Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΗ 13ΧΡΟΝΗ ΣΑΡΑ-ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ!

Το τελευταίο αντίο στη Σάρα - Συγκλονιστική η επιστολή των καθηγητών της
Το τελευταίο αντίο στο 13χρονο κορίτσι που έχασε τη ζωή του την Κυριακή από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού, θα πουν σήμερα συμμαθητές, συγγενείς και φίλοι στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί στη μία το μεσημέρι, στον ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Ξηροκρήνης. Η σορός του παιδιού, θα μεταφερθεί για να ταφεί στον τόπο καταγωγής της στη Σερβία. Τα έξοδα θα καλύψει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το σερβικό προξενείο. Την ίδια στιγμή, ταρακουνά συνειδήσεις, η ανοιχτή επιστολή των καθηγητών της 13χρονης στην οποία απευθύνεται έκκληση για αλληλεγγύη και ανθρωπιάς σε όλους «μέχρις ότου αποφασίσει η Πολιτεία να αντιληφθεί το αυτονόητο: Ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι»

 
Η επιστολή
«Οι Σύλλογοι Διδασκόντων 12ου Γυμνασίου και 16ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, συγκλονισμένοι από τον αδόκητο, παράλογο και άδικο χαμό της Σάρας, μαθήτριας της Β΄ Τάξεως του 12ου Γυμνασίου, εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για το τραγικό γεγονός. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τις ευθύνες του καθενός μας χωριστά, αφού πλέον το μόνο όπλο στη λαίλαπα των καιρών μας είναι η αλληλοβοήθεια και η κοινωνική αλληλεγγύη, καλούμε επιτέλους κάθε υπεύθυνο πολιτικό πρόσωπο να αντιληφθεί ότι η ανάπτυξη της πατρίδας μας δεν συντελείται με αυτοκτονίες, θανάτους , απολύσεις, πλειστηριασμούς, άδειους αριθμούς , κοινωνική αναλγησία και κοινωνική καταβαράθρωση.
Πρέπει επιτέλους όλοι να συμβάλλουμε συνεχώς και αδιαλείπτως, στο μέτρο των δυνάμεών μας, στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου ενός κυριολεκτικά καθημαγμένου λαού. Είναι αδιανόητο εν έτει 2013 να υπάρχουν οικογένειες χωρίς ρεύμα, χωρίς σπίτι, χωρίς τα βασικά αγαθά που εν τέλει οφείλει μια ευνομούμενη πολιτεία να παρέχει.
Ιδιαίτερα στην περιοχή των σχολείων μας, τα προβλήματα επιβίωσης είναι πολλά και μεγάλα. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι με όπλα μας την ανθρωπιά , την αλληλοβοήθεια, τη συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους, μέχρις ότου αποφασίσει η Πολιτεία να αντιληφθεί το αυτονόητο: Ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι»
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 12ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ               Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 16ΟΥ ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
          ΑΝΕΣΤΗ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ                                          ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου