Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

ΟΙ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΜΕΡΟΣ Γ: ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ

 


Η Συμφωνική Ορχήστρα του DR γεννήθηκε ως αδιαχώριστο κομμάτι του DR το 1925. Εδώ, ο ιδρυτής Emil Holm ξεκίνησε το ισχυρό όραμά του για μια « Ενίσχυση Αδελφότητας μεταξύ του Radiofonien και της Τέχνης », η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τη βάση για το DR σήμερα.

Ο Emil Holm πίστευε ότι με το συνδυασμό ζωντανής, κλασικής μουσικής στο υψηλότερο επίπεδο και της τελευταίας τεχνολογίας, θα μπορούσε κανείς να δημιουργήσει ταυτόχρονα εξαιρετική τέχνη και ταυτόχρονα να την στείλει στον πληθυσμό σε όλες τις γωνιές της χώρας.

Το όραμα ήταν σαφές και το σύνθημα ήταν απλό: "Το καλύτερο και μόνο το καλύτερο."

Ο Emil Holm:



Μουσική μαγεία σε ευρεία μορφή

Στην παρέα των 106 κλασικών μουσικών της DR Symphony Orchestra, η μεγάλη, συμφωνική μουσική δεν μπορεί να ακουστεί απλώς - μπορεί να γίνει αισθητή. Από το 1925, η DR Symphony Orchestra είναι η πολιτιστική ναυαρχίδα του DR, και σήμερα η ορχήστρα είναι σε διεθνή τάξη με επικεφαλής μαέστρο τον Ιταλό Fabio Luisi.

Συνηθισμένο για τη Συμφωνική Ορχήστρα DR και τους μεγάλους μαέστρες και σολίστ που επισκέπτονται την ορχήστρα κάθε σεζόν είναι ότι είναι παθιασμένοι να προσφέρουν στο κοινό αξέχαστες, μουσικές εμπειρίες - ζωντανά  και μεταδίδονται με τις καλύτερες μορφές ήχου και βίντεο.

Η DR Symphony Orchestra εμφανίζει γνωστούς κλασικούς ήχους, ρομαντικά τονικά ποιήματα, μοντέρνα αριστουργήματα και νέες δημιουργίες από τους συνθέτες του αύριο. Ταυτόχρονα, η ορχήστρα έχει πολύ ιδιαίτερη σχέση με τη δανική μουσική - από κλασικά όπως ο Carl Nielsen και ο Niels W. Gade έως τα πολύ νεαρά ταλέντα του συνθέτη.

The godfather - The Danish National Symphony Orchestra:


For A Few Dollars More - The Danish National Symphony Orchestra:


DR. NO 007 Theme - The Danish National Symphony Orchestra:


A Fistful of Dollars - The Danish National Symphony Orchestra and Tuva Semmingsen:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου