Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ"ΕΘΝΟΣ"

:Χτυπουσαν πεναλτι με το κεφαλι Πακιστανου μεταναστη!

:Μπιζνες με Πακιστανους μεταναστες ειχε στησει ο πυρηνας της Χ.Α Νικαιας!

:Επρεπε να γινεις σκουπιδι για να μπεις στα ταγματα εφοδου!


Σοκαρει η μαρτυρια πρωην μελους της Χρυσης Αυγης και συγκεκριμενα του Πυρηνα Νικαιας:


Στη χειμαρρώδη συνέντευξη που παραχωρεί στο «Εθνος», τραβάει από τις σκιές την πιο επικίνδυνη τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και μιλάει με στοιχεία, γεγονότα και ονόματα. Τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας, τα οποία για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιούνται. Οσα υποστηρίζει το πρώην μέλος του νεοναζιστικού κόμματος επιβεβαιώνουν όσα λίγο-πολύ όλοι υποψιαζόμασταν, αλλά το βάθος των αποκαλύψεων σοκάρει.
Το τάγμα εφόδου της Τ.Ο. Νίκαιας, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πατέλη και την αρχηγία του βουλευτή Ι. Λαγού, διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση που συναντάμε μόνο σε παραστρατιωτικές εγκληματικές ομάδες. Ορμητήριο-αρχηγείο τους είναι τα γραφεία, απ' όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα ρόπαλα, τα στιλέτα και τα πτυσσόμενα κλομπ, τα οποία «εξαφανίζονται» όταν επίκεινται έλεγχοι από την Αστυνομία.
«Στο αυτοκίνητο του Γ. Πατέλη και στο σπίτι της μητέρας του βάζαμε τα όπλα μας, όταν έπρεπε να τα κρύψουμε», δηλώνει στο «Εθνος» το πρώην στέλεχος. Μάλιστα υποστηρίζει ότι οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. είναι «μιλημένοι», αφού αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας είναι χρυσαυγίτης και τους δίνει πληροφορίες αλλά και αναλαμβάνει να «καθαρίσει» όσους πιαστούν στα «πράσα».
Παράλληλα, αναλύει το... οργανόγραμμα της Τ.Ο. Νίκαιας, λέγοντας πως όλοι ενημέρωναν για οτιδήποτε αφορούσε την ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας τον Γ. Πατέλη. Εκείνος, όπως τους έλεγαν στα γραφεία της οργάνωσης, έπρεπε να ενημερώσει τον Ι. Λαγό, ο οποίος έχει υπό την ευθύνη του τις τοπικές οργανώσεις της περιοχής και ιδίως της Νίκαιας, που αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» στις δράσεις του κόμματος.

Για να μπεις στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας πρέπει να ανήκεις στην κλίκα του Γ. Πατέλη και να έχεις αποδείξει την αξία σου. Αφού γίνεις μέλος, μπαίνεις στον Ανοιχτό Πυρήνα και μετά, αν αποδειχθείς αντάξιος, προχωράς προς τα ενδότερα και τον Κλειστό Πυρήνα.«Ο Γ. Πατέλης μας έλεγε πως πρέπει να πάρουμε το OK από τον Λαγό και εκείνος ενημέρωνε τον αρχηγό. Αν έδινε το OK ο αρχηγός, βγαίναμε στους δρόμους. Είτε για να γράψουμε συνθήματα στους τοίχους, είτε για να την "πέσουμε" σε Πακιστανούς χρειαζόταν να έχει πρώτα ενημερωθεί ο Πατέλης και ο Λαγός», υποστηρίζει το πρώην στέλεχος.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Εθνος» το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής αναφέρει ότι τα πρωτοπαλίκαρα του Γ. Πατέλη έχουν ανέβει πολύ ψηλά στο κόμμα και έχουν αναλάβει τη φρούρηση των μεγάλων συγκεντρώσεων, εντός και εκτός Αττικής. Θερμοπύλες, Μελιγαλάς, Κόρινθος, Πέραμα, Δηλιγιάννη και η λίστα συνεχίζεται. Ομως δεν είναι μόνο μπράτσα το «Σώμα Ασφαλείας», όπως λέγονται επίσημα. Διαθέτουν έως και... χάκερ για να επιτίθεται στα προφίλ του Facebook όσων εκδιώχθηκαν ή αποχώρησαν από το κόμμα. Μάλιστα, υπάρχουν και πληροφοριοδότες που παριστάνουν τους αντιφασίστες ή τους αναρχικούς για να μαθαίνουν τι γίνεται στα αντίπαλα «στρατόπεδα». Η επικοινωνία μεταξύ των υπευθύνων και των μελών γίνεται μέσω προπληρωμένων διαδικτυακών μηνυμάτων.Το πρώην στέλεχος λέει σχετικά: «Είσαι ένα μηδενικό, σου λένε να πέσεις να πάρεις κάμψεις και σε κλωτσάνε στα πλευρά μπροστά σε όλους. Οταν μπεις στον Κλειστό Πυρήνα, σου βγάζουν ειδικό βιβλιαράκι στο οποίο καταγράφονται και οι επιδόσεις σου. Σε πόσες εκδηλώσεις πήγες, αν έδειρες Πακιστανούς, πόσες φορές έχεις πάει στις οργανώσεις του γραφείου».
Την ίδια στιγμή πέφτουν οι μάσκες των χρυσαυγιτών, οι οποίοι εμφανίζονται ως «σωτήρες» των Ελλήνων που θα διώξουν τους μετανάστες από τη χώρα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του πρώην στελέχους, τα ρούχα που συγκεντρώνονται από τα μέλη και τους υποστηριχτές της Χρυσής Αυγής για να δοθούν σε άπορους συμπολίτες τους που έχουν ελληνική ταυτότητα, καταλήγουν να πωλούνται ύστερα από συνεννόηση μαζί τους σε πάγκους Πακιστανών στις λαϊκές αγορές και οι χρυσαυγίτες παίρνουν ποσοστά επί των πωλήσεων. Μάλιστα, προσφέρουν και την προστασία τους για να εγγυηθούν πως όλα θα πάνε καλά και θα μπουν χρήματα στις τσέπες των υπευθύνων.
Στα μέλη της Τ.Ο. Νίκαιας υπάρχουν και ανήλικοι, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που οι μεγαλύτεροι συμμαθητές τους στρατολογούν από τα σχολεία για να μπουν και αυτοί στο κόμμα. «Κένταυροι» ονομάζεται η νεότερη γενιά των μελών της οργάνωσης, ενώ ο υπεύθυνος για αυτή την ομάδα είναι ταυτόχρονα και ο επικεφαλής της ομάδας INNOVA, που καβαλάνε τα «παπάκια» τους και είναι η ομάδα κρούσης, στα πρότυπα της αστυνομικής ομάδας ΔΕΛΤΑ.
Με συγκεκριμένη δομή που συναντάμε σε παραστρατιωτικές οργανώσεις, το τάγμα εφόδου προχωρεί σε παρέλαση στους δρόμους της Νίκαιας προς επίδειξη της δύναμής τους. Αρχικά, ο Κλειστός Πυρήνας της Τ.Ο. Νίκαιας ήταν 30 άτομα, τα οποία ήταν και το τάγμα εφόδου. Παραμένει άγνωστο πλέον πόσα άτομα έχει, ενώ περίπου 5.000 είναι τα μέλη της οργάνωσης.Η παρέλαση και το καμουφλάζ της σημαίας στα ρόπαλα
Με ρόπαλα στα χέρια που καμουφλάρονται ως σημαίες του κόμματος, ασπρόμαυρες στολές παραλλαγής που είναι το σήμα-κατατεθέν της Νίκαιας και με υποχρεωτική υπακοή στις προσταγές του γραμματέα Γ. Πατέλη, οι «φουσκωτοί» επιλέχθηκαν προσωπικά από τον επικεφαλής τους. Ο οποίος στη φωτογραφία απεικονίζεται με αλεξίσφαιρο γιλέκο! Τα στρατιωτικά ρούχα τα αγοράζουν από κατάστημα δίπλα στο Α.Τ. Νίκαιας, με... ειδική έκπτωση για τους χρυσαυγίτες.

Πως γινοταν κανεις μελος:

Πότε έγινες μέλος της Χρυσής Αυγής;
Εγώ ξεκίνησα από την πρώτη συγκέντρωση που έκανε η Τ.Ο. Νίκαιας, στο κάλεσμα που έκανε μέσω Facebook. Ζήταγε βοήθεια γιατί θα πήγαιναν Πακιστανοί στα γραφεία της Νίκαιας για να τα σπάσουν. Τότε ήταν η πρώτη φορά που πήγα εγώ.

Θυμάμαι συγκεκριμένα ήταν Πέμπτη και είχα πάει στα γραφεία και είχα ρωτήσει πώς μπορώ να γραφτώ. Πίστευα στην ιδεολογία μιας Ελλάδας χωρίς λαθρομετανάστες, αλλά όχι στον τραμπουκισμό και στο να βαράμε. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα αυτά. Πήγα λοιπόν και γράφτηκα. Μάλιστα μου έβγαλαν κάρτα μέλους.

Πώς γίνεσαι μέλος;
Πληρώνεις 20 ευρώ, δείχνεις ελληνική ταυτότητα και γράφεσαι. Η κάρτα μέλους γράφει σε ποια οργάνωση ανήκεις και έχει αριθμό μέλους.

Την έχεις ακόμη αυτή την κάρτα;
Ναι. Την έχω κρατήσει, την έχω σπίτι. Αφού γράφτηκα και έγινα μέλος, με έβαλαν στον Πυρήνα. Η διαφορά του μέλους από τον Πυρήνα είναι ότι ο δεύτερος θα τρέξει σε όλα. Σε ό,τι κι αν γίνει, χωρίς να ρωτήσει τίποτα. Ο Πυρήνας ξεκίνησε να είναι 20 άτομα, αλλά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις κάποια στιγμή. Λόγω μόδας έμπαιναν όλοι Πυρήνα. Ο υπεύθυνος της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης αποφάσισε να φτιάξει Ανοιχτό και Κλειστό Πυρήνα. Στον Κλειστό θα ήταν μόνο οι φουσκωτοί, οι δικοί του. Που παίρνουν χάπια και γίνονται φουσκωτοί.

Στον Ανοιχτό Πυρήνα ποιοι ανήκουν
Οι περισσότεροι ανήκαν στον Ανοιχτό και οι γυναίκες. Μετά έκαναν διαχωρισμό γυναικώναντρών και δέχονταν μόνο άντρες. Οταν ερχόταν κάποιος και γινόταν μέλος έπρεπε να συμμετάσχει πρώτα σε πέντε-έξι δράσεις που έκαναν, και μετά αναλόγως κρίνανε και σου έλεγαν ότι πλέον ανήκεις στον Ανοιχτό Πυρήνα. Μετά συνέχιζες, έμπαινες στα πιο μέσα τους και αν έβλεπαν ότι μπορούσες, έμπαινες στον Κλειστό Πυρήνα. Εκεί μέσα υποτίθεται ότι έλεγαν τα μυστικά τους. Ποτέ όμως δεν έμεναν μυστικά, γιατί υπήρχαν άτομα που έβγαιναν έξω και μιλούσαν.

Ποια ήταν τα μυστικά αυτά;

Τι θα κάνουν. Να πάνε να χτυπήσουν στην τάδε διεύθυνση, στο τάδε σπίτι που μένουν δέκα Πακιστανοί, να βγουν να γράψουν συνθήματα στους τοίχους, να κάνουν ντου σε μετανάστες.

Χτυπούσαν κυρίως μετανάστες;
Τους Πακιστανούς τους χτυπούσαν για τα μάτια του κόσμου. Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι βαράω Πακιστανό αλλά μετά του πουλάω προστασία. Οποιον Πακιστανό κι αν ρωτήσεις στη Νίκαια γελάει όταν ακούει Χρυσή Αυγή. Η Τ.Ο. της Νίκαιας προστατεύει τους Πακιστανούς. Η τοπική της Νίκαιας παίρνει τα ρούχα που δίνει ο κάθε απλός άνθρωπος για βοήθεια σε άπορους και στη συνέχεια τα δίνουν σε Πακιστανούς στη λαϊκή οι οποίοι τα πουλάνε στους πάγκους τους και δίνουν στους χρυσαυγίτες ποσοστά. Υπάρχουν μαρτυρίες και από άλλους ανθρώπους γι' αυτά, δεν είναι μόνο η δική μου. Μάζευαν λεφτά για κάποιον συνάνθρωπο που είχε πρόβλημα και τα έβαζαν στην τσέπη τους. Ελεγαν 40 ευρώ μάζεψα και από την καταμέτρηση που γινόταν στον Κλειστό Πυρήνα μαθαίναμε ότι είχανε μαζευτεί 300 ευρώ που τα έβαζαν στην τσέπη τους! Και πλήρωναν τα κοινόχρηστα των σπιτιών τους και έκαναν μια ζωή αξιοπρεπέστατη. Παρόλο που ο Γιώργος Πατέλης και η σύζυγός του είναι άνεργοι και το μοναδικό εισόδημα που έχουν είναι η σύνταξη της μητέρας του, ζουν σε μεγάλο, άνετο σπίτι στη Νίκαια. Πληρώνει φως, νερό, τηλέφωνο, κοινόχρηστα, ζει αξιοπρεπέστατα και υπερηφανεύεται ότι έδινε κάθε μέρα στο παιδί του 15 ευρώ. Αν είσαι άνεργος, από κάπου πρέπει να τα βγάζεις αυτά.
Αυτα που περιγραφεις τα ξερει ο Ι.Λαγος;
Με τις πλάτες του γίνονται. Για όλα ο Λαγός είναι ενημερωμένος. Ο,τι κι αν λέγαμε, ό,τι κι αν γινόταν, ο Λαγός το ήξερε. Συναγωνιστές που βγήκαν και τα είπαν έφαγαν ξύλο. Και είχαν πάει με στοιχεία και αποδείξεις και τους έδειραν και μετά τους διέγραψαν. Τους έβγαζαν ψεύτες, ότι ήταν απείθαρχοι και τους πέρναγαν από πειθαρχικό. Αν έβλεπες το στραβό και το έλεγες, είχες τελειώσει, ήσουν εκτός. Για να φτιάξει την κλίκα του με τους φουσκωτούς του, το τάγμα εφόδου, όπως το ήθελαν, και να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα της δολοφονίας.
ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ:

Στα τάγματα εφόδου πόσα άτομα είναι;
Τα τάγματα εφόδου είναι ο Πυρήνας του. Οταν έφυγα εγώ είχαν μείνει 30 άτομα, αλλά μετά μπήκαν κι άλλοι, που δεν τους ξέρω.

Αυτά τα 30 άτομα είναι που πήγαν και στη δολοφονία του Π. Φύσσα;
Ναι.
Πώς λειτουργούν τα τάγματα εφόδου;
Το τάγμα εφόδου φοράει τις ασπρόμαυρες παραλλαγές. Τα λένε «πόλεως» και είναι του τάγματος εφόδου και μόνο η Τ.Ο. Νίκαιας μπορεί να τα φοράει και κανείς άλλος δεν έχει το δικαίωμα. Κάνουν ό,τι τους πει ο Γιώργος Πατέλης. Οταν πάνε να κάνουν κάτι, τους λέει να είναι έτοιμοι, να φοράνε μαύρα κι όχι μπλούζες της Χρυσής Αυγής και στιγματιστεί το κίνημα, να βάλουν κράνη για να μην αναγνωρίσουν το πρόσωπό τους.
Σε ποια εντολή που είχε δοθεί ήσουν μπροστά;
Οταν είχαν κάνει πορεία οι αναρχικοί στη Νίκαια, είχε έρθει αλαφιασμένος ο Πατέλης στα κατάμεστα γραφεία και είχε πει όλοι οι άντρες κάτω. Και πήγαν όλοι κάτω με κράνη και τα ξύλα που έχουν, γιατί αυτά τα εξαφανίζουν, τα πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι κάθε φορά για να μην τα βρίσκει η αστυνομία, με ασπίδες, και πήγαν κάτω να κυνηγήσουν αναρχικούς.
Πού τα κρύβουν τα όπλα αυτά;
Την τελευταία φορά, επειδή περιμένανε να κάνουν ντου οι αστυνομικοί, τα είχαν κρύψει στο αυτοκίνητο του Πατέλη. Εφυγαν από το γραφείο οι ασπίδες και τα ρόπαλα και τα έκρυψαν στο αυτοκίνητο και στο σπίτι της μητέρας του, όχι στο δικό του. Την άλλη φορά μας είχε βάλει, επειδή ερχόταν η αστυνομία και ήταν «μιλημένοι», όποιος είχε «σιδερικό» πάνω του έπρεπε να το δώσει στον Γιώργο (Πατέλη).
Ειχαν οπλα;
Ναι. Στιλέτα, πτυσσόμενα κλομπ, φωτοβολίδες και είχα ακούσει ότι κάποιοι είχαν και όπλο αλλά δεν το είχα δει.
Ο Γιώργος Πατέλης οπλοφορεί;
Οχι. Εβαζε πάντα τους άλλους μπροστά για να κάνουν τη βρωμοδουλειά του και αυτός από πίσω δεν ξέρει τίποτα.
Δηλαδή η Τ.Ο. Νίκαιας αναλαμβάνει την προστασία και των άλλων οργανώσεων της Χρυσής Αυγής;

Ναι, έχει την προστασία. Οπου καλεστεί, όχι μόνο Πειραιά, Σαλαμίνα, Πέραμα. Οπου υπάρξει πρόβλημα θα εμφανιστεί. Στις Θερμοπύλες τη φρούρηση την είχε η Νίκαια, στα γραφεία της Σαλαμίνας που έκαναν εγκαίνια το τάγμα εφόδου είχε κατέβει. Οταν υπήρχε και ο απλός κόσμος έκαναν και τα «και καλά» επεισόδια με τους αλλοδαπούς. Τους χτύπαγαν για να δείξουν ότι κάποιοι είναι.


Επεισόδια άλλη φορά με αντιφασίστες είχατε;
Οχι. Κάθε φορά έλεγαν οι αντιφασίστες δεν ήρθαν οι κότες, λέγαμε εμείς ότι δεν ήρθαν οι κότες και δεν είχαν βρεθεί ξανά. Πρώτη φορά έφτασε σ' αυτό το σημείο, να πει κάποιος ότι είναι αντιφασίστας και να τον σκοτώσουν.

Στον Κλειστό Πυρήνα για να μπεις, στο τάγμα εφόδου, τι πρέπει να κάνεις;
Πρέπει να έχεις πολύ σκληρό στομάχι. Να δέχεσαι τα πάντα. Είσαι ένα μηδενικό. Ξέρεις τι είναι να σου λένε πέσε κάτω και πάρε κάμψεις και να σε κλωτσάνε στα πλευρά μπροστά σε όλους; Είσαι το τίποτα και ό,τι σου πούνε πρέπει να το κάνεις. Δεν έχεις γνώμη. Είναι εντολή, τελείωσε!
Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τι ξέρεις, τι έχεις ακούσει από άλλους χρυσαυγίτες που έχεις ακόμη επαφή και τι πιστεύεις ότι έγινε;

Ξέρω ότι τον είχαν στην μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες. Μαγκιά του για μένα. Ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει. Δεν σου οπλίζει το χέρι όμως. Ηταν αντιφασίστας και το τραγούδαγε και το γνωρίζανε.

Υπάρχουν μαρτυρίες ότι δύο χρυσαυγίτες που ήταν στο ίδιο μαγαζί με τον Φύσσα πήραν τηλέφωνο κάποιον και τον ειδοποίησαν. Ποιον θα έπαιρναν βάσει ιεραρχίας;
Τον Πατέλη. Εχουν όλοι το τηλέφωνο του Πατέλη και αυτός που πήρε τηλέφωνο ή θα πήρε τον Πατέλη ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Και ο Λαγός θα ειδοποίησε τον Μιχαλολιάκο. Οσο καιρό ήμουν εγώ στην Τ.Ο. Νίκαιας, έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί.


ΠΩΣ ΔΡΟΥΝ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ:

Πώς δρουν τα Τάγματα της Χρυσής Αυγής, πώς στήνονται οι επιθέσεις

Ενάμιση χρόνο ήταν στον Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, το πρώην στέλεχος της ΧΑ. Είδε πολλά και έζησε από κοντά τους ανθρώπους της τοπικής οργάνωσης, στην οποία ο δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα ήταν υπαρχηγός, όπως λέει στο Εθνος.
Πέφτουν οι μάσκες των ναζί
Στη συνέντευξη που παραχωρεί στο «Εθνος», τραβάει από τις σκιές την πιο επικίνδυνη τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και μιλάει με στοιχεία, γεγονότα και ονόματα. Τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας, τα οποία για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιούνται. Οσα υποστηρίζει το πρώην μέλος του νεοναζιστικού κόμματος επιβεβαιώνουν όσα λίγο-πολύ όλοι υποψιαζόμασταν, αλλά το βάθος των αποκαλύψεων σοκάρει.
Το τάγμα εφόδου της Τ.Ο. Νίκαιας, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πατέλη και την αρχηγία του βουλευτή Ι. Λαγού, διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση που συναντάμε μόνο σε παραστρατιωτικές εγκληματικές ομάδες. Ορμητήριο-αρχηγείο τους είναι τα γραφεία, απ' όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα ρόπαλα, τα στιλέτα και τα πτυσσόμενα κλομπ, τα οποία «εξαφανίζονται» όταν επίκεινται έλεγχοι από την Αστυνομία.
«Στο αυτοκίνητο του Γ. Πατέλη και στο σπίτι της μητέρας του βάζαμε τα όπλα μας, όταν έπρεπε να τα κρύψουμε», δηλώνει στο «Εθνος» το πρώην στέλεχος. Μάλιστα υποστηρίζει ότι οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. είναι «μιλημένοι», αφού αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας είναι χρυσαυγίτης και τους δίνει πληροφορίες αλλά και αναλαμβάνει να «καθαρίσει» όσους πιαστούν στα «πράσα».
Παράλληλα, αναλύει το... οργανόγραμμα της Τ.Ο. Νίκαιας, λέγοντας πως όλοι ενημέρωναν για οτιδήποτε αφορούσε την ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας τον Γ. Πατέλη. Εκείνος, όπως τους έλεγαν στα γραφεία της οργάνωσης, έπρεπε να ενημερώσει τον Ι. Λαγό, ο οποίος έχει υπό την ευθύνη του τις τοπικές οργανώσεις της περιοχής και ιδίως της Νίκαιας, που αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» στις δράσεις του κόμματος.
«Ο Γ. Πατέλης μας έλεγε πως πρέπει να πάρουμε το OK από τον Λαγό και εκείνος ενημέρωνε τον αρχηγό. Αν έδινε το OK ο αρχηγός, βγαίναμε στους δρόμους. Είτε για να γράψουμε συνθήματα στους τοίχους, είτε για να την "πέσουμε" σε Πακιστανούς χρειαζόταν να έχει πρώτα ενημερωθεί ο Πατέλης και ο Λαγός», υποστηρίζει το πρώην στέλεχος.
Για να μπεις στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας πρέπει να ανήκεις στην κλίκα του Γ. Πατέλη και να έχεις αποδείξει την αξία σου. Αφού γίνεις μέλος, μπαίνεις στον Ανοιχτό Πυρήνα και μετά, αν αποδειχθείς αντάξιος, προχωράς προς τα ενδότερα και τον Κλειστό Πυρήνα.
Το πρώην στέλεχος λέει σχετικά: «Είσαι ένα μηδενικό, σου λένε να πέσεις να πάρεις κάμψεις και σε κλωτσάνε στα πλευρά μπροστά σε όλους. Οταν μπεις στον Κλειστό Πυρήνα, σου βγάζουν ειδικό βιβλιαράκι στο οποίο καταγράφονται και οι επιδόσεις σου. Σε πόσες εκδηλώσεις πήγες, αν έδειρες Πακιστανούς, πόσες φορές έχεις πάει στις οργανώσεις του γραφείου».
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Εθνος» το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής αναφέρει ότι τα πρωτοπαλίκαρα του Γ. Πατέλη έχουν ανέβει πολύ ψηλά στο κόμμα και έχουν αναλάβει τη φρούρηση των μεγάλων συγκεντρώσεων, εντός και εκτός Αττικής. Θερμοπύλες, Μελιγαλάς, Κόρινθος, Πέραμα, Δηλιγιάννη και η λίστα συνεχίζεται. Ομως δεν είναι μόνο μπράτσα το «Σώμα Ασφαλείας», όπως λέγονται επίσημα. Διαθέτουν έως και... χάκερ για να επιτίθεται στα προφίλ του Facebook όσων εκδιώχθηκαν ή αποχώρησαν από το κόμμα. Μάλιστα, υπάρχουν και πληροφοριοδότες που παριστάνουν τους αντιφασίστες ή τους αναρχικούς για να μαθαίνουν τι γίνεται στα αντίπαλα «στρατόπεδα». Η επικοινωνία μεταξύ των υπευθύνων και των μελών γίνεται μέσω προπληρωμένων διαδικτυακών μηνυμάτων.
Την ίδια στιγμή πέφτουν οι μάσκες των χρυσαυγιτών, οι οποίοι εμφανίζονται ως «σωτήρες» των Ελλήνων που θα διώξουν τους μετανάστες από τη χώρα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του πρώην στελέχους, τα ρούχα που συγκεντρώνονται από τα μέλη και τους υποστηριχτές της Χρυσής Αυγής για να δοθούν σε άπορους συμπολίτες τους που έχουν ελληνική ταυτότητα, καταλήγουν να πωλούνται ύστερα από συνεννόηση μαζί τους σε πάγκους Πακιστανών στις λαϊκές αγορές και οι χρυσαυγίτες παίρνουν ποσοστά επί των πωλήσεων. Μάλιστα, προσφέρουν και την προστασία τους για να εγγυηθούν πως όλα θα πάνε καλά και θα μπουν χρήματα στις τσέπες των υπευθύνων.
Στα μέλη της Τ.Ο. Νίκαιας υπάρχουν και ανήλικοι, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που οι μεγαλύτεροι συμμαθητές τους στρατολογούν από τα σχολεία για να μπουν και αυτοί στο κόμμα. «Κένταυροι» ονομάζεται η νεότερη γενιά των μελών της οργάνωσης, ενώ ο υπεύθυνος για αυτή την ομάδα είναι ταυτόχρονα και ο επικεφαλής της ομάδας INNOVA, που καβαλάνε τα «παπάκια» τους και είναι η ομάδα κρούσης, στα πρότυπα της αστυνομικής ομάδας ΔΕΛΤΑ.
Με συγκεκριμένη δομή που συναντάμε σε παραστρατιωτικές οργανώσεις, το τάγμα εφόδου προχωρεί σε παρέλαση στους δρόμους της Νίκαιας προς επίδειξη της δύναμής τους. Αρχικά, ο Κλειστός Πυρήνας της Τ.Ο. Νίκαιας ήταν 30 άτομα, τα οποία ήταν και το τάγμα εφόδου. Παραμένει άγνωστο πλέον πόσα άτομα έχει, ενώ περίπου 5.000 είναι τα μέλη της οργάνωσης.
Με ρόπαλα στα χέρια, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, που καμουφλάρονται ως σημαίες του κόμματος, ασπρόμαυρες στολές παραλλαγής που είναι το σήμα-κατατεθέν της Νίκαιας και με υποχρεωτική υπακοή στις προσταγές του γραμματέα Γ. Πατέλη, οι «φουσκωτοί» επιλέχθηκαν προσωπικά από τον επικεφαλής τους. Ο οποίος στη φωτογραφία απεικονίζεται με αλεξίσφαιρο γιλέκο! Τα στρατιωτικά ρούχα τα αγοράζουν από κατάστημα δίπλα στο Α.Τ. Νίκαιας, με... ειδική έκπτωση για τους χρυσαυγίτες.

ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ:
ο πρώην μέλος περιγράφει το κλίμα εκφοβισμού και τα "γυμνάσια" μίσους στα οποία υποβάλλονται τα νέα μέλη για να στρατολογηθούν και αναφέρει ότι όταν δρουν με "επιτυχία", τα νεοφώτιστα μέλη επιβραβεύονται και ο "ηρωισμός" τους καταγράφεται σε ειδικό τετράδιο.
"Ερχόντουσαν την επόμενη μέρα και χειροκροτούσαν και έλεγαν μπράβο στον τάδε που έδειρε τον Πακιστανό. Εκεί άρχισε για μένα η αντίστροφη μέτρηση", λέει χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας το πρώην μέλος, περιγράφει περιστατικά φρίκης. "Δεξί χέρι του Πατέλη μας δήλωνε περήφανος για το πώς είχε ξαπλώσει Πακιστανό στο πάτωμα και κλώτσησε το κεφάλι του σαν να βάραγε πέναλτι" λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι "για να μπεις στον Κλειστό Πυρήνα και να γίνεις δεξί χέρι του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, χρειάζεται να δείρεις Πακιστανούς".
Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της ανάλγητης συμπεριφοράς των μελών της ΤΟ Νίκαιας...
"Ένα μέλος ήταν εγχειρισμένος στο κεφάλι γιατί είχε καρκίνο. Με τη δικαιολογία ότι έκλεψε ένα ευρώ, τον έσπασαν στο ξύλο, πέντε άτομα. Και τελικά τον διέγραψαν", σημειώνει.
Τους ειδοποιούσε αξιωματικός
Όπως αναφέρει τα ρόπαλα και τα κλομπ τα έκρυβαν είτε στο κτίριο της οργάνωσης, είτε στο αυτοκίνητο του επικεφαλής. Κάθε φορά που επέκειτο έλεγχος από την Αστυνομία, ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ ενημέρωνε τους επικεφαλής!
Ο πρώην χρυσαυγίτης, περιγράφει και τα μηχανοκίνητα τάγματα της οργάνωσης που λέγονται "ινόβα", από τη μάρκα μηχανών που χρησιμοποιούν. Το συγκεκριμένο τάγμα παρομοιάζεται με το μηχανοκίνητο σώμα ΔΕΛΤΑ της ΕΛΑΣ. Πρόκειται για μέλη που αναλαμβάνουν να σπεύσουν, όποτε οι επικεφαλής δώσουν την εντολή.
Σύμφωνα με το "Έθνος", το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, κάνει εντυπωσιακές καταγγελίες και για την ομάδα "Κένταυρος". Πρόκειται για τους ανηλίκους της Τομιπής Οργάνωσης Νίκαιας, τους οποίους τους δέχονται στα γραφεία τους και τους υποβάλουν στην κατάλληλη "εκπαίδευση" και πλύση εγκεφάλου.
Αναφερόμενος στον Γ. Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, απορεί για το πώς έφτασε να κάνει φόνο.
"Το μόνο που με παραξενεύει είναι τι πλύση εγκεφάλου έκαναν στον Ρουπακιά για να του οπλίσουν το χέρι" και προσθέτει ότι η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσει, είναι ότι πήρε εντολή να πάει και να σκοτώσει.
Για τον τρόπο συνεννόησης
Ερχόντουσαν προπληρωμένα μηνύματα προπληρωμένα, μέσω ίντερνετ. Συνήθως μας καλούσαν στα γραφεία και μας ενημέρωναν τι θα γινόταν την επόμενη μέρα και ζητούσαν να είναι οι άννδρες απαρόντες. Έλεγαν, σήμερα το βράδυ οι άνδρες να είναι εκεί. Και όταν πήγαιναν μάθαιναν τι θα κάνουν. Να δείρουμε Πακιστανούς, να βάψουμε τοίχους. Κι ερχόντουσαν την άλλη μέρα και χειροκροτούσαν. "Μπράβο στον τάδε που έδειρε τον Πακιστανό" έλεγαν.
Για την αναλγησία της Χρυσής Αυγής
Είχαν πάει σ' ένα βουνό και ένα στέλεχος τη ΤΟ Νίκαιας(τα στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας) είπε ότι καθώς γύρναγαν βρήκανε στον δρόμο δυο Πακιστανούς, τον έναν τον ξάπλωσαν στον δρόμο και πήρε φόρα και του βάρεσε το κεφάλι σαν να ήθελε να βαρέσει κλωτσιά σε πέναλτι. Κι είχα "μείνει". Κι αυτός περηφανευόταν. Εκεί για μένα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση
Για την αποχώρηση στελεχών από τη ΧΑ
Αποχώρησαν για τις κλεψιές και τους τραμπουκισμούς. Εθνικιστής δεν σημαίνει σκοτώνω τον άλλον. Τους λαθρομετανάστες βαλ' τους σε πλοία, αεροπλάνα, οπουδήποτε και στείλε τους στη χώρα τους. Όχι να τους σκοτώσεις
Για να μπεις στον κλειστό πυρήνα της Τ.Ο. Νίκαιας
Πρέπει να δείρεις Πακιστανούς. Κι εγώ μπορούσα να γίνω
Για τη σχέση της συζύγου του δολοφόνου με τη ΧΑ Νίκαιας
Ήταν υπεύθυνη κυλικείου. Τους έβαζε ο Πατέλης (επικεφαλής της ΤΟ Νίκαιας) στα πόστα και κράταγε αρχείο. Μας έλεγε υπεύθυνος γι' αυτό ο τάδε, υπεύθυνη για τις γυναίκες η σύζυγός του και θεωρητικά κρατείται αρχείο, γιατί μας έβγαζε καταστατικό που οριζόντουσαν τα πόστα. Αν δεν μπήκε στα γραφεία και τα πέταξε.
Για τις σχέσεις με την αστυνομία
Όταν αστυνομικοί είχαν συλλάβει τον Πατέλη, δεν είχαμε καταλάβει γιατί, και αυτός είχε υποστηρίξει πως τον έμπλεξαν σε υπόθεση ξυλοδαρμού γυναίκας που ήταν έγκυος. Τότε είχε μεσολαβήσει και τον είχε "καθαρίσει" ο κολλητός του αστυνομικός (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) που είναι το Α.Τ. Νίκαιας. Πιστεύω 100% ότι οι αστυνομικοί δίνουν και πληροφορίες.
Για τον πυρήνα της Νίκαιας
Όταν έχουμε "πλάτες" και κρύβουμε τις βρωμιές μας είναι ο καλύτερος Πυρήνας προς τα έξω. Είναι αυτοί που μας γλιτώνουν από τους Πακιστανούς, υποτίθεται. Γι' αυτά που βλέπει ο κόσμος. Είναι αυτός που θα γλιτώσει τη γιαγιά κα. Αλλά είναι ο καλύτερος Πυρήνας επειδή κάνει τη βρωμοδουλειά
Για την ιδεολογία που διδάσκεται στα γραφεία
Είμαστε ναζιστές. Το λένε και στα γραφεία. Δεν χαιρετάμε σαν τον Χίτλερ, όμως. Αλλά στα ιδεολογικά που μας έκαναν, μας έλεγαν ότι ο Χίτλερ δεν έκαψε τους Εβραίους
Για την ομάδα των Κενταύρων
Είναι οι ανήλικοι που έχουμε στην Τ.Ο. Νίκαιας. Είναι ο ίδιος επικεφαλής με τα Innova. Έχουμε ένανα μαθητή Λυκείου, που είναι άριστος μαθητής και εξαιρετικός στην Ιστορία, που μας κάνει ιδεολογικό. Αλλά με στοιχεία και γεγονότα. Πότε έγινε αυτό κλπ.
Για τον χάκερ της Χρυσής Αυγής
Ρίχνει τα Facebook μελών που έφυγαν και διαχειρίζεται σελίδες. Εμένα μου το έριξε το προφίλ μου, έκλεψε τους κωδικούς μου και το διέγραψε. Κι εκεί μέσα είχα πολλές συνομιλίες και με τον γραμματέα της οργάνωσης που τον ενημέρωνα για ό,τι συνέβαινε. Σε αυτό το προφίλ μιλούσα με πολλούς χρυσαυγίτες, όπως όλοι μας μιλάμε με ψεύτικα προφίλ. Δεν είχε όμως εντολές για να κάνουμε κάτι, αυτά μας τα έλεγαν από κοντά. Στο Facebook ενημερώναμε για ό,τι ακούγαμε. Αυτό μας είχε πει ο Γιώργος να κάνουμε. Πάντως, κάτι θα υπήρχε μέσα που θα τους πείραξε. Είχα πολλές φωτογραφίες από τη Χρυσή Αυγή. Από όλες μας τις διοργανώσεις χωρίς πίξελ στα πρόσωπα.

Σχολιο Αντιστασιακου Δελτιου:
Εμεις σας τα λεμε εδω και μηνες(ισως και πριν εκλεγει η Χ.Α)αλλα δε μας ακουγατε!!!
Τωρα που εγινε και φονος,μας πιστευετε η πρεπει να συμβει και δευτερος????

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!!!
ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΩΡΑ,Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!!!
ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΚΟΥΦΑΛΕΣ,ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ!!!

1 σχόλιο:

  1. Το όνομά μου είναι Leonidas Nefeli, παντρεύτηκε για πάνω από 6 χρόνια και ήταν τρομερό γιατί ο σύζυγός μου πραγματικά εξαπάτησε για μένα και έψαχνε για διαζύγιο, καταρρίψαμε πριν από ένα χρόνο και επέστρεψα μετά από τόσους λόγους για ωραία αγάπη δώρα. Αγαπώ τον σύζυγό μου τόσο πολύ που δεν υπάρχει ώρα της ημέρας, όταν δεν σκέφτομαι γι 'αυτόν, είναι ένας κόσμος για μένα, τον εκτιμώ με τον ίδιο τρόπο. να μην μπορώ να κάνω τίποτα για να τον βλάψω ή να τον κάνει να αισθάνεται λυπημένος. Βρήκα ένα ιστολόγιο στο blog Μια μαρτυρία που ονομάζεται "Osawe jennifer" στο Διαδίκτυο, πώς αποκατέστησε την μεγάλη καταπιεσμένη μεγάλη ιέρεια του ναού της προίκας, τον πρώην σύζυγό της στο σπίτι μετά από 3 ημέρες αγάπης. Έχω διαβάσει τόσα πολλά διαφορετικά μετα-σχόλια σχετικά με τις αμηχανίες Οι μεγάλες δυνάμεις βοήθησαν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την απόσταση, έφεραν πρώην αγάπη και βοήθησαν στην επίλυση του διαζυγίου και οι ξεχωριστοί λογαριασμοί επέστρεψαν από αγάπη και δημιούργησαν ευτυχισμένους ανθρώπους στη σχέση. Πρέπει να είμαι 100% σίγουρος, οπότε προσπάθησα και έστειλε ένα μήνυμα επικοινωνίας στο doctorosagiede75@gmail.com ή whatsapp +2349014523836 και απάντησε αμέσως και του είπα την ιστορία μου και μου έδωσε μόνο 2 ημέρες για να ρίξει ένα ξόρκι τη νύχτα ήταν πίσω και ικέτευσε για συγχώρεση, πόσο υπέροχο και αξιόπιστο ήταν το έργο του. Εάν κάποιος έχει παρόμοια προβλήματα, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του στο e-mail του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή