Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ:ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Την επιχείρηση Καρφούρ - Μαρινόπουλος, που επιχειρεί να επιβάλει εκβιαστικά νέες ατομικές συμβάσεις από το «παράθυρο», καταγγέλλει οΣύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Όχι στις νέες ατομικές συμβάσεις που φέρνει η επιχείρηση από το παράθυρο με πρόσχημα τα φυλλάδια. Κανείς συνάδελφος να μην υπογράψει την καταδίκη του.
Το ΔΣ του Σωματείου καταγγέλλει την επιχείρηση για την προσπάθεια να επιβάλει εκβιαστικά νέες ατομικές συμβάσεις από το παράθυρο για να μοιράζουμε εμείς, πόρτα-πόρτα, τα διαφημιστικά φυλλάδια προσφορών, αύριο να αναλάβουμε την καθαριότητα και γενικότερα όπως και οπότε τους βολεύει.
Παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται να παρέχουμε οποιαδήποτε εργασία πέραν του καταστήματος, η επιχείρηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το νόμο, δεν είναι άλλωστε και πρώτη φορά. Οποιοδήποτε ατύχημα έξω από το χώρο που έχει οριστεί να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας δεν αναγνωρίζεται.
Συνάδελφοι για να γίνει πράξη η απόφαση της επιχείρησης χρειάζεται και τη δική μας υπογραφή στη σύμβαση που μας δίνουν να υπογράψουμε. Κάτω από την απειλή και το φόβο της απόλυσης μας εκβιάζουν και μας καταργούν συνεχώς δικαιώματα, παρόλα αυτά δεν σταματούν να θέλουν κι άλλα, μέχρι την απόλυτη εξαθλίωσή μας. Το ενάμιση εκατομμύριο απολυμένοι και τις εκατοντάδες απολύσεις στην επιχείρηση, δεν τις σταμάτησε ο φόβος, ο συμβιβασμός και η αποδοχή του μικρότερου κακού.
Ενώ στην Αλβανία η επιχείρηση εξαγόρασε τη μεγαλύτερη αλυσίδα supermarketεπεκτεινόμενη παράλληλα και σε όλα τα Βαλκάνια, τελευταία η εταιρεία επεκτείνεται και στη χοντρική, ωστόσο, για την διανομή φυλλαδίων ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα.
Συνάδελφοι, είναι άραγε ζήτημα καλού και κακού εργοδότη ή είναι στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκπροσώπων να μας στερήσουν, τελικά, κάθε δικαίωμα;
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί σε αγωνιστικό συναγερμό τον κάθε έναν από εμάς και την ενεργή συμμετοχή στη δράση των σωματείων.
Περιθώρια για εφησυχασμούς και αυταπάτες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Αν η αλληλεγγύη και η ενεργή συμμετοχή στο Σωματείο δεν γίνει μέλημά μας τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε ήδη.
Μόνο ενωμένοι όλοι μαζί και με γνώμονα τις δικές μας ανάγκες μπορούμε να ελπίζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου