Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ;ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ-ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Την πολιτική στήριξη που αναζητούσε, προκειμένου να δώσει την εντολή για την επίθεση στη Συρία εξασφάλισε ο Μπαράκ Ομπάμα. Δίνοντας την έγκρισή της για στρατιωτική επέμβαση, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της.....
αμερικανικής γερουσίας ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο προκειμένου να ακούσει το «ναι» από την ολομέλεια του σώματος ο Ομπάμα.

Με ψήφους 10 υπέρ και 7 κατά και έναν γερουσιαστή να δηλώνει «παρών» η Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων έδωσε την έγκρισή της σε μία περιορισμένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, μεγίστης διαρκείας 60 ημερών με την δυνατότητα να παραταθεί στις 90, σε κάθε περίπτωση χωρίς την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων.

Είχε προηγηθεί εμπλοκή, καθώς ορισμένοι εκ των γερουσιαστών μελών της επιτροπής, ανάμεσά τους και ο ρεπουμπλικάνος Τζον Μακέιν, είχαν εκφράσει διαφωνίες για το κείμενο του ψηφίσματος, ζητώντας μεγαλύτερη σε διάρκεια επιχείρηση των ΗΠΑ στη Συρία.

Χέιγκελ: Δεν θα είναι «τσίμπημα» η επίθεση
Νωρίτερα πάντως ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, είχε προειδοποιήσει πως η σχεδιαζόμενη επίθεση στη Συρία δεν θα είναι «απλώς ένα τσιμπηματάκι», αλλά θα μειώσει σημαντικά τη στρατιωτική ισχύ των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

Ακόμη εκτίμησε ακόμη πως υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» οι δυνάμεις του Άσαντ να χρησιμοποιήσουν ξανά χημικά όπλα, εάν οι ΗΠΑ δεν αναλάβουν δράση ώστε να στείλουν το μήνυμα πως η χρήση των όπλων αυτών είναι απαράδεκτη.

Παράλληλα, όπως υποστήριξε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, η επιχείρηση θα στοιχίσει «δεκάδες εκατομμύρια» δολάρια έστω και ένα περιορισμένο στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της Συρίας. «Εξετάσαμε τα διάφορα κόστη, ανάλογα με τις διάφορες επιλογές», πρόσθεσε.

Στελέχη του Πενταγώνου δεν είχαν αποκαλύψει έως σήμερα τις εκτιμήσεις τους για το οικονομικό κόστος της ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης εναντίον της Συρίας. Το πλήγμα αυτό θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με υπάρχοντες πόρους του υπουργείου Αμύνης και χωρίς να υποβληθεί αίτημα προς το Κογκρέσο προκειμένου να εγκριθεί πρόσθετη χρηματοδότηση, ανέφερε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Πηγη: 
http://www.oparlapipas.com

Σχολιο Αντιστασιακου δελτιου:

Οχι που δεν θα την εδιναν οι μπινεδες.... ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!! FUCK USA!!!
FUCK YOU BARAK OBAMA!!!! FUCK USA!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου