Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ"ΑΞΙΟΤΙΜΗ"ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!!!!

Του Σαββα Μερτζανιδη:

“Aκούστε με τώρα κι εσείς οι πλούσιοι. Κλάψτε με γοερές κραυγές για τα βάσανά σας, που όπου να 'ναι έρχονται.

Ο πλούτος σας σάπισε και τα ρούχα σας τα 'φαγε ο σκόρος, το χρυσάφι σας και το ασήμι κατασκούριασαν και η σκουριά τους θα είναι μαρτυρική κατάθεση εναντίον σας και θα καταφάει τις σάρκες σας σαν τη φωτιά. Κι ενώ πλησιάζει η κρίση, εσείς μαζεύετε θησαυρούς.” Ιακώβου 5 (1-3)

"ΑΞΙΟΤΙΜΗ" ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!

Η επέλαση του κεφαλαίου σας τα τελευταία χρόνια μετέφερε μυθώδη ποσά στους λογαριασμούς σας κλεμμένα από τον ιδρώτα του λαού! Παρασιτήσατε τόσο πολύ στο ζωντανό σώμα της κοινωνίας που οδηγήσατε αυτό το σώμα στην εξαθλίωση και το θάνατό του. Αναρωτιόμαστε αν η νοημοσύνη σας έχει πειραχθεί τόσο από την αισχροκέρδειά σας ώστε να μην καταλαβαίνετε πως έχετε προκαλέσει τόσες πληγές που μαζί με εμάς έρχεται και η δική σας καταδίκη.

Ανδρωθήκατε πάνω στη δική μας ανικανότητα να συνεργαζόμαστε αλλά τώρα που η δυστυχία θα ανοίξει τα μάτια μας να δούμε πως θα ξεφύγετε από την οργή μας. Ανόητοι, νομίζετε πως θα μας εκμεταλλεύεστε μια ζωή απάνθρωπα δίχως καμία αντίδραση από μέρους μας!

Νομίζετε πως είμαστε ηλίθιοι και ζώα επειδή σας επιτρέπουμε να μας εκμεταλλεύεστε αλλά η δική σας απληστία είναι που σας κάνει πολύ πιο ανόητους από εμάς. Ελέγχετε το δήθεν δημοκρατικό πολίτευμά μας και νομίζετε με τη μικρόνους αντίληψή σας πως θα μας ελέγχετε για πάντα. Το ελεύθερο όμως φρόνημά μας φυσικά δεν θα καταφέρετε να το ελέγξετε ποτέ. Εκμεταλλεύεστε την ανοχή του λαού απέναντί σας. Ο λαός ακόμη είναι μουδιασμένος, ελπίζει ακόμη πως η κατάσταση θα αλλάξει για το καλύτερο, μας έχετε επιπλέον πείσει πως για την κακοδαιμονία μας φταίμε περισσότερο εμείς παρά εσείς.

Αξιότιμη πλουτοκρατία σας καλούμε να περιορίσετε την απληστία σας και να λογικευτείτε. Αυτός ο κόσμος μας χωράει όλους αν σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Συμβιβαστείτε σε λιγότερα κέρδη, ορθολογικά και όχι όσα η απληστία σας προστάζει και εμείς δεν θα σας πειράξουμε. Πάψτε να μας εκμεταλλεύεστε και εμείς θα σας επιτρέψουμε να είστε μαζί μας με την υπόσχεση ότι στο εξής θα σέβεστε τους νόμους της κοινότητας, νόμους που εμείς θα ορίσουμε και όχι εσείς για να διαιωνίσετε το είδος σας.

Όταν θα τα χάσουμε όλα να ετοιμαστείτε να τα χάσετε και εσείς όλα. Πιστεύετε ότι θα βγάλετε κέρδη ακόμη και από την εξαθλίωσή μας; Ναι, αυτό πιστεύετε γι’ αυτό και προχωράτε αμετανόητοι. Εμείς ωστόσο θα εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να σας απογοητεύσουμε και δεν θα χαλαρώσουμε ούτε ένα λεπτό. Ακόμη και αν τώρα είστε μπροστά στο παιχνίδι εναντίον μας εμείς κάποια στιγμή θα σας φτάσουμε. Να μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Όπως έχει εύστοχα ειπωθεί κανείς δεν μπορεί να ξεγελά το λαό για πάντα. Και να προσθέσω ότι όταν η κρίση ξεχειλίζει έρχεται πάντα η ώρα της τιμωρίας!

Αγαπητή πλουτοκρατία μπορεί εσείς να μας αφήνετε έστω ένα κομμάτι ψωμί να επιβιώσουμε για να σας υπηρετούμε εμείς όμως ούτε αυτό το κομμάτι ψωμί δεν θα σας το επιτρέψουμε όταν θα έρθει η ώρα να μιλήσουμε εμείς. Εσείς χρειάζεστε εμάς για να επιβιώσετε και όχι εμείς εσάς, γι’ αυτό όταν θα έρθουμε εμείς στα πράγματα θα είμαστε πολύ περισσότερο ανελέητοι μαζί σας από ότι είστε εσείς απέναντί μας.. Παράσιτα είστε και δεν θα μας πειράξει καθόλου να σας ξεριζώσουμε και να σας πετάξουμε στα σκουπίδια. Θα μας αφήσετε έτσι το χώρο να συνεχίσουμε την πορεία μας, να οργανώσουμε ένα κράτος δικαίου και δημοκρατίας. Αξιότιμη ολιγαρχία μόνο εμπόδιο είστε στην πορεία μας και μακάρι να έρθει η ώρα να απαλλαγούμε από εσάς μια για πάντα!

Ανιστόρητοι πλουτοκράτες για θυμηθείτε!

Είστε πιο ισχυροί από ότι ήταν στον καιρό του ο βασιλέας Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ ;

Μας ελέγχετε λιγότερο από ότι έλεγχε το λαό ο Λουδοβίκος και η αριστοκρατία του;

Πιστεύετε ότι την ημέρα που θα ξεσηκωθούμε θα έχετε καλύτερη τύχη από αυτή του βασιλέα Λουδοβίκου;

Και πιστεύετε πως με την τακτική που ακολουθείτε αυτή η μέρα θα αργήσει να έρθει;

Αν τα πιστεύετε αυτά, ε! τότε συνεχίστε λοιπόν και μάλιστα με καλπασμό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου