Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ!!!-ΝΕΚΡΗ 40ΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ,ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ 2 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 27 ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ-ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ-ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!


Μια γυναίκα 40 ετών ανασύρθηκε νεκρή πριν μιαμησι περιπου ωρα από χείμμαρο στη γέφυρα Μαριτσών, στην περιοχή της Ιαλυσού, ύστερα από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη Ρόδο. Αλλοι δύο άνθρωποι αγνοούνται, καθώς το απόγευμα παρασύρθηκε από άλλο χείμμαρο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν σε χείμμαρο της γέφυρας Κρεμαστής.

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Οι πληγείσες περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έπειτα από αίτημα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη και του δημάρχου της Ρόδου, Στάθη Κουσουρνά.

Το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να μεταβεί στη Ρόδο από την Αθήνα, με ελικόπτερο Super Puma, για να συνδράμει τις δυνάμεις που βρίσκονται εκεί μια ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ. Μαζί τους θα μεταβεί και η Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Η ΕΜΑΚ θα συμμετάσχει κυρίως στις έρευνες για τον εντοπισμό των δυο ανθρώπων που αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα - αν δεν έχουν βρεθεί μέχρι το πρωί - αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις που θα γίνουν στις πληγείσες περιοχές.

Μια νεκρή και δύο αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Ρόδο
Το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρεις πολίτες παρασύρθηκε στον χείμαρρο της Κρεμαστής, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε τις απογευματινές ώρες τη Ρόδο.

Μια νεκρή και δύο αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Ρόδο
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν στη ΡΟΔΙΑΚΗ αυτόπτες μάρτυρες, οι αγνοούμενοι είναι εκπαιδευτικοί που κατευθύνονταν με το όχημα από το Παραδείσι προς την Κρεμαστή. Οι άτυχοι πολίτες παρασύρθηκαν από το χείμμαρο, όταν βγήκαν απο το αυτοκίνητό τους για να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά. Πρόκειται για έναν 50 χρονο, μια 30χρονη και έναν 30χρονο, οι οποίοι υπηρετούν στο ίδιο σχολικό συγκρότημα.

Η πυροσβεστική κατάφερε να σώσει τον έναν, ενώ ο 50χρονος με την 30χρονη δασκάλα, παρασύρθηκαν και δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Στην Αρχάγγγελο επίσης παρασύρθηκε από τα νερά ένα ακόμη πολίτης ο οποίος διεσώθη από την πυροσβεστική.

Η καταιγίδα ξέσπασε λίγο μετα τις 3 το απόγευμα και οι δρόμοι από το Φαληράκι έως και την Κρεμαστή μετετράπησαν σε ποτάμια, εγώ τεράστια είναι τα προβλήματα που καταγράφονται και στην πόλη της Ρόδου.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε περισσότερες από 130 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια καταστημάτων και οικικών, κυρίως στην Ιαλυσσό.

Στη Ρόδο έχουν ήδη μεταβεί δυνάμεις της πυροσβεστικής και από τα γύρω νησιά, ενισχύοντας τις τοπικές δυνάμεις που συνεχίζουν να αντλούν ύδατα από πλημμυρισμένα σπίτια.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού ενω αρκετες παραμενουν χωρις ρευμα ως αυτη την ωρα.

Η βροχή διήρκεσε δύο περίπου ώρες και με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να υπάρχουν αρκετές ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού ενώ ήδη οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.

ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου