυθοδοντα της Κυπρου,προσπαθουν να μας μοιασουν και σε αυτον τον τομεα....Ποιον?Των κακοποιησεων ζωων,αλλα και τις αδιαφοριας προς αυτα!!!!!Ειναι αναγκη ρε παιδια να γινετε Ελληνες και σε αυτον τον τομεα???Νομιζετε πως εμεις οι Ελληνες ειμαστε περηφανοι για οσους κακοποιουν η δολοφονουν ζωακια(με οποιονδηποτε τροπο)???Σας διαβεβαιω οτι δεν ειμαστε. Ισα-ισα μας κανουν και ντρεπομαστε για την εικονα που εξαιτιας τους,βγαζει προς τα εξω η χωρα μας!!!
Γιατι εκτος απο τα ζωακια,κανουν κακο και στην εικονα της χωρας μας στα ματια των τουριστων που ερχονται στην χωρα μας,στα νησια μας,στα χωρια μας,στις πολεις μας.

Οταν ερχονται να περασουν ομορφα και να ακουσουν συρτακι και ανταυτου βλεπουν κακοποιησεις ζωων και την κοινωνια(οχι ολη)πλειοψηφικα να αδιαφορει,τοτε μας μποϊκοταρουν(και καλα κανουν!!!)και δεν ξαναρχονται(πολλες φορες φευγουν και νωριτερα απο οτι ειχαν προγραμματισει σε ενδειξη διαμαρτυριας!)στερωντας ετσι εσοδα για την χωρα μας.Εσοδα πολυτιμα!ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΑ ΖΩΑΚΙΑ!!!
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ:ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ!!!ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΡΚΕΤΑ"ΕΛΛΗΝΕΣ"ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΜΕΑ!!!......
ΥΣΤ:Χωρις να θελω να προσβαλλω την χωρα μου η τους σωστους και φιλοζωους αλλα και μη κατοικους-που ωστοσο δεν πειραζουν τα ζωακια-της και χωρις να ειμαι ανθελληνας,προδοτης,κλπ.Απλα περιεγραψα με γλαφυρα-ισως τα πλεον γλαφυρα-χρωματα αυτο που δυστηχως συμβαινει στην χωρα μου.
Ζητω συγνωμη αν καποι θιχτηκαν,αλλα αυτο που περιγραφω ειναι δυστηχως απλα η αληθεια.
Αντιστασιακο δελτιο.
















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου