Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Αφιερωμα στην χορωδια του Κοκκινου Στρατου - Alexandrov

 Η Χορωδία Αλεξάντροφ είναι επίσημη χορωδια  των Ρωσικων Ενοπλων Δυναμεων, μέρος του Μουσικου Συνολου Αλεξαντροφ. Ιδρύθηκε κατά τη σοβιετικη εποχή, και συγκεκριμένα το 1926 στη Μοσχα.

Η Χορωδία Αλεξάντροφ έχει τραγουδήσει τόσο στη Ρωσία, όσο και σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, με ρεπερτόριο ρωσικων δημοτικων τραγουδιων, υμνων, αριων της όπερας και ελαφρών τραγουδιών. Μετά από πολλά ταξίδια σε όλη τη Σοβιετική Ένωση, από τον αρκτικό βορρά μέχρι τις ερήμους του Τατζικισταν, η χορωδία τραγούδησε στη Διεθνη Εκθεση των Παρισιων το 1937, όπου κέρδισε το «Μέγα Βραβείο» (Grand Prix), την ύψιστη διάκριση της κριτικής επιτροπής.

Για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της, η χορωδία υπήρξε ανδρική, με τενορους και μπασους, με έδρα τη Μόσχα. Διευθυντής και χοράρχης της από την ίδρυσή της μέχρι τον θάνατό του το 1946 ήταν ο Αλεξαντρ Βασιλιεβιτς Αλεξαντροφ. Τον διαδέχθηκε ο γιος του, Μπαρίς Α. Αλεξάντροφ, που ήταν διευθυντής μέχρι το 1987. Την αποτελούσαν πάντοτε μέλη του Σοβιετικου και στη συνέχεια του Ρωσικου Στρατου, τον οποίο και αντιπροσωπεύει στη χώρα και στο εξωτερικό. 

Μετά το 1991, ενσωματώθηκαν περιστασιακά στη χορωδία και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων ως σοπρανο Μετά το 2007 συμμετέχουν σε κάποιες παραστάσεις μαθητές του «Σχολείου παιδικής χορωδίας του Αλεξάντροφ» (φωνές αλτο και σοπράνο).


Της δικαιοσυνης Ηλιε Νοητε: 


Οταν σφιγγουν το χερι: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου