Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΣΟΚ!!!ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ!!!!Η ΤΡΟΪΚΑ ΖΗΤΗΣΕ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΝΗΣΙΩΝ!!!!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ!!!

Σάλο προκάλεσε το αίτημα της Τρόικας να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που έχουν έως 150 κατοίκους με το επιχείρημα ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο σύγχρονος ξεριζωμός που θέλει να επιβάλλει η Τρόικα θα αφήσει έρημες ολόκληρες νησιωτικές περιοχές στις οποίες περιλαμβάνονται τα εξής νησιά:

Αιγαίο Πέλαγος
Γαύδος 150 κάτοικοι Γαϊδουρονήσι 3 Θύμαινα 152 Αντίψαρα 4 Κυρα Παναγιά Αλοννήσου 10 Περιστέρα 5 Πιπέρι 2 
Κυκλάδες
Δήλος 14 Μακρόνησος 5 Κάτω Κουφονήσι 60 Ηρακλειά 151 
Δωδεκάνησα
Ψέριμος 130 Φαρμακονήσι 74 Τέλενδος 54 Αρκιοί 54 Λέβιθα 8 Γυαλί 10 Σαρία 22 Κίναρος 2 Αργοσαρωνικός Δοκός Ύδρας 43 
Επτάνησα
Καστός Λευκάδας 78 Αντικύθηρα 44 Αντίπαξοι 64 

Αναλυτικοτερα το παρασκηνιο της τρελλης απαιτησης της Τροϊκας:
Tην εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόϊκα από την ελληνική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το protothema. Το επιχείρημα των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά σήμερα το μεσημέρι ενώπιον tvn  εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.

«Σε συνάντηση που είχα με εκπροσώπους της Τρόϊκα ως υπουργός, μου ζήτησαν να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά ,που έχουν μέχρι 150 κατοίκους γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό» είπε ο υπουργός: «Τους απάντησα άμεσα ότι δεν είστε καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε». 

Η συζήτηση επί τους θέματος μετά την άρνηση του υπουργού δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και ξεριζωθούν χιλιάδες οικογένειες. «Πρότειναn ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά» δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι.  

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, για το θέμα ενημερώθηκαν τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, αμέσως μετά το σάλο που προκλήθηκε με το δημοσίευμα του protothema.gr, η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Οικονομικών, προσπαθεί να διαψεύσει τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, λέγοντας ότι «ουδέποτε τέθηκε από την Τρόικα θέμα εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας».

Την ίδια στιγμή, στέλεχος του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου δηλώνει ότι μέλος του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας που επισκέφτηκε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου την προηγούμενη εβδομάδα σε συνεργασία που είχε με Έλληνες υπηρεσιακούς παράγοντες έθεσε ζήτημα εκκένωσης ελληνικών νησιών με λιγότερους από 150 κατοίκους.

Οι ίδιες πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου διευκρινίζουν ότι το θέμα τέθηκε εντελώς ανεπίσημα. H συζήτηση ξεκίνησε με την πρωτοβουλία ενός στελέχους του τεχνικού κλιμακίου της τρόικα εν είδη ιδέας του στα πλαίσια της συζήτησης για εξοικονόμηση δαπανών. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου απέκλεισαν πάντως κάθε συζήτηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Επιπροσθέτως, αδιάψευστοι μάρτυρες των όσων είπε ο κ. Μουσουρούλης είναι δεκάδες εφοπλιστές που βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά και άκουσαν με τα ίδια τους τ' αυτιά τα όσα είπε ο υπουργός.

ΓΙΑΤΙ????


ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ότι μόνο οι ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ βραχονησίδες και νησάκια (ακόμα και από έναν μόνο στρατιώτη φρουρό) έχουν ΑΟΖ !. Συνεπώς μαζί με την ερημοποίηση των νησιών θα απολεστεί και η ΑΟΖ των, υπερ τωΝ ΟΜΟΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου