Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ,ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΦΟΝΙΑ!!!

Σε συνεχεια του προηγουμενου αρθου,απο το επομενο κιολας πρωι,της δολοφονιας,οργανωθηκαν αντιφασιστικες συγκεντρωσεις-συλλαλητηρια:

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 18/9/2013 :


Συνολικά 65 άτομα προσήχθησαν και 23 συνελήφθησαν σε Κερατσίνι και Νίκαια σε επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση συλλαλητηρίου ενάντια στον φασισμό, με αφορμή τηδολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα.
Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, όπου είχαν στηθεί οδοφράγματα ενώ έγινε ρίψη μολότοφ και χρήση δακρυγόνων.
Κατά το ανθρωποκυνηγητό που σημειώθηκε επί της Γρ. Λαμπράκη, ομάδα 10-20 ατόμων μπήκε σε παρακείμενη πολυκατοικία και βρήκε καταφύγιο στην ταράτσα του κτηρίου.
Η αστυνομία έιχε καλέσει τον εισαγγελέα προκειμένου να μπορέσει να μπει στο κτήριο ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο δήμαρχος Κερατσινίου Λουκάς Τζανής.
Πάντως μέχρι και αυτή την ώρα κόσμος αφήνει λουλούδια και γράφει συνθήματα στον τόπο που δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας.
Επίθεση κατά του Π. Καμμένου
Λίγο μετά τις 18.30 έγινε γνωστό πως ο Πάνος Καμμένος έγινε στόχος ομάδας εκ των συγκεντρωμένων, όταν μετέβη με το αυτοκίνητό του στη συγκέντρωση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όταν ο κ. Καμμένος έγινε αντιληπτός, δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο από συγκεντρωμένους και αποχώρησε αμέσως από το σημείο.
ΑΜΦΙΑΛΗ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ:




Δ. Κουτσούμπας: Μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων
Το «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έδωσε και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος στις δηλώσεις του έκανε λόγο για μία εγκληματική, μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων.
«Ο λαός, η νεολαία, το εργατικό κίνημα πρέπει να τους απομονώσει τελείως, εδώ και τώρα, κάνοντας πράξη, σύνθημά του, τα λόγια του ποιητή "το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον"», προσθεσε.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, αριστερές οργανώσεις και εργατικά συνδικάτα κρατώντας πανό με αντιφασιστικά μηνύματα όπως: «Απελάστε το ρατσισμό» και «Ποτέ ξανά φασισμός».
ΠΑΤΡΑ 18/9/2013 :
Επεισόδια με ρίψη βομβών μολότοφ, πετρών και χημικών έλαβαν χώρα στο κέντρο της Πάτρας, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου.
Όταν η πορεία έφθασε στην οδό Γούναρη, λεωφορείο της Αστυνομίας εμπόδισε, στο ύψος της οδού Κανακάρη, τους συμμετέχοντες να συνεχίσουν, ώστε να μην βρεθούν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Νεαροί που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι όποιοι απάντησαν με ρίψη χημικά.
Η πορεία κατευθύνθηκε προς την οδό Κορίνθου και κατέληξε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18/9/2013 :
Επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Σαλαμίνος στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που διοργανώθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα στο Κερατσίνι.
Διαδηλωτές συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να τους απομακρύνουν.
Αστυνομικοί ακινητοποίησαν ομάδα διαδηλωτών, στην οδό Σαλαμίνος, ενώ ο κύριος όγκος των διαδηλωτών απομακρύνθηκε κατευθυνόμενος προς την είσοδο του Λιμανιού.
Στη Θεσσαλονίκη διοργανώθηκαν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στην Καμάρα και στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας.
ΧΑΝΙΑ 18/9/2013 :
Ένταση σημειώθηκε στο περιθώριο του σημερινού συλλαλητηρίου της ΑΔΕΔΥ στα Χανιά. Όλα ξεκίνησαν όταν η πορεία των διαδηλωτών, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν ειρηνική, βρέθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Τζανακάκη.
Την ώρα που ο κύριος όγκος των διαδηλωτών αποχωρούσε από το σημείο, με κατεύθυνση την πλατεία της Αγοράς, ομάδα νεαρών που είχε παραμείνει στον δρόμο έξω από τα γραφεία, κινήθηκε κατά των αστυνομικών, που είχαν παραταχθεί μπροστά από την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, με πυροσβεστήρες που περιείχαν χρώμα, ξύλα και πέτρες.
Οι αστυνομικοί αντέδρασαν και, κάνοντας χρήση χημικών, ανάγκασαν τους νεαρούς να φύγουν προς το κέντρο της πόλης. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, πολίτες έτρεχαν για να προστατευθούν, ενώ πολλά καταστήματα κατέβασαν ρολά. Η οδός Τζανακάκη έκλεισε για όλα τα οχήματα, με αποτέλεσμα στο κέντρο της πόλης να επικρατήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο. Στην ίδια οδό παρέμειναν παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι νεαροί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Αγοράς, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και της αστυνομίας.
Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μαθητές, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ τη στήριξή τους στην κινητοποίηση εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους, επιστημονικοί φορείς και πολλά σωματεία εργαζομένων.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία 1866 και ξεχωριστή πορεία στο κέντρο των Χανίων οργάνωσε και το ΠΑΜΕ.

ΔΑΦΝΗ-20/9/2013-ΜΠΑΤΣΟΣ ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ(ΕΚΤΟΣ?ΣΙΓΟΥΡΑ??)ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΟΠΛΟ ΠΛΗΘΟΣ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!!ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:




Φαίνεται το όπλο που κρατάει ο μπάτσος και σίγουρα στοχεύει προς το άοπλο πλήθος και όχι στον αέρα.

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου