Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

"ΕΦΥΓΕ"ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ,ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ ΑΝΝΑ ΧΡΥΣΑΦΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Μία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, η φωνή της οποίας είχε σφραγίσει μεγάλες επιτυχίες σημαντικών συνθετών, όπως το «Δαχτυλίδι» του Γιώργου Μητσάκη, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 92 ετών.


Με συνεργασίες που οι περισσότεροι τραγουδιστές δεν θα μπορούσαν καν να έχουν ονειρευτεί, η Άννα Χρυσάφη που έφυγε στα 92 της χρόνια, έγραψε τη δική της σημαντική ιστορία στο ελληνικό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι. 

Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Ζαμπέτας, Παπαϊωάννου, Τσιτσάνης, Καλδάρας, Χιώτης, Μητσάκης, Βαμβακάρης, Μπέλλου, Διονυσίου ήταν οι πιο σημαντικοί στους οποίους χάρισε τη φωνή της. 



Γεννημένη ένα χρόνο πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή, παιδί προσφύγων η ίδια, μπήκε στη βιοπάλη ως μοδίστρα της λεγόμενης τότε υψηλής κοινωνίας. Μα από μια οικογένεια με μουσική παράδοση όπως η δική της, είναι δύσκολο να ξεφύγει κάποιος. 

Με τον Κώστα Μητσάκη
Με τον Κώστα Μητσάκη
Από το 1949 που πρωτοανέβηκε σε λαϊκό πάλκο της Αθήνας, έδειξε την καλλιτεχνική της στόφα. Την ίδια χρονιά μπήκε στην δισκογραφία ερμηνεύοντας τα Πεταλάκια του Χιώτη, μαζί με τον Τάκη Μπίνη. 

Σε όλη της την καριέρα ηχογράφησε περισσότερα από 400 τραγούδια, τα οποία ωστόσο θα ήταν πολύ περισσότερα αν φρόντιζε να δημιουργεί καλύτερες για εκείνην «συγκυρίες», καθώς, πολλά τραγούδια που η ίδια ανέδειξε με την ασύγκριτη φωνή της, όταν ερχόταν η ώρα να περάσουν στο βινύλιο, επιλεγόταν κάποια άλλη καλλιτέχνις. Η σεμνότητα όμως έχει πάντα κάποιο κόστος, και στον συγκεκριμένο χώρο το κόστος αυτό μπορεί να είναι και πολύ μεγαλύτερο. Και η Άννα Χρυσάφη πέρα από όλα τα άλλα, ήταν και έμεινε μέχρι το τέλος της ένας σεμνός κι αθόρυβος άνθρωπος. 

Η κηδεία της έγινε χθες στα Καλύβια Αττικής.

Βιντεο:

Αποψε ειναι βαρια-Αννα Χρυσαφη:



Μαντουβαλα-Αννα Χρυσαφη(ηχογραφηση Αμερικης-Alector)



Αγαπη που γινες δικοπο μαχαιρι-Αννα Χρυσαφη(Α'Εκτελεση-78 pm )



Μια αγαπη αποψε σβυνει-Αννα Χρυσαφη/Σπυρος Ζαγοραιος:



Σχολιο Αντιστασιακου δελτιου:

Καλο ταξιδι κ.Χρυσαφη. Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα σας σκεπασει...
Θα ζειτε για παντα μεσα απο τα τραγουδια σας....Ο Θεος ας αναπαυσει....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου