Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΑ ΣΑΝΤΙ!!!



Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκετια η Νέα Υόρκη λόγω του τυφώνα Σάντι, με τον δήμαρχο της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ να δίνει εντολή για απομάκρυνση 375.000 κατοίκων.



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτων αναγκών, προκειμένου να συζητήσουν την προετοιμασία προστασίας από τον τυφώνα, ο οποίος συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 120 χλμ. την ώρα.
Παράλληλα, ο κυβερνήτης της πολιτείας, Μάριο Κουόμο, διέταξε τη διακοπή της λειτουργίας όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το πρωί της Κυριακής ανακοίνωσε ότι από τις 7 π.μ. (τοπική ώρα), λεωφορεία, τρένα και μετρό θα διακόψουν τη λειτουργία τους στη Νέα Υόρκη, καθώς η ανατολική ακτή απειλείται με πλημμύρες.


Εξ αιτίας του Σάντι, την περασμένη εβδομάδα, έχασαν τη ζωή τους 60 άνθρωποι στην Καραϊβική.
Ο «Σάντι» ή αλλιώς «Καταιγίδα Φρανκενστάιν», όπως τον αποκαλεί το αμερικανικός Τύπος, έχει πλήξει και την προεκλογική εκστρατεία, λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου καθώς προκαλεί αλλαγές και ακυρώσεις στα προγράμματα των δύο υποψηφίων προέδρων.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Φλόριντα την Κυριακή αντί για την Δευτέρα και αναγκάστηκε να ακυρώσει την επίσκεψή του στη Βιρτζίνια τη Δευτέρα και στο Κολοράντο την Τρίτη, προκειμένου να επιβλέπει τον τυφώνα από το Λευκό Οίκο.
Ο αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν επίσης ακύρωσε την περιοδεία του στη Βιρτζίνια.
Ο Λευκός Οίκος επιχειρεί να αποφύγει ενδεχόμενες καταγγελίες ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έχει επικεντρωθεί στην προεκλογική εκστρατεία και δεν ασχολείται με μία πιθανή φυσική καταστροφή. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους, είχε δεχτεί δριμεία κριτική για καθυστερημένη αντίδραση στον τυφώνα Κατρίνα το 2005.


Πηγή: http://wradrasis.blogspot.com/2012/10/375000-375000.html#ixzz2AcRCCfwe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου