Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ FRANCHISE CARREFOUR MAΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ/ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Ε.Π.Ε:ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ!!!

«CARREFOUR MΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»
Απολύουν για να επαναπροσλάβουν με χειρότερους όρους
Καταγγελία της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου Κρήτης

Το παραπάνω επιβεβαιώνει και η απαίτηση της εργοδοσίας του σούπερ μάρκετ - franchise CARREFOUR MΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΕΠΕ (Λ. Κνωσού 257) στο Ηράκλειο της Κρήτης να απολύσει οχτώ εργαζόμενες, χωρίς αποζημίωση και να τις επαναπροσλάβει με νέα σύμβαση και μειώσεις που φτάνουν μέχρι και τα 300 ευρώ. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος εργοδότης με υπονοούμενα άφησε να εννοηθεί ότι εάν δεν δεχτούν θα απολυθούν έτσι και αλλιώς.
Πρόκειται για 8 εργαζόμενες (4 που εργάζονται 8ωρο και 4 που εργάζονται 4ωρο) οι οποίες ως τώρα αμείβονται με την κλαδική σύμβαση για τις εμπορικές επιχειρήσεις. Οι συγκεκριμένες εργαζόμενες ήδη είχαν δεχτεί άτυπη μείωση στο μισθό τους εδώ και μερικούς μήνες που ξεκινά από 17 ευρώ ως 50 ευρώ.
Παρά τις πιέσεις όμως της εργοδοσίας, οι εργαζόμενες αρνήθηκαν να απολυθούν χωρίς αποζημίωση καθώς και να επαναπροσληφθούν με μισθούς πείνας. Απευθύνθηκαν στο σωματείο τους όπου και κατήγγειλαν τις ορέξεις της εργοδοσίας. Μάλιστα προχτές το απόγευμα η Ενωση ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησε σύσκεψη εργαζομένων για το θέμα αυτό.
Με ανακοίνωσή της, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει το γεγονός και καλεί την εργοδοσία να πάρει πίσω τις μειώσεις, τις ατομικές συμβάσεις και τις απειλές για απολύσεις και να διατηρήσει τους μισθούς των εργαζομένων στα όρια της κλαδικής σύμβασης χωρίς καμία μείωση.
«Τους προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους και ο συγκεκριμένος εργοδότης αλλά και οποιοσδήποτε προσπαθήσει να επιβάλει απολύσεις, ατομικές συμβάσεις και μειώσεις. ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Καλούμε την εταιρεία CARREFOUR MΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ να αναλάβει τις ευθύνες της καθώς το κατάστημα στην ουσία ανήκει στον όμιλο των επιχειρήσεών της.
Καλούμε τις συναδέλφισσες ενωμένες και σαν μια γροθιά να αντιπαλέψουν τα σχέδια της εργοδοσίας. Να μη φοβηθούν και να μην υποχωρήσουν! Ο,τι έχει κατακτηθεί μέχρι σήμερα και τώρα μας το παίρνουν πίσω, κερδήθηκε με αγώνες, οργάνωση και αποφασιστικότητα. Το σωματείο μας θα βρίσκεται στο πλευρό τους διαρκώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου