Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Oι ορχηστρες του κοσμου στο Αντιστασιακο Δελτιο: The Ukele Orchestra of Great Britain

 Συνεχιζοντας το αφιερωμα στις ορχηστρες του κοσμου (Καθε Κυριακη) αυτη την φορα παμε στην Μεγαλη Βρετανια και στην Ορχηστρα Γιουκαλιλι της Μεγαλης Βρετανιας (Ναι υπαρχει!) .

Λιγα λογια για την Ορχηστρα Γιουκαλιλι της Μεγαλης Βρετανιας:

Η Ορχήστρα Ukulele της Μεγάλης Βρετανίας είναι μια ομάδα παικτών Ukulele που τραγουδούν όλα τα τραγούδια, χρησιμοποιώντας όργανα που αγοράστηκαν με χαλαρή αλλαγή, η οποία πιστεύει ότι όλα τα είδη μουσικής είναι διαθέσιμα για επανερμηνεία, αρκεί να παίζονται στο Ukulele.

Η συναυλία της Ορχήστρας Ukulele είναι μια αστεία, βιρτουόζικη, στριφογυρισμένη, φοβερή, πονηρή αναμνηστική ροκ-ρολό και μελωδία ελαφριά ψυχαγωγία που περιλαμβάνει μόνο την "κιθάρα μπονσάι" και ένα γυναικείο φωνή σε μια σύγκρουση μετά την punk απόδοση και παλιούς χτυπήματα. Δεν υπάρχουν ντραμς, πιάνα, τραγούδια υποστήριξης ή μπάντζο, χωρίς εναλλακτικά βήματος ή ηλεκτρονικά τεχνάσματα. Μόνο μια εκπληκτική αποκάλυψη της πλούσιας παλέτας ενορχήστρωσης που παρέχονται από τους ukuleles και το τραγούδι (και λίγο σφυρίχτρα). Το κοινό περνά καλά με την Ορχήστρα Ukulele. Πηγαίνοντας από το Τσαϊκόφσκι στο Νιρβάνα μέσω των ηχητικών τραγουδιών Otis Redding και Spaghetti Western, η Ορχήστρα μας ταξιδεύει σε μια «παγκόσμια περιοδεία με μόνο χειραποσκευές» και δίνει στον ακροατή «Ένα πράγμα μετά το άλλο».

Χρησιμοποιώντας όργανα μικρά και μεγάλα, σε ψηλά και χαμηλά μητρώα, είτε παίζοντας περίπλοκες μελωδίες, απλές μελωδίες, ή περίπλοκες χορδές, και καθισμένος σε μορφή ομαδικής αίθουσας ντυμένος με επίσημη βραδινή ένδυση, η ορχήστρα χρησιμοποιεί τους περιορισμούς του οργάνου για να δημιουργήσει μια μουσική ελευθερία αποκαλύπτει ανυποψίαστες μουσικές ιδέες. Τονίζεται τόσο η ομορφιά όσο και η κενότητα της δημοφιλούς μουσικής και της υψηλής μουσικής, του πομπώδους και του ασήμαντου, του κινούμενου και του διασκεδαστικού. Μερικές φορές ένα ανόητο τραγούδι μπορεί να αγγίξει το κοινό περισσότερο από την υψηλή τέχνη. μερικές φορές η μουσική που παίρνει τον εαυτό της πολύ σοβαρά αποκαλύπτεται ότι είναι ξεκαρδιστική. Μπορεί να μην σκέφτεστε ποτέ τη μουσική με τον ίδιο τρόπο αφού εκτίθεστε στην κατεξοχήν μουσικολογία του Ukes.

Πηγη αρθρου: www.ukuleleorchestra.com

Απολαυστε τους επι το εργον στα βιντεο που ακολουθουν:

Ukele Orchestra of Great Britain - The good,the bad and the ugly:


Heroes:


Psycho killer:


Theme from Shaft:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου