Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑ:ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΚΑΣΚΑΠ ΤΟΥ ΑΓ.ΣΟΦΙΑ???(ΜΕΡΟΣ 2)

Χτες σας ειπαμε για μεγαλογιατρο του ΕΚΑΣΚΑΠ που απο τα 10 παιδια που χειρουργησε τα 8 εχασαν την ζωη τους.
Και η ευθηνη ειναι καθαρα του μεγαλογιατρου του ΕΚΑΣΚΑΠ,που ενω ειναι ανικανος να εκτελεσει τα καθηκοντα του ως παιδοκαρδιοχειρουργος και κατα συνεπεια επικυνδινος για την ζωη αθωων παιδιων,κατηγορει ταυτοχρονα αλλους γιατρους οτι δηθεν ξυπνανε παιδια απο την ναρκωση στο χειρουργικο τραπεζι-πραγμα που δεν υσχιει σε καμια περιπτωση-και οτι εξαιτιας του οτι αδυνατουν να συνεργαστουν οι αλλοι παιδοκαρδιοχειρουργοι,εκλεισε το ΕΚΑΣΚΑΠ*.

Το ονομα του μεγαλογιατρου ειναι Α.Κουρτεσης και εχει μαλιστα την θεση του διευθυντη της Β' παιδοκαρδιοχειρουργικου τμηματος!

Δειτε εδω τα κατορθωματα του(καντε κλικ για μεγενθυση πανω στη φωτο) :


Ειναι δυνατον αυτος ο ανθρωπος με 8 στα 10 παιδια να ειναι παιδοκαρδιοχειρουργος και μαλιστα διευθυντης???
Χειρουργουσε η εσφαζε????
Παμε λιγο πισω τωρα:
Η Διοικηση του Αγλαϊα Κυριακου ενημερωθηκε με εγγραφο(που απεστηλε ο συντονιστης διευθυντης της καρδιολογικης  κ.Γ.Παπαδοπουλος)  για τους θανατους 8 παιδιων σε 10 χειρουργικες περιπτωσεις απο τον Α.Κουρτεση(ανηκει στο δυναμικο του Αγ.Σοφια). 
Εδω το σχετικο εγγραφο(κλικ για μεγενθυση):



Στη συνεχεια το Αγλαϊα Κυριακου απαντησε στον κ.Γ.Παπαδοπουλο ζητωντας να υπογραψει και τα συννημενα εγγραφα με τα περιστατικα.
Εδω το σχετικο εγγραφο απο το Αγλαϊα Κυριακου.Κλικ στη φωτο για μεγενθυση:

Ο κ.Γ.Παπαδοπουλος υπεγραψε και απεστηλε εκ νεου τα εγγραφα. Εδω:
Καντε κλικ για μεγενθυση


Στον πρώτο πίνακα παρατηρούμε α) σε σύνολο 169 περιστατικών και ποσοστό 100%, το Α’ καρ/κό τμήμα έχει 96 περιστ. με  ποσοστό 57% και το Β’ καρ/κό 73 περιστ. με ποσοστό 43%! Στις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις το Α’ τμήμα έχει 81 επεμβάσεις και το Β’ 38 επεμβάσεις! Στις θωρακοχειρουργικές επεμβάσεις το Α’ έχει 14 και το Β’ 31  επεμβάσεις! Συνεπώς μήπως το Α’ είναι πιο εξειδικευμένο στις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις από ότι το Β’; ανοικτές επεμβάσεις το Α’ 66% το Β’ 34%, στις κλειστές το Α’ 70% και το Β’ 30%! Δεκτό βέβαια και το καλύτερο ποσοστό του Β’ τμήματος στις θωρακο-χειρουργικές επεμβάσεις!


Μέσα λοιπόν από τις καταστάσεις τις οποίες επισυνάπτουμε βλέπουμε μεγάλη διαφορά επεμβάσεων στα καρδιοχειρουργικά περιστατικά!

Εν συνεχεια το Αγλαϊα Κυριακου απεστηλε εγγραφο στον διοικητη του Αγ.Σοφια κ.Παπασαββα ζητωντας του να πραξει τα δεοντα.Εδω το σχετικο εγγραφο(κλικ στη φωτογραφια για μεγενθυση):



Ωστοσο ο κ.Παπασαββας,διοικητης του Αγ.Σοφια,εθαψε το θεμα και δεν εκανε καμια ερευνα.

Τι ειχε προηγηθει αυτων ομως???

Παμε λιγο ποιο πισω να δουμε πως και ως τι ειχε διοριστει ο κ.Κουρτεσης:

O A. Κουρτέσης διορίστηκε στο ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σαν Επιμελητής Β’ Καρδιοχειρουργός το 1997. Διευθυντής τότε ήταν ο Ι. Στήνιος (μόνος Διευθυντής).
Πολύ σύντομα, ο κ. Αντώνης Κουρτέσης κατήγγειλε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου (Πρόεδρος Νικόλαος Ντάνος) και στο Υπουργείο Υγείας ότι τα αποτελέσματα των χειρουργείων του Ιωάννη Στήνιου δεν ήταν καλά. Ο Ιωάννης Στήνιος  για να τον τιμωρήσει, τον απέκλεισε από τα χειρουργεία για ενάμιση χρόνο (!). Έτσι, ο κ. Αντώνης Κουρτέσης αναγκάστηκε να ζητήσει απόσπαση για το Καρδιοχειρουργικό Τμήμα του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Νοσοκομείου της Αθήνας, για να μην ξεχάσει την Καρδιοχειρουργική. Συνέχισε τις διαμαρτυρίες του στο Υπουργείο και αυτές έφεραν αποτέλεσμα Τον Σεπτέμβριο του 2000, ήρθε στο Νοσοκομείο η τότε Υφυπουργός Υγείας κ. Σπυράκη και συγκάλεσε σύσκεψη με όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΣΚΑΠ, (Καρδιοχειρουργούς, Καρδιολόγους και Καρδιο-αναισθησιολόγους) και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, για να μπει κάποια τάξη στο Κέντρο και να σταματήσει ο διωγμός των γιατρών του Κέντρου από τον Διευθυντή.
Μετά από αυτή τη σύσκεψη, ο κ. Ντάνος έδωσε εντολή να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Β’ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα, έστω χωρίς Διευθυντή, ενώ προκήρυξε τη θέση του Διευθυντή, που ήταν κενή από το 1997. Πράγματι, στις αρχές του 2001, το Β’ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα ξεκίνησε να λειτουργεί και να βάζει χειρουργεία με επικεφαλής τον Χριστόδουλο Παφίτη, Επιμελητή Α’ στο Τμήμα του ΙΣ, τον οποίο απέσπασε στο Β΄ Τμήμα ο κ. Ντάνος, και με Επιμελητή Β’ τον κ. Αντώνη Κουρτέση.
Τον Μάιο του 2001, ήρθε σαν Διευθυντής του Β’ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος ο κ. Πρόδρομος Αζαριάδης*, οπότε το Β’ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα είχε την εξής σύνθεση:
Διευθυντής – Π. Αζαριάδης, Επιμελητής Α’ – Χ. Παφίτης*, Επιμελητής Β’ – Αντώνης Κουρτέσης .Διευθυντής στο Β’ Καρδιοχειρουργικό τμήμα (Απρ. 2008 – Ιαν. 2011, και από Ιαν. 2011 έως Οκτ 2011, οπότε έκλεισε το κέντρο, ήταν Διευθυντής του ενιαίου Καρδιοχειρουργικού Τμήματος όπου παραμένει μέχρι και σήμερα!). Ας εξετάσουμε την διαδρομή του τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με δημόσια έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας!
28/09/2009 έγγραφο-αναφορά με αρ. πρωτοκ. 21245
01/09/2011 έγγραφο-αναφορά με αρ. πρωτοκ. 18750
23/09/2011 έγγραφο-αναφορά με αρ. πρωτοκ. 20515
27/09/2011 έγγραφο-αναφορά με αρ. πρωτοκ. 20780
28/09/2011 έγγραφο-αναφορά με αρ. πρωτοκ. 20917
29/09/2011 έγγραφο-αναφορά με αρ. πρωτοκ. 20998
11/10/2011 έγγραφο-αναφορά με αρ. πρωτοκ. 21894
14/10/2011 έγγραφο-αναφορά με αρ. πρωτοκ. 22176
31/10/2011 έγγραφο-αναφορά με αρ. πρωτοκ. 23365
31/10/2011 έγγραφο αναφορά
Παρατηρούμε λοιπόν μια σειρά αναφορών του συγκεκριμένου συντονιστή-διευθυντή εις βάρος συναδέλφων του ιατρών! Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ότι ο συγκεκριμένος έχει δίκιο η άδικο! Εμείς γυρίσαμε λίγο στο παρελθόν!
Και δείτε τι βρήκαμε!




Ο κ.Κουρτεσης καταγγελει ψευδως και συκοφαντικα τους αλλους παιδοκαρδιοχειρουργους του ΕΚΑΣΚΑΠ οτι παιδια ξυπνουν απο την ναρκωση πανω στο χειρουργικο τραπεζι γιατι τσακωνονται,κλπ,κλπ και αποποιειτε καθε ευθηνη για εισαγωγες παιδιων στο ΕΚΑΣΚΑΠ.

Μετα ακολουθησαν ολα οσα διαβασατε ως τωρα.....

Αυριο:*Π.Αζαριαδης-*Χ.Παφιτης
Που βρισκετε σημερα ο κ.Π.Αζαριαδης??? Τι σχεση εχει με τον κ.Χ.Παφιτη???
Ειδαμε ηδη οτι εχει αμεση σχεση και εμπλοκη στην επιστροφη του Κουρτεση στο Αγ.Σοφια απο το οποιο ειχε εκδιωχθει κακην κακως απο τον κ.Στηνιο(τοτε διευθυντης ΕΚΑΣΚΑΠ τον οποιο προηγουμενως ο Κουρτεσης κατηγορησε οτι δηθεν τα αποτελεσματα των επεμβασεων των οποιων εκανε ο κ.Στηνιος δεν ηταν καλα!

Σημειωση Αντιστασιακου δελτιου:
Με πληροφοριες απο το vachosradio και vachosradio.blogspot.gr
Ευχαριστουμε τον κ.Καπερναρακο Πετρο για την διαθεση των ντοκουμεντων σε ψηφιακη μορφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου