Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ LEDRA MARRIOTT:ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!


Την εργοδοσία του ξενοδοχείου Ledra Marriott καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων επειδή ζητά από τους εργαζόμενους να υπογράψουν - όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του - δήλωση συγκατάθεσης με την οποία θα αποδέχονται τη μείωση των μισθών τους.
Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου επισημαίνεται: «Για να εκβιάσει μάλιστα τη συναίνεσή τους στο πετσόκομμα των μισθών, "επιτρέπει" ως επιλογή την "υπογραφή άρνησης της πρότασης της Διεύθυνσης", με την απειλή όμως της περικοπής επιδομάτων που θα μειώσουν τους μισθούς μέχρι 32%.
 Πρόκειται για μια άθλια μεθόδευση που αποτελεί συνέχεια της κοινής προσπάθειας εργοδοσίας και επιχειρησιακού σωματείου του Ledra Marriott να πείσουν την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων να συμφωνήσει σε μείωση μισθών 9%. Δεν πέρασε η συμφωνία των "κοινωνικών εταίρων" για συλλογική σύμβαση που ήταν το καρότο και τώρα ήρθε η σειρά του μαστιγίου, των ατομικών συμβάσεων.
 Οι εργαζόμενοι του Ledra Marriott δεν έχουν κανένα λόγο να πέσουν στα νύχια της εργοδοσίας. Έδωσαν μέχρι τώρα τη μάχη να αντέξουν στις πιέσεις, στους εκβιασμούς και τις απειλές, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν αποδέχονται μείωση μισθών. Αυτή τη μάχη θα συνεχίσουν έχοντας στο πλευρό τους το Συνδικάτο και τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρησιακών σωματείων των ξενοδοχείων της Αττικής. Αν η εργοδοσία θέλει να υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας, αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από εκείνη που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου