Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΑΙΣΧΟΣ!!!!ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ-ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΚΟΡΕΑΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΑ!!!!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.zougla.gr
Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα - Φίλιππος Καραμέτος

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της αρθρογραφίας του Guardian για τις καταγγελίες βασανισμού κρατουμένων στη ΓΑΔΑ και η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να πρωταγωνιστεί σε ένα βίαιο συμβάν με Νοτιοκορεάτη τουρίστα που μονάχα δυσφήμηση προκαλεί την Ελλάδα.

Ένας τουρίστας που ταξίδεψε τόσα χιλιόμετρα για να απολαύσει τις ομορφιές της Ακρόπολης, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, εκρατήθη, ανεκρίθη και αφού δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του, αφέθηκε ελεύθερος…

Η σύλληψή του έγινε στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» στην Ομόνοια, περιστατικό που περιήλθε εις γνώσιν της πρεσβείας της Νότιας Κορέας στην Αθήνα.


(Ομόνοια: Το σημείο όπου έγινε η σύλληψη)

Η καταγγελία έγινε στα κορεατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να φτάσει στα γραφεία της zougla.gr. Ενδεικτικό της αλγεινής εντύπωσης που προκάλεσε το συγκεκριμένο περιστατικό όταν δημοσιοποιήθηκε στο ίντερνετ είναι πως μαθητές ενός σχολείου ανήρτησαν σχόλιο στο οποίο αναφέρουν ότι: «Το σχολείο μας διεξάγει έρανο για να βοηθήσει την Ελλάδα λόγω της οικονομικής κατάστασης».


(Mελανιές στο δεξί χέρι του τουρίστα από τις χειροπέδες)

Προφανώς τα όργανα της τάξης θεωρούν «ξένο» οποιονδήποτε έχει διαφορετικό χρώμα επιδερμίδας, διαφορετικά χαρακτηριστικά, διαφορετική κουλτούρα… Όλα αυτά την ώρα που οι σχέσεις Ελλάδας-Νότιας Κορέας είναι ανεπτυγμένες και οι εμπορικές συναλλαγές δίδουν ανάσα στην ελληνική οικονομία. Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο περισσότεροι από 50.000 τουρίστες της Νότιας Κορέας έρχονται στη χώρα μας για να θαυμάσουν τον πολιτισμό και τα ιστορικά αξιοθέατα.

Το χρονικό

Ο Κορεάτης, ονόματι Seng Hyun Yeong, επισκέφθηκε την Αθήνα στα μέσα Οκτωβρίου από την Κωνσταντινούπολη, όπου βρισκόταν. Η μεσημεριανή βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας δεν είχε αίσια έκβαση. Σύμφωνα, πάντα, με τον ίδιο τον προσέγγισαν αστυνομικοί και του ζήτησαν διαβατήριο, το οποίο  έβγαλε από την τσέπη. Απευθυνόμενος με τη σειρά του στους αστυνομικούς απαίτησε την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση και να γευτεί την ελληνική… φιλοξενία.

Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου κάποιοι «νταήδες» του φώναζαν «Go back to Korea» (σ.σ. πήγαινε πίσω στην Κορέα).

Η zougla.gr επικοινώνησε με Έλληνα που ζει -τα τελευταία 15 χρόνια- στη Νότια Κορέα και περιγράφει με την κάθε λεπτομέρεια τα σχόλια της κορεατικής κοινής γνώμης για το περιστατικό.

Επίσης επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο μας ενημέρωσε ότι ήδη έχει δοθεί εντολή προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για το καταγγελόμενο συμβάν.

Πρώτη είδηση στη Νότια Κορέα


Εδώ και μέρες, πάντως, η είδηση του απίστευτου περιστατικού που βίωσε ο υπήκοος Νότιας Κορέας προβάλλεται από όλα τα τοπικά ΜΜΕ. Μάλιστα μεταδίδονται και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις του συμβάντος.


Το ρεπορτάζ από το ΚΒS αναφέρει: «Οι Έλληνες οι όποιοι υποφέρουν από την οικονομική κρίση, ξεσπούν στους ξένους ξεπερνώντας τα όρια».





«Ένας Κορεάτης ο οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα έζησε περιστατικό επίθεσης από την ελληνική αστυνομία». Παράλληλα στα ρεπορτάζ και τις ανταποκρίσεις περιλαμβάνονται καταγγελίες μεταναστών για τη δράση της Χρυσής Αυγής και άλλων γνωστών -για το ελληνικό κοινό- περιστατικών. «Στην Αθήνα σε λαϊκή αγορά, Έλληνες ακροδεξιοί επιτίθενται σε ξένους πωλητές και καταστρέφουν τα πράγματα τους διότι τους θεωρούν υπεύθυνους για τη ανεργία των Ελλήνων».

Το σχολιο του Αντιστασιακου δελτιου:
ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ,ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ,ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ!!!!
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ-ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ-ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΑ!!!!

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΜ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΛΕΦΤΑΚΙΑ,ΕΜ ΤΟΝ ΣΠΑΜΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΝ ΜΙΑ ΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝΕ "ΓΑΜΑΩ ΚΑΙ ΔΕΡΝΩ"??????

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:
ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ!!!
ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Α.Τ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΕΕΕ,ΣΥΓΝΩΜΗ,ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,ΔΕΝΔΙΑΣ!!!!
ΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑ,ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ.ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΔΕΝΔΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ(Η ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Η Ν.ΚΟΡΕΑ)ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ!!!!!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!ΤΟ"ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ"Κ.ΔΕΝΔΙΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΑΤΑΚΑ ΠΛΕΟΝ!!!ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ε.Δ.Ε!!!ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΑΤΕΣ!!!!!
ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ!!!!!!

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ Κ.ΔΕΝΔΙΑ!!!!!Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΕΘΑΝΕ Κ.ΔΕΝΔΙΑ!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου