Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ....


  0 
 
  0  New
Μέσα στην πόλη της Κομοτηνής εμφανίστηκε πριν από μέρες ένα εξαιρετικά αδύνατο λευκό νεαρής ηλικίας ζώο. Όταν περίοικοι το είδαν ενημέρωσαν τη Φιλοζωική Κομοτηνής για να πάει να το μαζέψει. Πράγματι και αν οι εθελοντές προσπάθησαν γι’ αυτό, δεν τα κατάφεραν αμέσως.
Χρειάστηκε να περάσει μια εβδομάδα για να το πιάσουν χρησιμοποιώντας το ειδικό όπλο με τα βελάκια που περιέχουν φάρμακο το οποίο ναρκώνει τα ζώα.
Όμως μέσα σε μια εβδομάδα το λευκό σκυλί δεν είχε πια ίχνος από το τρίχωμα του. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Κυνοκομείο και στη συνέχεια στο κτηνιατρείο του Βασίλη Ιωάννου.
Η σκυλίτσα αν και οργανικά είναι υγιέστατη σύμφωνα με τις αιματολογικές εξετάσεις όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η πρόεδρος της Φιλοζωικής Κομοτηνής, Έλενα Δημοσθένους, εντούτοις υποφέρει από υποθερμία. Η θερμοκρασία του σώματος της είναι κολλημένη  στους 30 βαθμούς Κελσίου.
Ο κτηνίατρος τις βάζει κουβέρτες και την έχει κάτω από ειδικές λάμπες για να τη βοηθήσει όμως δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης.
Ευτυχώς έχει όρεξη για φαγητό και ήδη παίρνει εδώ και μέρες ορό ώστε να αντέξει να γίνουν και οι βιοχημικές εξετάσεις.
Σύμφωνα με τον κτηνίατρο η ψώρα που κατατρώει το σώμα της οφείλεται στον ανεξέλεγκτο αριθμό σκουληκιών – παρασίτων που αναπτύχθηκαν στο έντερο της από την έλλειψη τροφής και φροντίδας.
Είναι άλλο ένα εγκαταλελειμμένο καθαρόαιμο που βασανίζεται για να κρατηθεί στη ζωή.
Είναι ο απόγονος εκείνων των σκυλιών, που οι δικοί τους δεν τα στείρωσαν, γιατί «είναι κρίμα». Είναι ζώα που γεννήθηκαν στα χέρια εκείνων οι οποίοι εξ αρχής αδιαφόρησαν… για το τι θα απογίνουν όλα τα μικρά ή κάποια απ’ αυτά…
Όταν έχεις το ζώο σου για μόστρα και όχι επειδή το αγαπάς, το πονάς και το νοιάζεσαι είναι βέβαιο ότι κάπως έτσι θα καταλήξουν οι απόγονοι του… στον δρόμο ετοιμοθάνατοι ή ένα κουβάρι από οστά και δέρμα σε κάποιο κλουβί κτηνιατρείου και αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου