Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ UNHCR ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ


Καθώς η ανησυχία για την τύχη των εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων Σύριων, συμπεριλαμβανομένων 200.000 προσφύγων, αυξάνεται παγκοσμίως, το προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να παρέχει βοήθεια ζωτικής σημασίας στις όμορες χώρες.
Μεγάλος αριθμός Σύριων έχει καταφύγει στο Λίβανο για να γλιτώσει από τη βία στη Συρία. Μέχρι το τέλος Αυγούστου, περισσότεροι από 53.000 Σύριοι είχαν καταγραφεί ή περίμεναν για να καταγραφούν σε ολόκληρη τη χώρα. Ύστερα από μια σύντομη αναστολή των δράσεων της Υ.Α. για τους Σύριους πρόσφυγες στην Τρίπολη και την κοιλάδα Μπεκάα, λόγω ζητημάτων ασφαλείας, αυτές ξεκίνησαν και πάλι στις 28 Αυγούστου.
Πολλοί από τους πρόσφυγες διαμένουν σε ανάδοχες οικογένειες σε ορισμένες από τις φτωχότερες περιοχές του Λιβάνου ή σε δημόσια κτίρια, συμπεριλαμβανομένων σχολείων. Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία, καθώς σύντομα ξεκινά η σχολική χρονιά. Η Υ.Α. ψάχνει επειγόντως για εναλλακτική στέγη. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που αναζητούν ασφάλεια στο Λίβανο προέρχονται από τη Χομς, το Χαλέπι και τη Νταράα και περισσότεροι από τους μισούς είναι κάτω των 18 ετών. Καθώς η σύγκρουση στη Συρία συνεχίζεται, η κατάσταση των εκτοπισμένων Σύριων στο Λίβανο παραμένει επισφαλής. ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: http://www.unhcr.gr ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: © UNHCR/S.Malkawi Αναδημοσιευουμε το κειμενο καθως και ορισμενες φωτο,προς ενημερωση οσων μας διαβαζουν.διευκρινιζουμε οτι δεν εχουμε κανενα οικονομικο η αλλης μορφης,οφελος απο το κειμενο η τις φωτογραφιες. Αντιστασιακο δελτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου