Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!

Με νέα ορμή συνεχίζει η Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους.
Ο Σύλλογος θα δώσει το «παρών» και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη, στις 12 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας, διαδηλώνοντας μαζί με τους εργαζόμενους στην υγεία ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας, το κλείσιμο νοσοκομείων, τις περικοπές σε φάρμακα και θεραπείες. Την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. διοργανώνει στην αίθουσα Λογιστών, πλατιά σύσκεψη για την ειδική αγωγή. Συμμετέχουν σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων από τα ειδικά σχολεία, το ΣΕΜΙΣΕΑ, το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών και η ΑΣΓΜΕ.
Επίσης σχεδιάζει αγωνιστικές δράσεις στα ειδικά σχολεία, την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη, μέρα που ξεκινά η σχολική χρονιά.
Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται:
«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, γονείς και κηδεμόνες των παιδιών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, ο σύλλογος μας βγήκε πιο δυνατός μετά τις τελευταίες εκλογές. Οι πάνω από 150 ψηφίσαντες, τα σχεδόν 300 νέα μέλη τους τελευταίους τρεις μήνες είναι στοιχεία ενίσχυσης του κύρους του συλλόγου στον ευρύτερο χώρο των γονιών και κηδεμόνων σε κάθε ειδικό σχολείο και ίδρυμα. Η πετυχημένη κινητοποίηση μέσα στον Ιούλη για τα ζητήματα της υγείας αποκάλυψε, ακόμα περισσότερο, τις εγκληματικές προθέσεις της κυβέρνησης, της τρόικας και της ΕΕ για το κλείσιμο και την υποβάθμιση μιας σειράς υπηρεσιών υγείας και νοσοκομείων για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.
Μπορούμε να πούμε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι οι χρόνιοι πάσχοντες, οι ανάπηροι θα πληρώσουν με την παραπέρα χειροτέρευση της υγείας τους, σε πολλές περιπτώσεις με την ίδια τους τη ζωή την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων. Ο χρόνιος πάσχοντας και ο ανάπηρος έχει ανάγκη από την τακτική παρακολούθηση από τον γιατρό του από το εξειδικευμένο τμήμα. Με το κλείσιμο τμημάτων και νοσοκομείων τους αναγκάζουν, παρόλα τα προβλήματα που έχουν, να ψάχνουν καινούργια τμήματα για να τους παρακολουθούν με τις γνωστές δυσκολίες της προσαρμογής, της απόστασης και της μεταφοράς και της μεγάλης συσσώρευσης περιστατικών στα λίγα τμήματα που απομένουν. Ο καθένας καταλαβαίνει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις όταν συνάδελφοι που μένουν δίπλα σε νοσοκομεία, που κλείνουν, βρεθούν σε κρίση και έχουν την ανάγκη ΤΕΠ! Και θα χρειαστεί να μετακινηθούν σε μεγάλη απόσταση και να περιμένουν για ώρες να εξεταστούν στα λίγα νοσοκομεία που θα εφημερεύουν! Σήμερα, πριν κλείσουν τα 8 νοσοκομεία, το ΑΤΤΙΚΟ έχει αναμονή 7-9 ώρες, το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 6-8 ώρες, ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ 5-7 ώρες. Μετά το κλείσιμο πόσο;
Λέει συνειδητά ψέματα ο κ. Γεωργιάδης όταν λέει "ότι με το κλείσιμο των νοσοκομείων και τα νέα μέτρα θα βελτιωθεί το επίπεδο υπηρεσιών υγείας στον Ελληνικό λαό". Αξιοποιεί τα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία σήμερα που είναι αποτέλεσμα της δικιάς τους πολιτικής, των άλλων κυβερνήσεων και της ΕΕ για να προχωρήσουν σε νέα φάση ξηλώματος των δημόσιων υπηρεσιών υγείας που έχουν απομείνει και δραστικής περικοπής των παροχών. Πολιτική και μέτρα για να στηρίξουν την επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας σαν μέσο για τη δικιά τους ανάπτυξη για να φορτώσουν το κόστος στα ασφαλιστικά ταμεία, τον ασθενή και τις οικογένειές τους. Σπέρνουν κυριολεκτικά το θάνατο για να στηρίξουν την κερδοφορία τους.
Ειδική αγωγή. Επανειλημμένα κινητοποιήθηκε ο σύλλογος μας με το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών για τα προβλήματα στα ειδικά σχολεία και την ειδική αγωγή γενικότερα. Αντιταχθήκαμε στην ψήφιση του άρθρου 39 που ανοίγει τον δρόμο για την κατάργηση των ειδικών σχολείων αφού μετατρέπει τα ειδικά σχολεία σε κέντρα στήριξης ή παροχής υπηρεσιών. Πρωτοστατήσαμε για τη χρηματοδότηση των κέντρων ειδικής αγωγής με βάση τις ανάγκες τους στην προοπτική ένταξης τους στο δημόσιο. Αντιταχθήκαμε μαζί με το ΣΕΜΙΣΕΑ στα τροφεία που καταληστεύουν τις οικογένειες μας και ενάντια στην απλήρωτη δουλειά. Κάναμε αγωνιστικές παρεμβάσεις στο υπουργείο παιδείας Απρίλη, Ιούνη και Ιούλη για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν όλα τα ειδικά σχολεία τον Σεπτέμβρη. Όμως οι ανησυχίες μας δε διαψεύστηκαν. Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα ειδικά σχολεία και δεν έχει λυθεί ούτε το θέμα της μεταφοράς αλλά ούτε σκοπεύουν να κάνουν τους αναγκαίους διορισμούς ειδικών εκπαιδευτικών, επιστημονικού και άλλου προσωπικού.
Σχέδιο δράσης. Με βάση τα παραπάνω πραγματοποιήσαμε μαζική σύσκεψη του ενιαίου, της ΣΕΑΑΝ και του ΣΕΜΙΣΕΑ με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών την Τετάρτη 28 Αυγούστου και καταλήξαμε στις παρακάτω κινητοποιήσεις - παρεμβάσεις:
· Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις για τα ζητήματα της υγείας συμμετέχοντας μαζικά στη μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων και για να μην μείνει κανείς χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες επειδή δεν έχει να πληρώσει την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη στις 12 μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους 17.
· Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη, ώρα 7 μ.μ., πλατιά σύσκεψη για την ειδική αγωγή στην οποία καλούμε να πάρουν μέρος σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των ειδικών σχολείων, οργανώσεις εκπαιδευτικών και εργαζομένων, τα ανώτερα όργανα του γονεϊκού κινήματος και λαϊκές επιτροπές.
· Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς παρεμβαίνουμε αγωνιστικά για την ειδική αγωγή έξω από τα ειδικά σχολεία.
· Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο παιδείας στη Νερατζιώτισσα.
· Ταυτόχρονα, όλο αυτό το διάστημα παρεμβαίνουμε για τα προβλήματα στα ΚΕΠΑ, στις υπηρεσίες πρόνοιας στηρίζουμε τους συναδέλφους που δεν έχουν να πληρώσουν τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες και απαιτούμε να καλυφθούν από το κράτος, όπως και αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο, το στεγαστικό δάνειο και απαιτούμε να μην τους κοπεί η σύνδεση και να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός κατοικίας.
Όμως για να μπορέσει ο αγώνας μας να γίνει πιο αποτελεσματικός πρέπει να δυναμώσει ο δικός μας σύλλογος και η ΣΕΑΑΝ. Συμβάλλουμε όλοι στις εγγραφές νέων μελών στο σύλλογο και στη συγκρότηση επιτροπών του συλλόγου στα ειδικά σχολεία και στις περιοχές τις Αττικής, επιτροπές που συνδέουν την δράση τους και εντάσσονται στις λαϊκές επιτροπές των περιοχών τους. Για να έχει ο αγώνας μας προοπτική πρέπει να συνδέεται με το ριζοσπαστικό, αντιμονοπωλιακό, λαϊκό κίνημα πρέπει να συμβάλουμε στο προχώρημα τις λαϊκής συμμαχίας όλων εμάς που πληττόμαστε από τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας και του ΔΝΤ.
Τέλος, η προσπάθειά μας αυτό το διάστημα θα επιστεγαστεί από τη μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση του συλλόγου μας το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στο "Χαλικάκι" της Ηλιούπολης. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα γραφεία του συλλόγου, στο τηλέφωνο του συλλόγου και ώρες 11 π.μ. -8 μ.μ. τις καθημερινές, στα e-mail ή απευθείας με τα μέλη του ΔΣ. Μετά τις εκλογές και τη συγκρότηση του νέου ΔΣ σε σώμα το προεδρείο είναι: Βουτσινάς Ι. (πρόεδρος), Λαλαδάκης Μ.(γγ), Διακώνης Ι.(αντιπρόεδρος), Σαριδάκη Σ. (ταμίας)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου