Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ FORTHNET!!!!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ «FORTHNET»
Αγωνιστική απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία
Παράνομες και καταχρηστικές έκρινε το δικαστήριο τις στάσεις εργασίας
Αποφασισμένοι και συσπειρωμένοι οι εργαζόμενοι στον όμιλο «FORTHNET», έδωσαν αγωνιστική απάντηση στην εργοδοσία, συμμετέχοντας μαζικά στη χτεσινή 4ωρη στάση εργασίας που είχαν αποφασίσει ενάντια στο τσεκούρωμα των μισθών τους. Θορυβημένη από το αγωνιστικό ανάστημα που έχουν υψώσει οι εργαζόμενοι, η εργοδοσία όξυνε την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, προκειμένου να τους διασπάσει και να τους φοβίσει. Ετσι, επιχείρησε να πετύχει νέα ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων με αγωγή που είχε καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και εκδικάστηκε χτες το μεσημέρι, για να κηρυχθούν παράνομες και οι σημερινές στάσεις εργασίας, 1 μ.μ. - 5 μ.μ., στα κτίρια της Αθήνας και 12 μ. - 4 μ.μ. στα κτίρια της Κάντζας. Τελικά, αργά το απόγευμα το δικαστήριο λειτουργώντας για μια ακόμα φορά στο πλευρό της εργοδοσίας εξέδωσε απόφαση με την οποία έκρινε παράνομες τις στάσεις εργασίας των εργαζομένων.
Την ίδια στιγμή, έβαλε σε πλήρη λειτουργία τους μηχανισμούς τρομοκράτησης με προϊστάμενους και διευθυντές να κάνουν «εξορμήσεις» στα γραφεία, απειλώντας με απολύσεις όσους δεν υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και συμμετάσχουν στη στάση εργασίας. Επιχείρησαν ακόμα να διασπάσουν τους εργαζόμενους, προβάλλοντας στον καθένα διαφορετικό ποσοστό μείωσης.
Οι εργαζόμενοι, ενωμένοι και έχοντας συνεχώς στο πλευρό το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ), απάντησαν στην τρομοκρατία κατεβαίνοντας από τα γραφεία στο κτίριο της Αθήνας και συμμετέχοντας στη στάση εργασίας, για να δηλώσουν ότι δεν τρομοκρατούνται και θα συνεχίσουν τον αγώνα για αξιοπρεπή εργασία. Εξω από το κτίριο παρέμειναν ακόμα και όταν η εργοδοσία κάλεσε την Αστυνομία και διευθυντικά της στελέχη κατέβηκαν για να απειλήσουν με μηνύσεις.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε εκ μέρους της ΕΓ του ΠΑΜΕ ο Θοδωρής Κούτρας, ο οποίος χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας τόνισε: «Εχετε κάνει ένα μεγάλο βήμα και συγκρουστήκατε με την εργοδοσία. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αν δεν αντιδράσετε με ενωμένο, μαζικό και αποφασιστικό αγώνα το μέλλον που σχεδιάζουν είναι ακόμα πιο μαύρο με μειώσεις μισθών και απολύσεις. Αυτήν την περίοδο γίνονται μεγάλες ταξικές αναμετρήσεις σε πολλούς χώρους εργασίας σε όλη τη χώρα όπως, για παράδειγμα, στα ΙΚΕΑ και αυτές οι μάχες θα είναι κερδοφόρες αρκεί να επιμείνετε με ταξική ενότητα και δε σκύψετε το κεφάλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου