Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 20ης/9ου/2012

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ-ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ/ΗΣΑΠ/ΤΡΑΜ Η ΑΤΤΙΚΗ/ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ:
ΑΠΟΜΑΧΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ,ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ.ΔΙΚΑΣΤΕΣ,ΚΛΠ,ΚΛΠ!

ΣΤΗΝ πραγματοποίηση 24ωρης κλαδικής πανελλαδικής απεργίας προχωρούν αύριο Πέμπτη 12 ομοσπονδίες εργαζομένων, αντιδρώντας στις περικοπές του εφάπαξ που χορηγεί το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα. Στην απεργία συμμετέχουν συνδικαλιστικές οργανώσεις στο μέταλλο, στα λιπάσματα, στα τσιμέντα, στις ιπποδρομίες, στα εμπορικά καταστήματα, στο φάρμακο,  στα λιμάνια, στο Εθνικό Θέατρο και  στην ύδρευση Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι των παραπάνω κλάδων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30 και παράσταση διαμαρτυρίας στις 13:00 στο υπουργείο Εργασίας, με απαίτηση να συναντήσουν τον αρμόδιο υπουργό Γ. Βρούτση. 

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στον ενδεχόμενο περιορισμό των αποζημιώσεων απόλυσης, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και ειδικά στην αύξηση του κατώτατου ορίου θεμελίωσης από τα 4.500 ένσημα στα 6.000, την κατάργηση των ειδικών εποχικών επιδομάτων ανεργίας και τις επερχόμενες συνέπειες από 1/1/2013 από το ν. 3986/11 στην επιδότηση ανεργίας των εποχικών, αλλά και την ενδεχόμενη περικοπή του εφάπαξ κατά 46,6%. 

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ,ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΡΑΜ Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΥΡΙΟ:

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από τις 19 Σεπτεμβρίου, είναι οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ ΑΕ), οι οποίοι, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, βρίσκονται οι ίδιοι, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, αντιμέτωποι με καινούργια, πρωτοφανή σε σκληρότητα μέτρα, που απεργάζονται κυβέρνηση και τρόικα.

Έτσι, τα Σωματεία των εργαζομένων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 24ωρη προειδοποιητική απεργία, γεγονός που σημαίνει ότι θα ακινητοποιηθούν το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ. Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους και μια νέα μείωση θα τους οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή.

Τέλος, εκφράζουν για άλλη μια φορά την κατηγορηματική αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και καλούν την κυβέρνηση να επαναφέρει την τιμή τους στα επίπεδα του 2009.

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ:

Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 οι 22.000 γιατροί που υπηρετούν σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, ζητώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, ενώ τα ραντεβού θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), το οποίο αναφέρει ότι «εξαιτίας της κωλυσιεργίας του υπουργείου Υγείας να αποπληρώσει δεδουλευμένες εφημερίες πολλών μηνών, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στις Διοικήσεις πολλών Νοσοκομείων να σφαγιάζουν τα προγράμματα εφημέρευσης, κινδυνεύουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα επείγοντα των Νοσοκομείων».

Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει, επίσης, ότι η περικοπή κατά 18% στο ιατρικό μισθολόγιο, το οποίο έχει ήδη υποστεί μειώσεις της τάξης του 40%, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στο ιατρικό σώμα. Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ήδη αποφασίσει να συμμετάσχουν στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ προγραμματίζουν από κοινού με τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία γενικές συνελεύσεις και συλλαλητήρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου