Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!!!

Το ΔΝΤ δεν υπογράφει την έκθεση της τρόικας, χωρίς τη βιωσιμότητα του χρέους, καθώς όπως τονίζει από το καλοκαίρι γνώριζε και είχε επισημάνει το πρόβλημα της βιωσιμότητας....

Το Ταμείο, δηλαδή, είχε ενημερώσει τους Ευρωπαίους και είχε εξηγήσει με ακρίβεια την καταστατική του αδυναμία.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, τις τελευταίες ημέρες έγιναν πολλές προσπάθειες από το ΔΝΤ αλλά η έκθεση της βιωσιμότητας είναι αρνητική. Γι’ αυτό το λόγο επιχειρεί μία σειρά εισηγήσεων στους Ευρωπαίους, οι οποίοι συζητούν όλες τις παραμέτρους, εκτός από το «κούρεμα».


Παράλληλα, η Κριστίν Λαγκάρντ έχει ξεκαθαρίσει ότι το Ταμείο δεν θα συνεισφέρει στο κενό της χρηματοδότησης στη Ελλάδας ,το οποίο «αγγίζει» τα 40 δισ. ευρώ, εκτός βέβαια από τα κονδύλια που εγκρίθηκαν τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η έκθεση του Ταμείου δεν είναι ακόμα έτοιμη, ωστόσο αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει πολλές από τις υποχρεώσεις της και πρέπει να επιβραβευτεί.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, συνοδευόμενη από τον Πολ Τόμσεν αναχωρεί για την Ευρώπη για να παραστεί στο Eurogroup, όπου θα επιχειρήσει να «γεφυρώσει» τις διαφορές με τους Ευρωπαίους ηγέτες και ιδιαίτερα με τη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου