Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΣΟΚ!!ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΛ.ΑΣ:ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΒΙΟ ΑΒΙΩΤΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!-ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!!

Η Διεθνής Αμνηστία ζητάει άμεση διενέργεια έρευνας για τις δηλώσεις του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος - όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Hot Doc - προτρέπει τους αστυνομικούς να προβούν σε βίαιες ενέργειες κατά μεταναστών στην Ελλάδα.
"Πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο, δηλαδή να ξέρει ο άλλος ότι όταν θα έρθει στη χώρα αυτή θα καθίσει μέσα, αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα, αποτελούμε το καλύτερο τόπο προσέλκυσης μεταναστών", ακούγεται να λέει ο Νίκος Παπαγιαννόπουλος μιλώντας σε αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.



Η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας:
"Οι ελληνικές αρχές πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα  έρευνα για τις οδηγίες που φέρεται να έχει δώσει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ότι παράτυποι μετανάστες πρέπει να κρατούνται όσο το δυνατόν περισσότερο για γίνει "ο βίος τους αβίωτος".
Τα σχόλια, τα οποία, σύμφωνα με ισχυρισμούς, διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης με άλλους αξιωματούχους της αστυνομίας, αναφέρθηκαν σήμερα από το περιοδικό HOT DOC.
"…άμα μου λέγανε σε μια χώρα ότι πήγαινε …, και θα καθίσεις τρεις μήνες μέσα και μετά θα είσαι ελεύθερος, να κλέβεις, να ληστεύεις, να κάνεις οτιδήποτε, μια χαρά. Αυτό το επιδιώξαμε, για κράτηση … και μετά το πήγαμε στους δεκαοκτώ μήνες, για ποιο λόγο; Πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο…"
"Εάν είναι ακριβείς, οι βαθιά σοκαρίστηκες δηλώσεις που σήμερα αποδίδονται στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας θα αποκάλυπταν εσκεμμένη περιφρόνηση των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν καταφύγιο και μια ευκαιρία στην Ε.Ε.", δήλωσε ο John Dalhuisen, Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.
"Οι ελληνικές αρχές πρέπει να εξακριβώσουν  κατά πόσο τα σχόλια αυτά έχουν γίνει και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας τηρεί το νόμο και προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών".
"Σε ένα πλαίσιο στο οποίο η ελληνική αστυνομία βρίσκεται υπό αυξανόμενο έλεγχο για ενδεχόμενους δεσμούς με το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή, τα φερόμενα σχόλια από τον ανώτατο αξιωματούχο επιβολής του νόμου στην Ελλάδα δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί. Η εμπιστοσύνη και ακεραιότητα της ελληνικής αστυνομίας απαιτεί λεπτομερή και ανεξάρτητη διερεύνηση της αυθεντικότητας των σχολίων αυτών".
Τα τελευταία χρόνια, η Διεθνής Αμνηστία και άλλες ΜΚΟ έχουν τεκμηριώσει πολυάριθμα περιστατικά κακομεταχείρισης και παράνομων απωθήσεων προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η Διεθνής Αμνηστία έχει επίσης τεκμηριώσει τις άθλιες συνθήκες στα κέντρα κράτησης παράτυπων μεταναστών.
Σύμφωνα με το περιοδικό HOT DOC, αστυνομικοί που παρευρίσκονταν στη συνάντηση περιέγραψαν τα σχόλια ως παράνομα και ρατσιστικά.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ε.Ε., οι παράτυποι μετανάστες μπορεί να κρατούνται για διάστημα μέχρι και 18 μηνών, αλλά μόνο όσο υπάρχει ρεαλιστική προοπτική για την απέλασή τους και εάν, έπειτα από ατομική αξιολόγηση, δεν θα ήταν κατάλληλο κάποιο λιγότερο περιοριστικό μέτρο
Η Διεθνής Αμνηστία δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των ηχογραφήσεων.
Εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί στο αίτημα για απάντηση".
Πηγή ηχητικού: Hot Doc, Κουτί της Πανδώρας.
(Με πληροφορίες από: Διεθνής Αμνηστία, Hot Doc)

Σχολιο Αντιστασιακου δελτιου:Ξηλωμα και αποταξη απο το σωμα!Ειναι απαραδεκτος και ειναι ντροπη για το σωμα να ειναι αρχηγος του!Να τον ξηλωσει αμεσα το υπουργειο προστασιας του πολιτη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου