Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ:ΠΑΤΕΡΑΣ 2 ΠΑΙΔΙΩΝ,ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΞΕΨΥΧΗΣΕ!!!


Μια τραγωδία χωρίς προηγούμενο συγκλονίζει τα τελευταία 24ωρα χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου με την μοίρα να αποδεικνύεται σκληρή για μια οικογένεια της περιοχής. Ένας 49χρονος άνδρας ξεχύχησε έχοντας υποστεί ανακοπή την ώρα που ο εργοδότης του του ανακοίνωσε οτι ... απολύεται.
Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες. Ο 49χρονος πατέρας δυο παιδιών 7 και 14 ετών εργαζόταν σε γραφείο που ωστόσο λόγω κρίσης αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές. Όταν του ανακοινώθηκε ότι απολύεται ο 49χρονος αισθάνθηκε δυσφορία και κατέρρευσε μέσα στο γραφείο. Όταν μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας ήταν πια αργα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο άτυχος πατέρας είχε οικονομικές εκκρεμμότητες και με τον μισθό του και εκείνον της συζύγου του τα έβγαζαν πέρα οριακά.  
Η είδηση βύθισε στη θλίψη την οικογένεια του αλλά και ολόκληρο το χωριό. 
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  Γιαννη Μιχελογιαννακη.
Στη σκιά του θανάτου του 49χρονου άνδρα από το Ηράκλειο που έσβησε στο άκουσμα της απόλυσής του η τραγωδία που σκόρπισε το θρήνο και το πένθος στην οικογένεια του άτυχου άνδρα και συγκλόνισε την τοπική κοινωνία αποτυπώνει ένα εφιαλτικό σκηνικό στην απασχόληση και την τρομακτική αγωνία ανθρώπων να μην μείνουν χωρίς δουλειά. Ο 49χρονος άνδρας ξεψύχησε έχοντας υποστεί ανακοπή την ώρα που ο εργοδότης του του ανακοίνωσε ότι ... απολύεται.
Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Μιχελογιαννάκης δεν διστάζει να ζητήσει συγνώμη για την ευθύνη του πολιτικού συστήματος για την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού και το μερίδιο που του αναλογεί. Ζητείται ελπίς σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ηρακλειώτης βουλευτής και συμπληρώνει έστω και για μια ανθρώπινη ζωή αξίζει να τολμήσουμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα που ήδη έπρεπε να είχαμε κάνει, δηλαδή τα εθνικά, ηθικά ισοδύναμα όπως αρκετές φορές τα έχω περιγράψει. Ζητάω συγνώμη στο μερίδιο που μου αναλογεί για την ανακοπή του συμπολίτη μου.
Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες. Ο 49χρονος πατέρας δυο παιδιών 7 και 14 ετών εργαζόταν σε γραφείο που ωστόσο λόγω κρίσης αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές. Όταν του ανακοινώθηκε ότι απολύεται ο 49χρονος αισθάνθηκε δυσφορία και κατέρρευσε μέσα στο γραφείο. Στην Ελλάδα της ανεργίας και της αεργίας, όπου η απόλυση σημαίνει είτε αυτοχειρία (κάθε δυο μέρες μια αυτοκτονία) ή ακραία επιδείνωση υποκείμενης νόσου φέρνοντας αιφνίδιο θάνατο όπως έγινε στον 49χρονο Ηρακλειώτη. Έλληνες, ακούγεται η επαναδιαπραγμάτευση, ακούγεται η πιθανών ανέφικτη και πρόχειρη μονομερής καταγγελία, είναι σίγουρα υπεύθυνη η σταδιακή απαγκίστρωση, αλλά δυστυχώς πολλοί αυτά δεν τα «καταλαβαίνουν, επισημαίνει ο κ.Μιχελογιαννάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου