Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΤΟΝ ΡΑΠΕΡ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ-ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ-ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΑΙΞΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ"ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Χ.Α ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ!!!!

Προχθες βραδυ στις 22:45 φασιστες νεοναζι της Χρυσης Αυγης,εδειξαν για αλλη μια φορα το απανθρωπο,μοβορικο,μισανθρωπο,διχως οικτο προσωπο τους.Το προσωπο που στον Β'Παγκοσμιο πολεμο εδειξαν οι"ηρωες"τους,οι Ναζι του Χιτλερ και ειδικοτερα των SS! 
Το ιδιο προσωπο δειχνουν σε καθε ευκαιρια σημερα,οι νοσταλγοι του Χιλτερ και των SS!
Και δεν ειναι παρα τα μελη και οι φιλοι της Χρυσης Αυγης που τρομοκρατουν,τραμπουκιζουν, βριζουν,γαμανε και δερνουν,και τελικα φτανουν ακομα και στην δολοφονια αθωων πολιτων που το μονο "λαθος" τους ειναι οτι δεν ειναι φασιστες!!!

Το γεγονος λεπτο προς λεπτο:

Λεπτό προς λεπτό η δολοφονία του Π. Φύσσα
Το χρονικό της επίθεσης και της δολοφονίας του 34χρονου καταγράφει σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.
Οι πρώτοι αστυνομικοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έφτασαν τη στιγμή που ο 45χρονος δράστης μαχαίρωνε τον 34χρονο.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πρώτη κλήση των αστυνομικών Αρχών έγινε τηλεφωνικά στις 23:57:42 το βράδυ της Τρίτης από ιδιώτη, ο οποίος ενημέρωσε το Κέντρο της Αμέσου Δράσεως, ότι πενήντα άτομα με ρόπαλα βρίσκονταν στη συμβολή Ιφιγενείας και Λ. Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθύνονταν σε καφετέρια με την επωνυμία «ΚΟΡΑΛΙ».
Ύστερα από περίπου ενάμιση λεπτό και συγκεκριμένα στις 23:59:19, ανατέθηκε από το Κέντρο, αρχικά σε δύο ομάδες ΔΙΑΣ με οχτώ αστυνομικούς να μεταβούν στο σημείο.
Όταν έφθασαν οι αστυνομικοί, αναζητώντας τα άτομα, διαπίστωσαν ότι στην περιοχή δεν υπάρχει οδός Ιφιγενείας και μετέβησαν στην καφετέρια «ΚΟΡΑΛΙ», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά 21 και Κεφαλληνίας, όπου διαπίστωσαν ότι εξωτερικά υπήρχαν περίπου τριάντα 30 άτομα.
Κάποια, δε, από αυτά έτρεξαν προς την οδό Τσαλδάρη. Οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και όταν έφθασαν στο ύψος του αριθμού 60, αντιλήφθηκαν δύο άνδρες να συμπλέκονται.
Κατά την επέμβαση των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι ο ένας ήταν αιμόφυρτος και έφερε τραύματα από μαχαίρι. Ο τραυματίας, ενώ διατηρούσε ακόμα τις αισθήσεις του, δήλωσε και υπέδειξε ως δράστη το άλλο άτομο.
Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και κατάσχεσαν το μαχαίρι, το οποίο είχε πετάξει κοντά στο αυτοκίνητό του, που είχε σταθμεύσει προηγουμένως στο σημείο.
Όταν οι αστυνομικοί ανέφεραν τη σύλληψη του δράστη, η ώρα ήταν 00:08:53.
Παράλληλα, από το κέντρο της Αμέσου Δράσεως δόθηκε εντολή και μετέβησαν στο σημείο και δύο περιπολικά της Αμέσου Δράσεως, τρία περιπολικά τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων, ένας σταθμός της Ασφάλειας και μια ακόμα ομάδα ΔΙΑΣ, δηλαδή συνολικά περισσότεροι από 16 αστυνομικοί.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, από την προανάκριση που διενήργησε η Ασφάλεια για το έγκλημα, προέκυψε ότι, πριν την ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών, είχε προηγηθεί εντός του καταστήματος «ΚΟΡΑΛΙ» ένταση ανάμεσα σε δύο παρέες, η μία από τις οποίες ήταν το θύμα με μια κοπέλα και έναν φίλο του και η άλλη τρεις άνδρες.
Από αστυνομική πηγή διευκρινίστηκε ότι δεν υπήρξε κάποιο λεκτικό επεισόδιο και ότι απλώς οι δύο παρέες αντάλλαξαν ματιές. Ακολούθως, τα παραπάνω άτομα βγήκαν από την καφετέρια, όπου είχαν ήδη συγκεντρωθεί περίπου 20 άτομα. Αυτό, κατά τους αστυνομικούς, σημαίνει ότι είχαν υπάρξει τηλεφωνικές επικοινωνίες, ή με μηνύματα, προκειμένου να στηθεί η ενέδρα στην παρέα του 34χρονου.
Έξω από την καφετέρια προκλήθηκαν αντεγκλήσεις και φραστικές αντιπαραθέσεις. Στη συνέχεια, τα άτομα αποχώρησαν από τον χώρο εξωτερικά του καταστήματος και το περιστατικό εξελίχθηκε λίγο παρακάτω, όπου, σύμφωνα και με την αρχική ενημέρωση της ΕΛΑΣ, εμφανίστηκε ο 45χρονος δράστης και μαχαίρωσε τον 34χρονο.
Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας επισημαίνεται ότι ο δράστης δεν ήταν μέσα στο κατάστημα πριν από το επεισόδιο, αλλά έφτασε μετά με το αυτοκίνητο του.
Στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, όπου οδηγήθηκε αρχικά ο δράστης, προσήχθησαν και άλλα εννέα άτομα, για τα οποία δεν προέκυψε εμπλοκή στην υπόθεση και αποχώρησαν.
Μετά τις έρευνες που έγιναν σε σπίτια και γραφεία της Χρυσής Αυγής, συνελήφθησαν για ψευδορκία, η σύζυγος του δράστη και μία εξαδέλφη της, γιατί στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσαν ψευδώς, σχετικά με αντικείμενα που φέρεται να απομακρύνθηκαν από το σπίτι του δράστη.
Ειδικότερα, η σύζυγος του δράστη ομολόγησε ότι στο σπίτι τους είχαν ένα γκλομπ και υλικό της Χρυσής Αυγής, το οποίο μετέφερε η ίδια στο σπίτι της εξαδέλφης της για να μη βρεθεί.
Επιπλέον, συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά, καθώς από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους των γραφείων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλομπ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΚΕΙΜΕΝΟ):
Ιδού ο Χρυσαυγίτης δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα
Πρωτοκλασάτο στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια είναι ο δράστης της δολοφονίας του 35χρονου Παύλου Φύσσα.
Ο Γιώργος Ρουπακιάς δήλωσε οπαδός της οργάνωσης και, παρόλο που δεν διαθέτει... κομματική ταυτότητα, εξήγησε κατά την απολογία του στους αστυνομικούς ότι «πήγαινε 5-6 φορές την εβδομάδα στα τοπικά γραφεία της ΧΑ»!
Η Χρυσή Αυγή έσπευσε να αρνηθεί ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον 45χρονο. Ωστόσο, όπως καταδεικνύουν οι φωτογραφίες του 45χρονου που φέρνει σήμερα στο φως το «Εθνος», ο δράστης του φονικού συμμετέχει συχνά στις πρωτοβουλίες της Τ.Ο. Νίκαιας -και όχι μόνο- είτε με εθελοντική αιμοδοσία και διανομή τροφών και ρούχων, είτε σε... αθλοπαιδιές στη Νέδα παρέα με άλλα μέλη της ΧΑ. Δεν διστάζει, δε, να φωτογραφίζεται με τις σημαίες του κόμματος σε κάθε ευκαιρία ή με τους ομοϊδεάτες του κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκδηλώσεών της.
Ομολόγησε το έγκλημα
O 45χρονος που δολοφόνησε καρφώνοντας δύο φορές ένα στιλέτο στην καρδιά του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι έμεινε τρεις ώρες στο γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, μαζί με τη σύζυγό του, την εξαδέλφη της γυναίκας του και τον πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της ΧΑ. Τελικά πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο το πρωί στις 9. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και ομολόγησε την πράξη του, είπε ότι δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή αλλά είναι από τους συμπαθούντες της οργάνωσης.
Ιδού ο Χρυσαυγίτης δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα
Οι τρεις υπόλοιποι συλληφθέντες που τους βαρύνουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, αναμένεται να οδηγηθούν στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής στον ανακριτή στην Εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να απολογηθούν. Οι δυο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων, ενώ ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Η γυναίκα του 45χρονου που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα κατηγορείται για ψευδορκία, όπως και η εξαδέλφη της. Κι αυτό διότι αρχικά οι δύο γυναίκες είχαν παραπλανήσει τους άντρες της ΕΛΑΣ καταθέτοντας ψευδώς ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πέταξαν σε κάδο απορριμάτων έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στο σπίτι του δολοφόνου.
Ιδού ο Χρυσαυγίτης δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα
ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ-ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Χ.Α-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ"ΕΘΝΟΣ:ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Χ.Α ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ!!!!
Ντοκουμέντο: Αγκαλιά με τον Κ. Μπαρμπαρούση ο φονιάς του Π. Φύσσα
Μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, αλλά από τους... συμπαθούντες της οργάνωσης, όμως από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε η φωτογραφία του 45χρονου καθ' ομολογία δολοφόνου του Π. Φύσσα έρχονται στο φως όλο και περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν πως οι σχέσεις του με το κόμμα είναι πολύ στενές.
Στη φωτογραφία ο 45χρονος Γ. Ρουπακιάς φαίνεται αγκαλιά με τον βουλευτή του κόμματος Κ. Μπαρμπαρούση, αλλά δεν είναι η μόνη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας.
Από τον χρήση holy bamia «ανέβηκε» στο youtube βίντεο με τον δράστη να συμμετέχει σε διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής, φορώντας μάλιστα μπλουζάκι με τα διακριτικά του κόμματος.
Ένα ακόμη βίντεο παρουσιάζει τον 45χρονο να συμμετέχει σε άλλη μία διανομή τροφήμων της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Το βίντεο έχει δημοσιευτεί από τη Χρυσή Αυγή.
Ντοκουμέντο: Αγκαλιά με τον Κ. Μπαρμπαρούση ο φονιάς του Π. Φύσσα
Σε φωτογραφία που δημοσίευσε το Έθνος, ο 45χρονος εμφανίζεται με μέλη της Χρυσής Αυγής σε κατασκήνωση στη Νέδα.
Η Χρυσή Αυγή, ωστόσο, επισήμως διαχωρίζει πλήρως τη θέση της, καταδικάζοντας την ενέργεια του Γ. Ρουπακιά, μένοντας στο γεγονός ότι δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος της.
Μαρτυρίες
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες του πατέρα του Παύλου Φύσσα, που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι, αλλά και όσων ήταν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας από τους φασίστες.
Οπως είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες, όλα ξεκίνησαν στην καφετέρια της Αμφιάλης, όπου ο 34χρονος Παύλος Φύσσας -ο οποίος ανήκε στον αριστερό χώρο- παρακολουθούσε μαζί με φίλους του τον αγώνα του Ολυμπιακού.
Στην ίδια καφετέρια βρισκόταν και μια ομάδα χρυσαυγιτών. Όπως λέει ο πατέρας του Παύλου, πληροφορήθηκε ότι ο γιος του με τους φίλους του έβλεπαν την μπάλα, όταν "κάποιος από την παρέα του είπε κάτι για τους χρυσαυγίτες και κάποιος ειδοποίησε χρυσαυγίτες".
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις που υπάρχουν στη δικογραφία, όσο ήταν οι χρυσαυγίτες στην καφετέρια, κάποιοι άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα και να στέλνουν μηνύματα, ζητώντας ενισχύσεις στο σημείο. Μάλιστα, η ίδια η γυναίκα του δράστη κατέθεσε ότι 15 λεπτά πριν την επίθεση, ο σύζυγός της δέχτηκε τηλεφώνημα και έφυγε αλαφιασμένος, λέγοντάς της πως δεν ξέρει τι ώρα θα επιστρέψει. Ήδη, οι αρχές έχουν ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστώσουν ποιοι τηλεφώνησαν σε ποιους.
Όταν ο 34χρονος έφυγε μαζί με την παρέα του από την καφετέρια, δεκάδες άτομα που φορούσαν μαύρες μπλούζες και είχαν στήσει καρτέρι, του επιτέθηκαν. Ο 34χρονος μαζί με τους φίλους του κινήθηκαν προς την οδό Παναγή Τσαλδάρη, όπου είχε σταθμεύσει τη μηχανή του. Μια ομάδα ακροδεξιών τους κυνήγησε, ενώ ο δράστης, που εμφανίστηκε στο σημείο κινούμενος ανάποδα με το αυτοκίνητό του, μαχαίρωσε εν ψυχρώ τον Παύλο, χτυπώντας τον δύο φορές στο στήθος κοντά στην καρδιά.
"Φύγανε, τον κυνήγησαν, ο γιος μου μπήκε μπροστά, έδιωξε τα παιδιά κι ένας έρχεται με το αμάξι ανάποδα, βγαίνει και τον καρφώνει στην καρδιά. Ο γιατρός μού είπε είναι επαγγελματικό χτύπημα" δηλώνει ο πατέρας του Παύλου.
Φίλος του θύματος που ήταν μαζί του από την πρώτη στιγμή τόνισε -μιλώντας στο ΣΚΑΪ- ότι δεν υπήρξε ούτε καν λεκτικός διαπληκτισμός μέσα στην καφετέρια με τους χρυσαυγίτες. Όταν, όμως, βγήκαν για να φύγουν βρέθηκαν αντιμέτωποι -όπως είπε- με περίπου 40 άτομα, κάποιοι εκ των οποίων κρατούσαν ρόπαλα, ενώ ο δολοφόνος πλησίασε τον 34χρονο προσποιούμενος ότι ψάχνει να βρει έναν δρόμο. Δήλωσε σχετικά:
"Υπήρχε μια ένταση μεταξύ του φίλου μου και αυτών, αλλά ούτε λεκτική ούτε τσακωθήκανε, του τύπου κοιταζόμαστε στα μάτια και δεν γουστάρουμε ο ένας τον άλλον. Ξαφνικά μαζευτήκανε τουλάχιστον 30-40 άτομα, μηχανάκια, αυτοκίνητα με 4-5 άτομα μέσα. Αυτός που τον δολοφόνησε σταμάτησε στο φανάρι και τον ρώτησε 'είναι αυτή η οδός που ψάχνω;'. Του απάντησε ο αποθανών 'ναι φίλε αυτή είναι η οδός'. Ξαφνικά κατεβήκαν από τα μηχανάκια".
Μια γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει: "Ήταν περίπου 30-40 άτομα, γεροδομένοι άνθρωποι, ψηλοί, περίπου 2 μέτρα. Και γίνεται μια επίθεση. Εκείνη τη στιγμή περνάγανε ανάμεσά μας. Παγώσαμε. Δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Και όπως εμφανίσθηκαν σύντομα σε διάστημα δευτερολέπτων, έτσι εξαφανίστηκαν και σε κλάσματα δευτερολέπτου. Και πετάγεται ένα παιδί από εδώ και λέει 'τον φάγανε, τον φάγανε, τον μαχαιρώσανε".
Ένας άλλος άνδρας, ο οποίος ήταν επίσης αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού δηλώνει: "Βλέπω που έτρεχαν από εδώ κι από εκεί. Και έναν που φόραγε την μπλούζα της Χρυσής Αυγής, σκισμένη. Ένας καραφλός ήταν. Και προσπαθούσε να φύγει με το αυτοκίνητο. Οι υπόλοιποι είχαν εξαφανιστεί, εγώ δύο είδα μέσα σε ένα στενό, αλλά μετά παρουσιάστηκαν πολλοί".
Ο 34χρονος Παύλος διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας χωρίς σφυγμό και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.
Ο νευροχειρουργός του νοσοκομείου μιλώντας στο MEGA είπε ότι το θύμα έφερε "δύο τραύματα από τα οποία το ένα ήταν κοντά στη θηλή του μαστού προς τα αριστερά στον θώρακα και το άλλο ήταν προς τη μέση γραμμή, ακριβώς προς τα κάτω εκεί που τελειώνει το στέρνο". Όπως είπε, "κατά πάσα πιθανότατα, ο θάνατος προκλήθηκε είτε από τρώση της καρδιάς είτε κάποιου μεγάλου αγγείου κοντά στην καρδιά".
Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο, την ώρα που επιχειρούσε να διαφύγει. Οι αστυνομικοί μάλιστα τον συνέλαβαν μετά από υπόδειξη του 34χρονου, όπως είπε στους συναδέλφους της η αστυνομικός της ΔΙΑΣ. Λίγο αργότερα, ο 45χρονος δολοφόνος ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε ότι ιδεολογικά ανήκει στη Χρυσή Αυγή. Στην απολογία του, μάλιστα, είπε ότι επισκεπτόταν 5 έως 10 φορές τον μήνα τα γραφεία του κόμματος.
Ο πατέρας του θύματος, όπως και αυτόπτες μάρτυρες, καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ παρακολουθούσαν αρκετά λεπτά χωρίς να παρέμβουν, παρά τις εκκλήσεις της κοπέλας του 34χρονου. Αυτόπτης μάρτυρας έχει καταθέσει σχετικά:
"Ήρθαν 4 αστυνομικοί μικρής ηλικίας, ανάμεσα τους μια κοπέλα. Πήγαν προς την καφετέρια και άφησαν τις μηχανές τους απ έξω. Τα παιδιά περπάταγαν εδω δίπλα, τους ακολουθούσαν όμως πολλοί, γύρω στα 30 άτομα. Φωνάζει η κοπέλα του Παύλου 'ελάτε θα τους σκοτώσουν'. Οι ΔΙΑΣ ξεκινούν να έρχονται. Ούτε που κατάλαβαν τον τύπο πότε βγήκε απο το αμάξι και πότε μαχαίρωσε τον Παύλο".
Από την πλευρά του, ο πατέρας του θύματος δήλωσε: "Κατέβηκε μια κοπέλα αστυνομικός της ΔΙΑΣ με το πιστόλι και του λέει 'ε, όχι και μαχαίρι!'. Η κοπέλα του γιου μου τους έλεγε 'χωρίστε τους, δεν βλέπετε τι γίνεται;'. Και λέει 'είναι πολλοί, πώς θα τα βάλουμε εμείς μαζί τους;΄".
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πάντως, η ομάδα ΔΙΑΣ που έκανε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή, μόλις ενημερώθηκε από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης για συμπλοκή, πήγε άμεσα στο σημείο και την ώρα που έφτασε "το θύμα είχε ήδη δεχτεί τα χτυπήματα".
ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ:
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ-"ΘΕΑΤΡΟ"ΑΠΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΠΡΑΞΕ!!
Ομόφωνα καταδίκασαν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου την δολοφονική επίθεση κατά του 34χρονου αριστερού καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, ρίχνοντας ακέραια την ευθύνη στη Χρυσή Αυγή και καταδικάζοντας ομόθυμα συμπεριφορές και πράξεις στελεχών και βουλευτών της, οι οποίες στηρίζονται στο μίσος και τη βία. 

Από την έναρξη κιόλας της σχετικής συζήτησης και ψήφισης επί των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης «Κώδικας Δικηγόρων», κυβέρνηση και αντιπολίτευση καταδίκασαν το περιστατικό, με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής μάλιστα, να προχωρούν σε μία ειρωνική καταδίκη του περιστατικού, αποποιούμενοι κάθε σχέση του δολοφόνου με το κόμμα τους.

Μάλιστα, την ώρα που η ΕΛΑΣ αποκάλυπτε τη σχέση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα με το ακροδεξιό κόμμα, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, σε μία προσπάθεια να αποσυνδέσει κάθε ευθύνη του κόμματός του για την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού, δήλωνε στη Βουλή: 

«Εκφράζω τη θλίψη και την καταδίκη της δολοφονίας, αλλά και την οργή και τον αποτροπιασμό μου για τον τρόπο που εκμεταλλεύονται το γεγονός». 

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι το κόμμα του «δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα» και εξέφρασε την οργή του που... «καποιοι πολιτικολογούν για να κερδίσουν ψήφους». 

Λίγο αργότερα μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε το ξέσπασμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη, ο οποίος έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι τα κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης δεν ήταν πολιτικά αλλά... ποδοσφαιρικά.

Πάντως τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, επισήμαναν την ανάγκη «να κινηθεί με ταχύτητα η Δικαιοσύνη». 

Ιδιαίτερα επικριτικός στην Χρυσή Αυγή, ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή «δεν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου επειδή είναι εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα αλλά αν είναι εγκληματική οργάνωση ή συμμορία». 

«Τσαμπουκάς απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας δεν πρόκειται να γίνει ανεκτός. Με όλα αυτά οι βιτζιλάντε στέλνουν μήνυμα ότι δεν υπάρχει κράτος και αυτό υποκαθίσταται από στρατιωτικές συμμορίες. Φτάσατε στα όρια σας, σηματοδοτήθηκαν τα όρια σας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βορίδης, επισημαίνοντας ότι «η αντιμετώπιση ανθρώπων που συστηματικά βιαιοπραγούν και προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γεννά και ζητήματα για τα οποία πρέπει να επιληφθεί η Δικαιοσύνη». 

Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα πως όταν οργανωμένα σύνολα ενώνονται για να διαπράττουν εγκλήματα ή πλημμελήματα, αυτό λέγεται εγκληματική οργάνωση, επισημαίνοντας την ανάγκη «να παροτρύνουμε τη Δικαιοσύνη πια να ενεργήσει».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επισήμανε ότι «τον τελευταίο καιρό οι εισαγγελικές και προανακριτικές Αρχές έχουν πάρει εντολή να ενεργήσουν με ταχύτητα και αυτό γίνεται». 

Διευκρίνισε δε, ότι «στο παρελθόν η σπουδή στην συλλογή του ανακριτικού και προανακριτικού υλικού οδηγούσε να είναι ατελές το συλλεγόμενο αντικείμενο με αποτέλεσμα να αθωώνονται λόγω αμφιβολιών».

«Με τη θεωρία των δύο άκρων δεν χτυπάτε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τη Δημοκρατία και τη χώρα» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανιστόρητη και επικίνδυνα ακραία λογική των δύο άκρων, επιδιώκοντας να ταυτίσει την παράταξη του Μανώλη Γλέζου με την παράταξη των υμνητών του Χίτλερ». 

«Αν είχαν αντιμετωπιστεί στην ώρα τους, η επίθεση στο Πέραμα και στο Μελιγαλά δεν θα φτάναμε εδώ» πρόσθεσε ο κ.Παπαδημούλης και έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης». 

Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε να σταματήσει η ανοχή, η ατιμωρησία και οι καθυστερήσεις στις δίκες των μελών - αλλά και βουλευτών - της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: «Οι δράστες να συλληφθούν και να σαπίσουν στη φυλακή και όλες οι πτέρυγες της Βουλής να απομονώσουν το φασισμό». 

Για «απολογητές του Άουσβιτς, οι οποίοι είναι υπόλογοι στην Ιστορία και στα εκατομμύρια θύματα του ναζισμού» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής και, απαντώντας στους χρυσαυγίτες βουλευτές που κραύγαζαν από τα βουλευτικά έδρανα, τους αποκάλεσε «άθλιους νεοναζί που βρωμίζουν την αίθουσα της Βουλής». 

«Είναι ανάγκη η Δημοκρατία και ο Κοινοβουλευτισμός να θωρακιστεί περαιτέρω σε σχέση με αυτά που αντιμετωπίζει η κοινωνία και αυτά έχουν να κάνουν με μια φιλολογία, όχι αόριστη, αλλά ορισμένη, σχετικά με την συνεργασία της ΝΔ και την Χρυσή Αυγή». 

Σε ανάλογο ύφος και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη κατήγγειλε το ακροδεξιό μόρφωμα, λέγοντας χαρακτηριστικά «όπως μπήκαν στη Βουλή, έτσι θα βγουν. Στο Πέραμα και στο Κερατσίνι φασίστας δεν θα μείνει». 

«Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής χτυπά εργατικές συνοικίες. Αποδεικνύουν ότι είναι ο βραχίονας του κεφαλαίου και στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. 

Την ύπαρξη «εύκολου υποστρώματος ώστε να αναπτυχθούν κάτω από διάφορους μανδύες συμμορίες» επισήμανε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος και απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης κάλεσε την κυβέρνηση να μην ολιγωρήσει και να φέρει νέο νομοθετικό πλαίσιο. 

Από την ΔΗΜΑΡ, ο Βασίλης Οικονόμου κάλεσε την κυβέρνηση να διενεργήσει έρευνα για τους χειρισμούς της Αστυνομίας στη δολοφονία στο Κερατσίνι. «Είχαμε ζητήσει να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, αλλά η κυβέρνηση εθελοτυφλούσε» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, δήλωσε: «Ακούμε τα τύμπανα που πλησιάζουν. Καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα ως επικινδυνότατα, για τη δημοκρατία. Αγωνιούμε και επαφιόμαστε στον πατριωτισμό των Ελλήνων».

Σε προσωπική επίθεση κατά του κ.Βορίδη προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας ότι «το 1984 σε κάποια συνεστίαση νέων επιστημόνων στο ξενοδοχείο Κάραβελ, ήρθατε κοντοκουρεμένος με στρατιωτική ενδυμασία και πλησιάσατε με ενθουσιασμό τον κ. Μιχαλολιάκο. Μόλις φύγατε, τον ρώτησα ΄ποιος είναι αυτός ο ....;΄ και μου απάντησε: ʽΕίναι καλό παιδί, από τα βόρεια προάστια, που οργανώνει τους ʽΕλεύθερους Μαθητέςʼ». 

Άμεση ήταν η απάντηση του κ.Βορίδη, ο οποίος ανέφερε: «Δεν θα αποφύγει κανείς την συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, όχι για το τι έγινε πριν 30 χρόνια. Τα θέματα που μας απασχολούν είναι θέματα πολιτικής, ιδεολογίας και δυστυχώς εκτρέπονται και σε ποινικά».

Αμέσως μετά ο κ.Παππάς, χρησιμοποιώντας για ακόμα μία φορά αγοραία γλώσσα εντός του Κοινοβουλίου, επιτέθηκε και στο βουλευτή της ΝΔ Παύλο Σιούφα - ο οποίος προηγουμένως είχε χαρακτηρίσει ως «υπανθρώπους» τους χρυσαυγίτες, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στον αγκυλωτό σταυρό που φέρει ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε τατουάζ στο χέρι του. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής θεώρησε ότι αναφερόταν στον ίδιο και με χυδαίο τρόπο, διερωτήθηκε: «Πού ξέρει ότι έχω αγκυλωτό σταυρό; Με είδε γυμνό, ημίγυμνο, συνευρεθήκαμε ποτέ;».

«Τέτοιες εκφράσεις δεν ακούγονται ούτε στα χαμαιτυπεία» διέκοψε έξαλλος τον χρυσαυγίτη βουλευτή ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ζήτησε να διαγραφούν οι συγκεκριμένες φράσεις από τα πρακτικά της Βουλής.

Νερό στο μύλο της πολιτικής οξύτητας ωστόσο, προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή Επικρατείας και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος σε τηλεφωνική παρέμβαση του χθες στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «όχι μόνο η Χρυσή Αυγή αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ευτελίζουν το ελληνικό Κοινοβούλιο, την συμπεριφορά της οποίας (στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Νέο Κώδικα Δικηγόρων) καταδίκασαν όλα τα κόμματα». 

Από το βήμα της Βουλής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για προσωπική της στοχοποίηση από τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού, με «τον πλέον προβοκατόρικο τρόπο», τονίζοντας πως «για ό,τι συμβεί εις βάρος μου, υπεύθυνος θα είναι ο κ. Σαμαράς». 

«Ο κ. Λαζαρίδης επέμεινε στη θεωρία των δύο άκρων και ταύτισε την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής με την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Γι' αυτή την προσωπική επίθεση εις βάρος μου και για ότι μου συμβεί, υπεύθυνος θα είναι ο κ. Σαμαράς» είπε χαρακτηριστικά η κ.Κωνσταντοπούλου. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Λαζαρίδης έχει ευαισθησίες και είμαι σίγουρος ότι δεν ήθελε να σας στοχοποιήσει. Έκανε κριτική, αλλά οι δικές σας κριτικές είναι χειρότερες» και ότι «η χώρα, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, και είναι πανθομολογούμενο, είναι τυχερή που Πρωθυπουργός είναι ο κ. Σαμαράς».

Καταδικη και απο τον προεδρο του Ευρωπαϊκου Λαϊκου κομματος,Ζοζεφ Ντολ:
Τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καταδίκασε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ.
Όπως τόνισε, οι φανατικές πράξεις και η βία δεν έχουν καμία θέση στις σύγχρονες και δημοκρατικές κοινωνίες κανενός κράτους μέλους της ΕΕ.
Κάθε έγκλημα, πρόσθεσε, είναι κατακριτέο αλλά ειδικότερα εκείνα με πολιτικό χαρακτήρα θεωρούνται απαράδεκτα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας. Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία αυτή πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατόν. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα», συμπλήρωσε.
Συνεχίζοντας ο κ. Ντολ δήλωσε: «Η οικογένεια του ΕΛΚ υποστηρίζει πλήρως τον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και την κυβέρνησή του, σε όλες τις προσπάθειές τους για να βγάλουν τη χώρα από την οικονομική κρίση και τις κοινωνικές επιπτώσεις της. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του κάνουν το παν για να προετοιμάσουν μια ομαλή και επιτυχημένη Ελληνική Προεδρία. Αποδοκιμάζουμε τις αντιδράσεις των άλλων πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι χρησιμοποιούν το θάνατο ενός ατόμου ως εργαλείο για την πολιτική εκστρατεία εναντίον της κυβέρνησης».
Παράλληλα ο συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να δράσει, να συλλάβει τον ένοχο για τη δολοφονία και να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή», επικαλούμενος τον «κίνδυνο που δημιουργεί η απραξία έναντι μιας δολοφονικής οργάνωσης».
Την επομενη ημερα αντιφασιστικες πορεις οργανωθηκαν σε διαφορες περιοχες της χωρας και στο Κερατσινι.Αναλυτικα σε επομενο αρθρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου