Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ-ΝΕΚΡΩΝΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ/ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ

Νεκρώνει, από τη Δευτέρα και για τρεις μέρες, ο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας.

Με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ), οι νοσοκομειακοί πραγματοποιούν τριήμερη πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη.
Διαμαρτύρονται για τα μέτρα, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί και για την επακόλουθη διάλυση των δημόσιων δομών στην υγεία, την ανθρωπιστική κρίση.

Στα μέτρα που αποδέχθηκε ασμένως ο κ. Λυκουρέντζος και εισηγούνται στη Βουλή μαζί με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013, περιλαμβάνονται:

Η περικοπή κατά 1,5 δις. ευρώ της δαπάνης για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο περαιτέρω ακρωτηριασμός των συντάξεων και του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου.

Οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο Κλινικών, Τμημάτων και διασυνδεόμενων Νοσοκομείων με συνέπεια την απώλεια 10.000 νοσοκομειακών κλινών για τον ελληνικό λαό.

Μείωση της δαπάνης για εφημερίες, υγειονομικό υλικό, λειτουργικά έξοδα, στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Αύξηση των κρατήσεων των ασφαλισμένων και αποκλεισμός των ανασφάλιστων από τις υπηρεσίες Υγείας.

ΠΙΣ
Σε 48ωρη απεργία προχωρεί την Τρίτη και την Τετάρτη το σύνολο του ιατρικού κόσμου της χώρας.

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) προκηρύσσει 48ωρη πανιατρική απεργία, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις δημόσιου, ιδιωτικού τομέα και επιστημονικών φορέων, ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Ζητεί:
Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία που απορρίφθηκε από τη Βουλή, για την ένταξη των κλάδων υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ και επαναφέρεται τη Δευτέρα μαζί με τη δέσμη των νέων μέτρων.

Να αποσυρθούν τα μέτρα άγριας φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, ιατρών με υψηλό συντελεστή φορολόγησης από το 1 ευρώ, καθώς και τα υψηλά τέλη επιτηδεύματος, τα οποία βάζουν ταφόπλακα στη λειτουργία μικρών και μεσαίων ιδιωτικών ιατρείων και οδηγούν τους νέους ιατρούς στην ανεργία ή την μετανάστευση.

Να μην προχωρήσουν οι ρυθμίσεις για περικοπή του μισθολογίου των νοσοκομειακών ιατρών, αφού με τις σημαντικές μειώσεις που ήδη έχει υποστεί το μισθολόγιο, ακόμη μία μείωση θα αποδυναμώσει περαιτέρω τη λειτουργία τους καθώς και θα εντείνει το πρόβλημα επιβίωσής τους.

Να χρηματοδοτηθεί επαρκώς το δημόσιο σύστημα υγείας και ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος είναι έτοιμος να καταρρεύσει και να εξοφληθούν άμεσα οι πάροχοι υγείας.

Να εξοφληθούν οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων, που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, προς τους ιατρούς.

Να γίνει άμεσα συμψηφισμός των οφειλών του κράτους προς τους ιατρούς, με τις οφειλές των ιατρών προς το κράτος, όπως έχει υποσχεθεί ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών.

Να σταματήσει ο εμπαιγμός, ο διασυρμός και η κατασυκοφάντηση των ιατρών από πολλά όργανα της πολιτείας, που προσπαθούν να βρουν εξιλαστήρια θύματα των αποτυχημένων πολιτικών τους.

ΠΟΕΔΗΝ

Στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ.

Με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΔΗΝ), πραγματοποιούνται οι εξής κινητοποιήσεις:

Την Παρασκευή, γενικές συνελεύσεις – συγκεντρώσεις για ενημέρωση των εργαζομένων. Με αποφάσεις των Δ.Σ. τοπικές μορφές δράσης.

Τη Δευτέρα, ημέρα εισαγωγής των μέτρων στη Βουλή, καταλήψεις διοικήσεων, ανοιχτές συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας, πικετοφορίες, τοπικές δράσεις. Στις 15:30, συγκέντρωση Α’ βάθμιων σωματείων στο λεκανοπέδιο, 'προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας μας.'

Την Τρίτη και την Τετάρτη, 48ωρη πανελλαδική απεργία.

Την Τρίτη, προσυγκέντρωση στις 10:30 κάτω από το υπουργείο Υγείας, για συμμετοχή στο Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ (11π.μ. Πεδίο Άρεως).

Την Τετάρτη, 5μ.μ. συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου