Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΥΜΙΟ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ..




Δύσκολες ώρες για τον Θύμιο Καρακατσάνη. Μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν για αρκετό καιρό, οι δικοί του άνθρωποι αγωνιούν για τον σπουδαίο ηθοποιό και προσπαθούν να τον διαφυλάξουν από κάθε παράγοντα που θα επιβαρύνει την υγεία του.

Μια ομπρέλα προστασίας γύρω από το αγαπημένο τους πρόσωπο έχουν απλώσει οι κόρες και η σύζυγος του Θύμιου Καρακατσάνη. Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το σάκχαρο ο αριστοφανικός μας ηθοποιός έθεσε του θεράποντες ιατρούς σε κατάσταση συναγερμού. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, το ιατρικό προσωπικό έδωσε μάχη προκειμένου να το ρυθμίσει. Οταν οι γιατροί κατάφεραν να φέρουν το σάκχαρο του Θύμιου στα επίπεδα που ήθελαν, τότε αποφάσισαν να του δώσουν εξιτήριο. Ωστόσο ανέφεραν στους δικούς του ανθρώπους ότι η κατάσταση της υγείας του θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολύ μεγάλη προσοχή, αλλά και να μην υπάρξουν ζητήματα τα οποία θα τον στενοχωρήσουν.

Ετσι κι έγινε. Τόσο οι κόρες του όσο και η σύζυγός του απέκρυψαν ένα δυσάρεστο γεγονός για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του. Απενεργοποίησαν για αρκετές ημέρες την τηλεόραση που βρίσκεται στο δωμάτιό του, ώστε να μην πληροφορηθεί τον ξαφνικό θάνατο ενός αγαπημένου του προσώπου που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Ο Θύμιος δεν γνώριζε ότι ο Βασίλης Τσιβιλίκας ταξίδεψε στους ουρανούς...

Όπως δημοσιεύει η Εspresso, τα προβλήματα υγείας του Θύμιου Καρακατσάνη άρχισαν μετά το τέλος της περιοδείας του το καλοκαίρι με τη «Λυσιστράτη». Αν και αρχικά στα άμεσα σχέδιά του ήταν να βρεθεί στο σανίδι με την κόρη του Αλεξάνδρα, με ένα έργο μοιρασμένο στους δύο, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα πήρε την πιο σημαντική απόφαση της ζωής του, αγανακτισμένος με όσα συμβαίνουν γύρω μας αλλά και στον χώρο του θεάτρου. Ο ίδιος είχε εκμυστηρευτεί τότε στην «Εspresso», σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση:

«Θα εμφανιστώ τη Δευτέρα Παρουσία! Εχω ήδη αποσυρθεί. Δεν γουστάρω άλλο. Ολη αυτή η αναξιοκρατία με έχει κάνει να αηδιάσω. Οσο περνάει ο καιρός σκέφτεσαι “τόσα χρόνια δουλεύω και τελικά τι έκανα;” Μακάρι να λείψω από το κοινό, αλλά και με το να λείψω εγώ δεν λέει τίποτα. Πρέπει να λείψουν πολλοί. Πιστεύω ότι η απουσία θα έκανε καλό σε πολλούς και πάνω απ’ όλα στο ίδιο το θέατρο και τον πολιτισμό μας».

Η περιπέτεια της υγείας του μεγάλου πρωταγωνιστή, όπως είναι φυσικό, αναστάτωσε τους οικείους του, αλλά και τους ανθρώπου του χώρου του. «Ο μπαμπάς χρειάστηκε να μπει στο νοσοκομείο για εξετάσεις, λόγω αυξημένου σακχάρου. Τώρα πήρε εξιτήριο, είναι σπίτι και είναι καλά» δήλωσε στην «Espresso» η κόρη του, η γνωστή ηθοποιός Αλεξάνδρα Καρακατσάνη. Αυτό μας επιβεβαίωσε και η σύζυγός του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της.

Ακολουθώντας η οικογένεια πιστά τις συμβουλές του γιατρού του, πέραν της φαρμακευτικής αγωγής που του έχει επιβληθεί, προσπαθεί να διαφυλάσσει τον Θύμιο από κάθε δυσάρεστο γεγονός. Στενοχώρια, άγχος και στρες μπορεί να επιδεινώσουν την κατάστασή του προκαλώντας εκ νέου πρόβλημα στον ήδη επιβαρυμένο οργανισμό του.

Δεν είναι τυχαίο ότι από το φθινόπωρο και μετά ο σπουδαίος μας ηθοποιός αποφεύγει την όποια δημόσια εμφάνιση, παρά τα καλέσματα συναδέλφων του σε πρεμιέρες θεατρικών παραστάσεων. Ολο αυτό το διάστημα, παρ’ ότι δεν εργάζεται, βρίσκεται απομονωμένος στο σπίτι του στην Παιανία και σπάνιες είναι οι φορές που απαντά ακόμη και στο τηλέφωνο. Πέρα από μια έντονη απογοήτευση για όσα συμβαίνουν γύρω μας, στενοί του φίλοι που επικοινωνούν μαζί του διακρίνουν και μια εμφανή κόπωση. Διόλου τυχαία, αφού ο Θύμιος Καρακατσάνης δουλεύει ακατάπαυστα, χειμώνα-καλοκαίρι, κεντώντας ερμηνευτικά πάνω σε δύσκολους ρόλους που πάντα επιλέγει.

Σε συνδυασμό με το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό του -λόγω καρκίνου που έχει περάσει- είναι λογικό να έχει αναστατωθεί ιδιαίτερα η οικογένειά του, η οποία ανησυχεί με το παραμικρό. Ετσι και σε αυτή την περιπέτεια υγείας του στο νοσοκομείο όλες αυτές τις ημέρες ήταν συνέχεια δίπλα του η σύζυγός του Ρούλα και οι κόρες του Αλεξάνδρα και Κατερίνα.
Πηγη: http://www.real.gr

Το σχολιο του Αντιστασιακου δελτιου:
Εμεις να ευχηθουμε να ξεπερασει τα προβληματα που τον ταλαιπωρουν.Περαστικα σας κ.Καρακατσανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου