Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ:"ΕΦΥΓΕ"ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ....


Δυστηχως επιστρεφουμε στην καθημερινοτητα μας,με μια δυσαρεστη ειδηση:"Εφυγε"πριν απο λιγη ωρα απο τη ζωη ο Δημητρης Μητροπανος...Υπεστη ανακοπη καρδιας και μεταφερθηκε εσπευσμενα στο Νοσοκομειο,οπου εχασε τη μαχη για τη ζωη.Ας δουμε την ειδηση απο τον ΣΚΑΪ παρακατω καθως και βιογραφικο του:

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 64 ετών ο Δημήτρης Μητροπάνος από ανακοπή καρδιάς.

Ο Δ. Μητροπάνος γεννήθηκε στην Αγία Mονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα -από την οποία καταγόταν η μητέρα του- στις 2 Απριλίου του 1948.

Μετά την τρίτη γυμνασίου, το 1964, κατεβαίνει στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην οδό Aχαρνών. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να δουλεύει σαν τραγουδιστής.

Στην ίδια ηλικία, έπειτα από παρότρυνση του Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον οποίο γνώρισε σε μία συγκέντρωση της εταιρίας του θείου του, στην οποία τραγούδησε, επισκέφτηκε την Κολούμπια. Εκεί ο Τάκης Λαμπρόπουλος του γνώρισε τον Γιώργο Ζαμπέτα, δίπλα οποίο θα δουλέψει στα «Ξημερώματα».
Το 1967, ο Μητροπάνος ηχογραφεί τον πρώτο του 45άρη δίσκο, με το τραγούδι "Θεσσαλονίκη". Είχε προηγηθεί η ηχογράφηση του τραγουδιού "Χαμένη Πασχαλιά", το οποίο όμως λογοκρίθηκε από τη Χούντα και δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Στην πορεία που χάραξε στο δρόμο του λαϊκού έντεχνου, το 1972 είναι ένας σημαντικός σταθμός: ο συνθέτης Δήμος Μούτσης και ο ποιητής-στιχουργός Μάνος Ελευθερίου κυκλοφορούν τον «Άγιο Φεβρουάριο», με ερμηνευτές τον Μητροπάνο και την Πετρή Σαλπέα, σηματοδοτώντας ένα σταθμό στην ελληνική μουσική.

Τον Ιούλιο του 1999, ο Μητροπάνος και ο Μούτσης θα ξαναβρεθούν επί σκηνής στο Ηρώδειο με την Δήμητρα Γαλάνη και την σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου για δυο μουσικές βραδιές στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Οι συναυλίες αυτές ηχογραφούνται ζωντανά και κυκλοφορούν σε διπλό CD δύο μήνες αργότερα. Ακολουθούν «Ο Δρόμος για τα Κύθηρα» του Γιώργου Κατσαρού και «Τα συναξάρια» του Γιώργου Χατζηνάσιου, έργα υψηλής ποιότητας αλλά και μεγάλης απήχησης στην ελληνική κοινωνία.

Στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού αλλά και του έντεχνου τραγουδιού. Γιώργος Ζαμπέτας, Μίκης Θεοδωράκης, Δήμος Μούτσης, Απόστολος Καλδάρας, Τάκης Μουσαφίρης ("Εμείς οι δυο" κ.α.), Χρήστος Νικολόπουλος ("Πάρε Αποφάσεις" σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου), Γιάννης Σπανός ("Ο Μητροπάνος τραγουδάει Σπανό") ήταν οι συνθέτες με τους οποίους συνδέθηκε επαγγελματικά, χτίζοντας μια καριέρα συνυφασμένη με την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση, μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του '80.

Η πολύ σημαντική συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο με τον δίσκο «Στου Αιώνα την Παράγκα», σε στίχους Άλκη Αλκαίου, Κώστα Λαχά, Λίνας Νικολακοπούλου και Γιώργου Κακουλίδη, αποτελεί στροφή του ερμηνευτή σε ακόμα πιο "έντεχνες" διαδρομές, διατηρώντας και πάλι την ταυτότητα του λαϊκού.

Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Μητροπάνου ήταν η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας του στο Ηρώδειο (Σεπτέμβριος 2009), αποτελούμενη από 2 CD με τον τίτλο "Τα τραγούδια της ζωής μου".
ΠΗΓΗ: http://www.skai.gr
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ:
Ακολουθουν μυνηματα χρηστων του youtube αλλα και αλλων ιστοτοπων,για τον Δημητρη Μητροπανο:
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΗΜΗΤΡΗ...
mpaloskoropi7 πριν από 3 λεπτά

kalo taxidi daskale!
ilias koutris πριν από 14 λεπτά

Καλο ταξιδι γιγαντομεγιστε Δημητρη, ας σε συνοδευουν εκει ψηλα οι μελωδιες που ταξιδευαν και εμας τοσα χρονια αλλα μην φοβασαι, μην ανησυχεις! Θα μεινεις για παντα στις καρδιες ως ο ανθρωπος στον οποιο καταφευγαμε για να απαλυνει με τη φωνη του τον πονο μας. Καταφερες να γινεις κομματι της ζωης μας. Σε ευχαριστουμε, μαγκα!
djakiiiiiiii πριν από 18 λεπτά

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ..
megasfoivosaris3 πριν από 19 λεπτά

rip megale kala na eisai opou eisai twra
jerkiskhan πριν από 33 λεπτά

Ό,τι και να πεις είναι περιττό,για μία τέτοια ΘΕΣΠΈΣΙΑ φωνή!!Ας τον ευχηθούμε ενα μεγάλο αντίο και καλό ταξίδι...Να εισαι παντα καλα εκει περα....
panjos15 πριν από 2 δευτερόλεπτα

το τελευταιο ζεϊμπεκικο...ο τελευταιος ΜΑΓΚΑΣ...της παλιας σχολης..ευτηχως που εζησα και τον αποθεωσα....για παντα στις καρδιες μας...rip
saint7ultras πριν από 29 δευτερόλεπτα

τοσο αδικα...
καλο ταξιδι!
8α σε θυμομαστε για ΠΑΝΤΑ!
MrKur4 πριν από 58 δευτερόλεπτα

καλο ταξιδι!!!!!
crhistos2 πριν από 2 λεπτά

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΔΗΜΗΤΡΗ...... :'(
ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...!
HDRofficialChannel πριν από 4 λεπτά

panta stn kardia mas!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jimakos8033 πριν από 4 λεπτά

Μας άφησες τα τελευταία ισχυρά όπλα για τα χρόνια που έρχονται .. τα τραγούδια σου!
Καλό ταξίδι μεγάλε!
Γιατί ρε Ελλάδα έγινες έτσι ;;;!!!
InfinitiveStars πριν από 5 λεπτά

καλο τα3ιδιι:'(
xristinaki630 πριν από 7 λεπτά

R.I.P ΣΤΟΝ ΆΡΧΟΝΤΑ
xaros1995 πριν από 7 λεπτά

ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ.ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙΣ...
vickakii1 πριν από 11 λεπτά 3

Καλό ταξίδι καλε μας Κύριε Δημήτρη... Για πάντα στις ψυχές μας ...
Vrakosilekths πριν από 11 λεπτά

kalo ta3idi MEGISTE!!!!!
8a eisai PANTA stis kardies mas
:(
thanasispele πριν από 13 λεπτά
Απάντηση

καλό σου ταξίδι!!!!
raspricalica πριν από 14 λεπτά

kalo taksidi re MEGISTE...
thimiosg13 πριν από 15 λεπτά

ΤΕΤΟΙΑ ΦΩΝΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ??? οι καλυτεροι χανονται... καλο ταξιδι.. τα τραγουδια του θα μας συντροφευουν στην υπολοιπη ζωη μας!
katerina ts πριν από 15 λεπτά

Dakrisa mono pu akusa oti efige.........KALO TAKSIDI MEGALE :(
poutserGR πριν από 18 λεπτά

RIP se enan ap tous kaliterous tragoudistes tis istorias
crapness21 πριν από 18 λεπτά

ΑΝΤΙΟ ΜΕΓΙΣΤΕ ΜΗΤΣΑΡΑ
boreiasteritiko πριν από 18 λεπτά

οσο περναει ο καιρος οι καλοι καλλιτεχνες λιγοστευουν η Χωρα μας μενει πιο φτωχη σημερα...Καλο ταξιδι.. R.I.P. :/
giorgos3aris πριν από 20 λεπτά

antio:'(
triantafulliagapi πριν από 21 λεπτά

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΠΙΟ ΦΤΩΧΗ !!!
orestisgate13 πριν από 23 λεπτά

Φτωχαίνουμε πολιτισμικά και αυτό είναι χειρότερο από την υλική φτώχεια! Καλό ταξίδι!
mtfotis πριν από 28 λεπτά

Καλο ταξιδι γιγαντομεγιστε Δημητρη, ας σε συνοδευουν εκει ψηλα οι μελωδιες που ταξιδευαν και εμας τοσα χρονια αλλα μην φοβασαι, μην ανησυχεις! Θα μεινεις για παντα στις καρδιες ως ο ανθρωπος στον οποιο καταφευγαμε για να απαλυνει με τη φωνη του τον πονο μας. Καταφερες να γινεις κομματι της ζωης μας. Σε ευχαριστουμε, μαγκα!
djakiiiiiiii πριν από 28 λεπτά

ela re file krima...lupamai pou pote den ton eida zwntana...
kalo taksidi :(
son0gostas πριν από 29 λεπτά

Αντιο Μεγαλε θα λειψεις σε ολους!
Χωρις εσενα η λαΐκη σκηνη μοιαζει λιγη!
Andy753100 πριν από 29 λεπτά 2

Καλό ταξίδι να έχεις Δημήτρη...
Είμαι σίγουρος,ότι εκεί ψήλα.Θα βρείς πολλούς & θα έχεις να πείς πολλά πάρα πολλά...
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει...
EnasPalios πριν από 30 λεπτά

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
bill1997ful πριν από 32 λεπτά 2

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!
TheNickcrew πριν από 32 λεπτά

DEN EINAI DYNATON DEN 8ELW NA TO PISTEPSW PWS EFUGES KAI TWRA .......H LAIKH MOUSIKH EMINE AKEFALH TA LOGIA EINAI POLU LIGA GIA NA PW AUTO POU NIO8W APLA EISAI A8ANATOS EPIDI EXEIS GRAPSH ISTORIA
PAMPOSMYLONAS Πριν από 1 λεπτό

ena megalo SAGAPAME apo olh tin ellada !!!!
xBrany πριν από 2 λεπτά

εζησε σαν μαγκας και ετσι θα ταξιδεψει.......
GENIMY2431 πριν από 3 λεπτά

Δεν υπάρχουν λόγια ήσουν είσαι και θα είσαι για όλους μας ο ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ που αγαπήσαμε ποτέ δε θα σε ξεχάσουμε πάντα θα ακούμε τα τραγούδια σου και θα κλαίμε το μόνο σίγουρο κανένας άλλος σαν και σένα ανατριχιάζω που το λέω..........ΣΑΓΑΠΑΜΕ.........­..να έχεις ένα όμορφο γαλήνιο ταξίδι τα λέμε στον Παράδεισο..........
Elli659 πριν από 5 λεπτά

μεγαλη φωνη δυσκολα τη βρισκεις στις μερες μας.
ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!!!!!!!!!
andriana akakaletri πριν από 5 λεπτά

εγώ προσωπικά με αυτό το τραγούδι έμαθα τον μητροπάνο απ'όσο θυμάμαι...Ήταν μια εξερετική φωνή του Ελληνικού πενταγράμμου και κανείς μας δεν θα σε ξεχάσει σίγουρα...ίσως είσαι καλήτερα εκεί ψηλά ....ίσως είσαι στην θέση που σου αξίζει..ανάμεσα στους αγγέλους!!! καλό ταξίδι Δημήτρη Μητροπάνο..! ♥
EvridikiMorgenstern7 πριν από 5 λεπτά

kalo ta3idi MITROPANE ATHANATE!!!!!
sofos82 πριν από 8 λεπτά

ο μητροπανος ΠΟΤΕ δεν πεθαινει εινα ΑΘΑΝΑΤΟΣ! Μπορει να εφυγε αλλα μας αφησε το πιο ομορφο δωρο.. τη ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ! ειμαι τοσο περιφανη!
GloryKtreLaa πριν από 8 λεπτά


Το Αντιστασιακο δελτιο τιμα την μνημη του αγαπημενου λαικου τραγουδιστη κανοντας του ενα αφιερωμα με αγαπημενα τραγουδια που ειχε πει ο ιδιος.

ΡΟΖΑ:

ΛΑΔΑΔΙΚΑ:

ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΑ:

ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝ ΚΑΡΔΙΕΣ:

ΑΛΟΙΜΟΝΟ:

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ:


Δεν εχει γινει γνωστο ακομα,ποτε και που θα γινει η κηδεια του Δημητρη Μητροπανου,ωστοσο αμεσως μολις γινει γνωστο θα επανελθουμαι με νεοτερη αναρτηση.

Το Αντιστασιακο δελτιο εκφραζει τα ειλικρινη και βαθυτατα συλληπητηρια του στην οικογενεια του και ευχετε καλο ταξιδι,ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπασει και ο Θεος να αναπαυσει την ψυχη του,στον Δημητρη Μητροπανο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου