Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ FORTHNET-IΔΡΥΣΑΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ


Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη FORTHNET
Στην ίδρυση Σωματείου προχώρησαν οι εργαζόμενοι στη «Forthnet-Netmed», προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εργοδοτική επίθεση που εντείνεται, μετά και τις αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης.
Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους:
«Το σωματείο μας φτιάχτηκε μέσα στη φλόγα του αγώνα μας ώστε να μην περάσουν οι μειώσεις των μισθών που θέλει να υπογράψουμε η εταιρεία. Σκοπός του είναι να οργανωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι και να απαντάμε και να διεκδικούμε σαν μια γροθιά απέναντι στα σχέδια και την επίθεση της εργοδοσίας, να είμαστε όλοι μαζί.
Διεκδικούμε:
  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ με αυξήσεις για τους συναδέλφους με τις νέες συμβάσεις
  • ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
  • ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ όλων των συναδέλφων που να καλύπτουν όλες τις βάρδιες
  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αποφασίζουμε μαζικά μέσα από το σωματείο μας, με συλλογική διαπραγμάτευση. Να μην είναι ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
Η πίεση που έχουμε δεχτεί από την εργοδοσία είναι πολύ έντονη. Τους έχουμε στείλει ένα πρώτο μήνυμα: Όσο είμαστε ενωμένοι απέναντί της τόσο πιο δυνατοί είμαστε. ΔΕ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ. Δε θα τους τη χαρίσουμε, ούτε με την υπογραφή των μειώσεων, ούτε με την παραίτησή μας. Θα παλέψουμε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, όλοι μαζί, ένας για όλους και όλοι για έναν».
Υποχρέωση η ενδυνάμωση του επιχειρησιακού και του κλαδικού συνδικάτου
Το σωματείο σημειώνει ότι είναι δικαίωμα και υποχρέωση των εργαζομένων να είναι εγγεγραμμένοι και στο επιχειρησιακό σωματείο και στο κλαδικό, δεδομένου ότι ήδη πολλοί εργαζόμενοι είναι μέλη του Συνδικάτο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική Αττικής (ΣΕΤΗΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου