Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ:Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΠΥΡΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ-ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΟ ΝΑΤΟ!!!

Πριν απο λιγη ωρα η Τουρκια βομβαρδισε με πυρα πυροβολικου την Συρια η οποια απαντησε επισης με πυρα.

Υπαρχουν ανεπιβεβαιωτες πληροφοριες οτι εγινε Τουρκικη εισβολη στην πολη Ντζαραμπλους απο στρατευματα υποστιριζομενα απο πολλα ελικοπτερα.


Το δημοσίευμα δεν εξηγεί για ποιον σκοπό ο τουρκικός στρατός μπήκε στο συριακό έδαφος. 

Την είδηση αυτή μετέδωσε το ιρανικό τηλεοπτικό κανάλι Press TV και δεν επιβεβαιώνεται προς στιγμή από άλλες πηγές. 
Μέχρι τη στιγμή της επιβεβαίωσης ή της διάψευσής της, πάντως, η συγκεκριμένη πολεμική ενέργεια της Τουρκίας, χαρακτηρίζεται ως προβλέψιμη αλλά ταυτόχρονα και ως απολύτως επικίνδυνη, όχι μόνο για την ίδια την Τουρκία, αλλά κυρίως για την ευρύτερη περιοχή, η οποία αναμένεται "να πάρει φωτιά" στην περίπτωση που θα επαληθευτεί η συγκεκριμένη είδηση. 


Ο πόλεμος για την Τουρκία, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, κρίνεται ως άστοχη ενέργεια, που θέτει σε μέγιστο κίνδυνο την ίδια την Τουρκία. Βέβαια, η κυβέρνηση στην Άγκυρα έχει δεχθεί μέγιστες πιέσεις από την Δύση για να προχωρήσει σε πόλεμο κατά του Άσαντ, όμως η λογική επιτάσσει την "αποχή" των Τούρκων από μία πολεμική σύρραξη αυτή την περίοδο, αφού είναι δεδομένο πως θα χρησιμοποιηθεί ως "δόλωμα" προκειμένου να "τσιμπήσει" το μεγάλο ψάρι, το ΝΑΤΟ και να υπάρξει κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Συρίας. 

Επαναλαμβάνουμε, πως αναμένοντας την επαλήθευση ή την διάψευση της εισόδου στρατιωτικών τμημάτων της Τουρκίας σε Συριακό έδαφος, θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, αλλά και ταυτόχρονα πανέτοιμοι για πολύ σοβαρή κλιμάκωση ενός πολέμου με άγνωστα αλλά και φοβερά αποτελέσματα για την ευρύτερη περιοχή.
Και στην ευρύτερη περιοχή ανήκει -δυστυχώς- και η Ελλάδα...

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ-ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ!


Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας επέστρεψε ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά τον τουρκικό βομβαρδισμό συριακών εδαφών.

Επίσης στο υπουργείο.....
καταφθάνουν και διάφοροι αξιωματκοί των Επιτελείων. Ήδη έχει ζητήσει ενημέρωση από τον υπουργό ο πρόεδρος των Ανεξαρτητων Ελληνων,κ.Πανος Καμμενος.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΟ ΝΑΤΟ:

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσαν οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ μετά από τις βολές όλμου που εκτόξευσε η Συρία και οι οποίες έπληξαν παραμεθόριο κοινότητα της Τουρκίας, προκαλώντας αντίποινα από τουρκικής πλευράς, ανακοίνωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου είχε επαφή με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν και «αποφασίσθηκε να συνεδριάσει λίαν συντόμως το συμβούλιο του ΝΑΤΟ», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Ερντογάν.

Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του επιβεβαίωσε επίσημα πως οι πρεσβευτές των χωρών μελών του θα συνεδριάσουν στις 00:30 ώρα Ελλάδας στις Βρυξέλλες, βάσει του άρθρου 4 του καταστατικού της Συμμαχίας, για να διαβουλευθούν γύρω από τις εξελίξεις μετά την συριακή επίθεση με όλμους κατά της Τουρκίας. 


ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΛΑ-ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ



Πριν από λίγο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία, επιτέθηκε με στρατιωτικά μέσα στην Συρία. Δεν έχει γίνει γνωστό με τι μέσα, αλλά συνεδριάζει η στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ αυτή την στιγμή και μάλλον πρόκειται για κλασική ανταλλαγή πυρών πυροβολικού.

Η Τουρκία είχε προειδοποιήσει τη Συρία ότι θα απαντήσει στρατιωτικά αν δεχόταν πυρά στα σύνορά της. Η προειδοποίηση είχε γίνει πριν λίγες ημέρες μετά από την έκρηξη βλήματος όλμου. Το απόγευμα ένα ακόμη βλήμα εξεράγη σκοτωνοντας πενταμελή οικογένεια, αλλά κανείς φυσικά δεν γνωρίζει από που εκτοξεύθηκε.
Ο Ερντογάν μετά το επεισόδιο έχει ακυρώσει το πρόγραμμά του και οι συσκέψεις ακολουθούν η μία της άλλη, με τους Τούρκους να δηλώνουν ότι "έχουν την ισχύ να προασπίσουν τα σύνορά της".
Η πιθανότητα προβοκάτσιας  είναι εξαιρετικά πιθανή, ενώ φυσικά το γεγονός ότι υπάρχει συσσώρευση δυνάμεων στην περιοχή από πλευράς Αγγλογάλλων, ίσως δεν είναι τυχαίο. Επίσης, περίεργη είναι και η σύμπτωση της συσσώρευσης αγγλικών και γαλλικών αεροναυτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο για ασκήσεις…
Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες, καθώς οι Σύροι απαντούν στα τουρκικά πυρά πυροβολικού με δικά τους πυρά. Ο τουρκικός Στρατός έπληξε τους στόχους του με πυροβόλα των 155/52 χλστ. Panther (φωτό) και αυτοκινούμενα Μ52Τ των 155 χλστ..

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε στον Τούρκο ΥΠΕΞ πως καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με όλμους που δέχθηκε η χώρα αυτή στα νοτιοανατολικά της από τη Συρία, με αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε κατοίκων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας.
Ο Ράσμουσεν «συνομίλησε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου και εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του για το συμβάν», πρόσθεσε η εκπρόσωπός του Οάνα Λουνέσκου. "Το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να παρακολουθεί από κοντά και με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση", τόνισε η ίδια.
Ο φιλότουρκος γ.γ. του ΝΑΤΟ Α.Φ.Ράσμουσεν εξέφρασε στον Νταβούτογλου «τα ειλικρινή συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες και τους οικείους των νεκρών και των τραυματιών, αλλά και προς το σύνολο του τουρκικού λαού».
Νωρίτερα, ο Νταβούτογλου είχε ενημερώσει μετά την επίθεση τον Ράσμουσεν, ο οποίος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως το ΝΑΤΟ δεν έχει μεν πρόθεση να επέμβει στη Συρία, όμως είναι έτοιμη να υπερασπισθεί την Τουρκία, ως κράτος μέλος του, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.
«Οι ένοπλες δυνάμεις μας στα σύνορα αντέδρασαν ακαριαία στην απεχθή αυτή επίθεση με τους δικούς τους κανόνες εμπλοκής. Οι στόχοι επλήγησαν με πυρά  πυροβολικού εναντίον στόχων στη Συρία στόχοι οι οποίοι από πριν είχαν αναγνωριστεί με ραντάρ» λέει στην ανακοίνωσή του το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού.
Στην ανακοίνωση αυτή φαίνεται πως η χρήση ραντάρ αφορά τη χρήση συστημάτων αντιπυροβολικού που διαθέτει η Τουρκία και που στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά συστήματα TPQ-37 ή TPQ-36 ή τέλος τα συστήματα Cobra εκ των οποίων ο τουρκικός Στρατός διαθέτει 2. 


ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ,ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου