Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΛΙΔΡΑ ΜΑΡΙΟΤ:ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ,ΠΗΡΕ ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑ!


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΛΙΔΡΑ ΜΑΡΙΟΤ»
Δεν πέρασαν οι εκβιασμοί για μείωση μισθών!
Η συνέλευση απέρριψε ξανά τις μειώσεις, κόντρα στα τρομοκρατικά διλήμματα που έθεσε η ΠΑΣΚΕ
Δυνατό «χαστούκι» στην εργοδοσία και τους εκπροσώπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, έδωσαν προχτές οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Λίδρα Μάριοτ», απορρίπτοντας στη γενική τους συνέλευση τη νέα πρόταση για υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με μείωση μισθών.
Στη γενική συνέλευση κλήθηκε να πείσει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν την πρόταση της πλειοψηφίας του Σωματείου για υπογραφή ΣΣΕ με μειώσεις, ο ίδιος ο πρόεδρος της κλαδικής Ομοσπονδίας, Π. Προύτζος, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, που είναι και εργαζόμενος στο ξενοδοχείο (και ως τέτοιος υποτίθεται ότι τοποθετήθηκε).
Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία του Σωματείου έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση και προηγούμενης γενικής συνέλευσης για Σύμβαση χωρίς μειώσεις στους μισθούς και συγκάλεσε νέα - προχτές - γενική συνέλευση για να προτείνει με απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ (οι εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ δεν είχαν κληθεί στη συνεδρίαση), την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με μείωση μισθών.
Αυτή την προσπάθεια ήρθε να συνδράμει ο Π. Προύτζος ο οποίος «βομβάρδισε» τους εργαζόμενους με πλήθος τρομοκρατικών διλημμάτων, μεταξύ αυτών ότι έχουν σαρωθεί τα πάντα με τα μνημόνια, όπως οι κλαδικές συμβάσεις (ο ίδιος με την Ομοσπονδία του κλάδου υπέγραψε κλαδική με μείωση 15%) οπότε η υπογραφή μιας σύμβασης με μειώσεις (μικρότερες του 15%) είναι αναπόφευκτη, κατά τον ίδιο.
Καθώς, όπως είπε, ο χειμώνας που έρχεται είναι δύσκολος γιατί μπορεί να κλείσουν ξενοδοχεία ή να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι κλπ.
Τα επιχειρήματά του όμως δεν έπιασαν τόπο στη συνέλευση, καθώς οι εργαζόμενοι καταρχήν γιούχαραν κυριολεκτικά τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Εργαζόμενος βγήκε και τον ρώτησε με ποιο δικαίωμα εμφανίζεται μετά από δυο ολόκληρα χρόνια απουσίας (από συνελεύσεις, αγωνιστικές δράσεις, μακριά από τα προβλήματα των εργαζομένων) σε συνέλευση για να καλέσει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τις απαιτήσεις της εργοδοσίας...
Το κυριότερο όμως ήταν ότι οι εργαζόμενοι στην κάλπη έστειλαν το μήνυμα και στην εργοδοσία και στο συνδικαλιστικό της εκπρόσωπο, καθώς με 73 κατά και 38 υπέρ, καταψήφισαν την πρόταση για μειώσεις (σε σύνολο 117 ψηφισάντων, με 6 άκυρα/λευκά).
Οι εργαζόμενοι προσπέρασαν τις Σειρήνες της υποταγής, διαφύλαξαν την ενότητά τους και επιβεβαίωσαν την απόφασή τους να δώσουν τη μάχη για να μη μειωθούν οι μισθοί τους.
Το κάλεσμα αυτό είχε απευθύνει νωρίτερα ο Μπ. Ντότσικας από την παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία» και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου, καλώντας τους εργαζόμενους να κάνουν βήμα μπροστά και να απαλλαγούν οριστικά από τα βαρίδια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Στη συνέλευση μίλησε και ο πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου, Ν. Παπαγεωργίου, παρουσιάζοντας την πρόταση του κλαδικού σωματείου για την υπογραφή είτε τοπικής ΣΣΕ στην Αθήνα είτε επιχειρησιακών με τους ίδιους όρους για όλους τους εργαζόμενους, που να καλύπτουν τις απώλειες από την εφαρμογή της σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου