Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΤΟ PSI!!!ΠΑΓΩΣΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ!!ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ??

Αιφνιδιαστικα αναχωρησε για το Παρισι ο επικεφαλης του IIF Τσαρλς Νταλλαρα,παγωνοντας παλι τις συνομιλιες για το PSI:

Ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλλάρα αποχώρησε εκτάκτως από την Αθήνα, “παγώνοντας” και πάλι τις συζητήσεις για το PSI.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ..το χεράκι τους έβαλαν Γερμανία και ΔΝΤ, που ζήτησαν επιτόκια κάτω από το 4%, αυξάνοντας τις πιέσεις στους κατόχους ελληνικών ομολόγων.

Η κίνηση αυτή έχει δημιουργήσει ερωτηματικά για την εξέλιξη του προγράμματος, αφού με βάση το χρονοδιάγραμμα θα έπρεπε τα πάντα να έχουν κλειδώσει μέχρι αύριο βράδυ, προκειμένου στο Eurogroup της Δευτέρας να γνωστοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Αυτή η εξέλιξη περιπλέκει ακόμα πιο πολύ τα πράγματα, ενώ οι συνομιλίες πλέον θα γίνονται τηλεφωνικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Περισσότερα ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι έως και χθες το βράδυ το IIF, παρουσιαζόταν σχετικά αισιόδοξο για την πορεία των συζητήσεων.

Όπως όλα δείχνουν, ΔΝΤ και Ευρώπη βλέπουν πλέον ότι ακόμα και με το PSI + με κούρεμα 50%, δεν θα καταστήσει το χρέος της χώρας βιώσιμο, ενώ εκτιμάται ότι με το επιτόκιο που βρίσκεται στο τραπέζι, το ελληνικό χρέος μπορεί και να μην πέσει κάτω από το 150% του ΑΕΠ το 2020, όταν ο στόχος ήταν το 120% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή ήταν το 2009!

Έτσι, οι πιέσεις προς τους ιδιώτες είναι είτε στο να δεχθούν μεγαλύτερο κούρεμα, πάνω και από το 65% είτε το επιτόκιο να είναι πολύ χαμηλότερο του 4%.

Με την αποχώρηση του Νταλλάρα από την Αθήνα, δεν θα πρέπει να μην συνδυαστεί το γεγονός ότι αύριο υπάρχει συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ, ενώ από χθες κυκλοφορούν φήμες ότι και η Πορτογαλία προσανατολίζεται στο να κάνει και δικό της PSI, γι’ αυτό και τα spread της χώρας χτύπησαν “κόκκινο”.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ:
Με καμμενο χαρτι μοιαζει η Ελλαδα.Μια Ελλαδα που δειχνει να πνεει τα λισθοια ενω την ιδια ωρα οι προδοτες,οι δοσιλογοι της Βουλης παιζουν!
Και παιζουν το"Πετα μου το μπαλακι"κατηγορωντας ο ενας τον αλλο οτι φταιει για την κριση στην Ελλαδα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου